Sinopsis

Anglia anilor 1650. Chipeșul Lord Lucius Vyne îl ajută pe Regele Charles al II-lea să scape de trupele lui Cromwell în Franța.

Lucius devine haiducul Silver Blade, un fel de Robin Hood care îi urmărește fără milă pe adepții corupți ai lui Cromwell. Verișoara lui Lucius este o tânără frumoasă și bogată, Lady Panthea Vyne, care este păcălită să se mărite cu afemeiatul Christian Drysdale. La câteva clipe după ceremonie, este eliberată din ghearele lui de către Silver Blade, care-l ucide pe Drysdale în duel.

Panthea se îndrăgostește de tânărul fanfaron mascat. După moartea lui Cromwell, Charles al II-lea revine pe tron. Panthea e prezentată la curte de mătușa ei, Lady Darlinghton. Frumusețea ei face senzație încât amanta regelui, Contesa Castelmaine, devine nebună de gelozie. În complicitate cu dichisitul și săracul Lord Rudolph, plănuiește să-și înlăture rivala. Fără știrea regelui, Lucius este încă urmărit ca fiind împotriva lui. Panthea își dă seama că haiducul și vărul ei sunt una și aceeași persoană.