Comentarii Comentează
 • lavara_laiarna
  pe 15 Octombrie 2019 18:29
  Un subiect interesant într-un Serial lung . . și modest.
 • MaddoW
  pe 19 Mai 2019 15:27
  Plictisitor. Într-adevăr, actorii isi joacă bine rolurile dar cam atat.
 • Slightly
  pe 31 Martie 2019 22:50
  [ATENTIE, SPOILERE!]

  Tot ce s-a intamplat, adica toata ideea filmului din cele 3 sezoane e rezumata in ultimul episod in doar 8 minute : cei 2% au disparut intr-un univers paralel. "Heroina" principala, Nora Durst, in penultimul episod se "Teleporteaza" in acel univers paralel isi vede familia disparuta care isi facuse intre timp o noua viata acolo , apoi s-a gandit sa nu ii deranjeze si sa se teleporteze inapoi in vremurile noastre. Atat.

  Tot filmul e o mare plictiseala, talambaiala ampulea! Nota 2 si asta datorita flacaului credincios, popa Matt, care face scene bune aratandu-si credinta in Dumnezeu si refuzand sa cedeze in privinta salvarii neveste-sii care intrase in coma si care ulterior isi revine. Trist ca popa Matt si-a intalnit Creatorul intr-un final.

  Daca vrei sa spargi seminte, uita-te la acest film. Adica, pierdere de vreme
 • firefox3
  pe 26 Aprilie 2016 10:34
  Un film foarte bun, un alt fel de SF față de inflația de filme cu supereoi (nu că o unele din ele nu ar fi bune). Cum a spus cineva mai sus, filmul aduce oarecum cu Lost, însă Lost avea ceva mai multă acțiune dacă îmi aduc bine aminte și mai multe personaje. Aici accentul e pus mai mult pe personaje și pe trairile/tranformările lor. Modul de prezentare a unor episoade seamănă cu TWD, inclusiv cu retrospective care să prezinte detalii anterioare din viața caracterului.
  După primele episoade voiam să renunț, însă ultimele le-am văzut ”legate” :-)
 • DanielTasca
  pe 30 Septembrie 2015 18:57
  De fapt e un film avertisment despre posibila decadere a civilizatiei actuale bazata pe
  nepasare.
 • kenya
  pe 30 August 2014 20:54
  Tema filmului nu este disparitia misterioasa a 2% din populatia lumii,aceasta este doar scena in care se petrece drama.Este un film apasator si amar despre cum se uzeaza umanitatea in lipsa sperantei.Filmul nu este deloc slab-cum comenteaza unii pe aici-ba chiar este foarte bun,jocul actorilor convinge.Dar mai ales nu este ostentativ si nu este incarcat de clisee.
 • Santana_
  pe 21 Iulie 2014 19:23
  Imi aminteste de Lost, care este serialul meu preferat. Se pastreaza acel mister pe parcursul intregului episod. Am vazut o gramada de seriale noi si toate sunt previzibile, insa nu si acesta.
 • TimeTraveler
  pe 21 Iulie 2014 10:20
  Foarte slab filmul, poate prin sezonul 4 spune ce naiba se intampla in el.
 • daniel_timariu
  pe 04 Iulie 2014 13:54
  Brusc, fără nici un avertisment, 2% din populația lumii dispare fără urmă. Pur si simplu, ca într-o scamatorie din Harry Potter, dar fără fum, sclipiciuri sau baghete magice. Urmarea pare un excercițiu sociologic: cum ar reacționa oamenii sau animalele dacă o parte din populație ar dispărea? Sau, așa cum se întâmlă Under the Dome, dacă o comunitate ar fi separată de ceilalți brusc și fără șanse de revenire la normal. Urmarea pare a fi disoluția lentă, dar implacabilă a societății considerate normale până la eveniment.

  Dacă în Under the Dome anarhia pune repede stăpânire pe orășel (noi i-am zice sat), în The Leftovers anarhia pare a se instaura lent ca urmare a frustrărilor și a lipsei totale a unei explicații raționale. Autoritățile sunt incapabile de a oferi explicații (și care ar putea fi, nu-i așa?) așa că șarlatanii, exaltații și misticii pun stăpânire pe societate (alții decât clasicii politicieni, preoți, pastori și popi).

  Cu un început isteric (cum naiba să stai să vorbești neîntrerupt la telefon câd bebelușul urlă?) episodul evoluează tot mai bine schițând viitoarele personaje, tabere și intrigi. Grupările sunt prezentate și puse în raport unele cu altele. Avem, așa cum scrie și în sinopsis, o grupare a tăcuților, oameni atât de speriați încât tăcerea asociată cu viciul fumatului (ciudat ciudat: "we don't smoke for enjoyment, we smoke to proclaim our faith") îi face intoleranți la durerea celorlați convinși fiind de superioritatea suferinței lor (ca orice altă religie veche sau nouă ce proclamă iubirea ca pretext pentru violență). Apoi mai e o grupare ce pare paramilitară, nu prea clar definită, momentan. Și bineînțeles normalii, sânge-mâl cum ar zice Draco Malfoy.

  În toate aceste grupări este câte un membru a familiei Garvey. Mama la mutulici, băiatul la paramilitari, tatăl și fiica la normali. Mai este și nevăzutul Garvey Sr. care a înnebunit la "ridicare" (tatăl își pierde o dată memoria și se trezește în alt loc, asta e o altă legătură cu Domul, vă aduceți aminte ce pățea adolescentul Joe când punea mâna pe dom?).

  E prea devreme să spunem ceva de jocul actorilor, momentat e bine, peste medie și merită văzut. Și, ah, să nu uităm de Dean și vânătoare lui de câini. Acolo e ceva de viitor, abia aștept să văd ce.

  Un serial de urmărit. Vizionare plăcută!
 • monu
  pe 30 Iunie 2014 01:23
  Cred ca este bun doar este pe HBO si HBO nu dezamageste in fine ma uit la primul episod doar pentru Liv Tyler apoi vad daca merita vazut in continuare.