Comentarii Comentează
 • lili22
  pe 09 Octombrie 2017 15:06
  Un film biografic destul de banal, in ciuda distributiei excelente.
 • alali
  pe 04 Octombrie 2014 00:51
  Pare, asa cum spunea chiar regizorul acestui film, Stephen Hopkins, un scenariu scris de Peter Sellers pentru Peter Sellers. O interpretare inegalabila din partea lui Geoffrey Rush, tinand cont ca trebuia sa intruchipeze pe cel supranumit "cameleonul". Intr-adevar, Peter Sellers era un interpret de personaje asa cum pana atunci, dar si de atunci incoace cinematografia nu a mai cunoscut. Si sceasta remarca nu este facuta, doar asa, de amorul artei!
  Usurinta cu care schimba un personaj de la o propozitie la alta era uluitoare, iar aceasta abilitate i s-a datorat in special, carierei pe care a avut-o in radio, unde interpreta scenete comice. Genial si comentariul dat de Sellers la intrebarea: "Ce s-ar fi facut fara rolul detectivului Clouseau din pelicula Panters Roz?", pelicula ce i-a deschis calea catre marele ecran, dar pe care Sellers a detestat-o putem spune, pentru ca l-a etichetat ca un interpret doar de comedii. Raspunsul a fost: "Daca nu as fi fost Clouseau, nu stiu cine anume as fi fost, poate ca as fi fost tu, (reporterul), dar atunci, tu cine ai mai fi fost?"
  Tot el spunea ca pentru a putea intra in pielea oricarui pesonaj pe care il interpreta, atat prin intonatie la radio dar si prin acting pe platourile de filmare, a trebuit sa se dezica total de el. (‘It used to be a me, it was surgically removed’). Din aceasta cauza se considera "un vas gol", ce l-a determinat ulterior sa afirme ca: “Transpunerea mea ca personaj pe marile ecrane ar fi probabil una dintre cele mai plictisitoare experiente cu putinta”. Dar ulterior recunoaste ca acest vas gol, s-a umplut cu timpul...
  Revenind la film, trebuie sa remarcam aceasta compozitie deosebita in care elemente usor iesite din firesc, dintr-un fir narativ inteligibil, creaza aceasta biografie a celebrului comediant, o biografie atipica, ce interactioneaza in permanenta cu eroul principal si acesta cu publicul. Momentele de turnura ale vietii lui Sellers se incheie cu mici monoloage rostite de catre Rush, monoloage unde el adopta rolul diferitelor caractere centrale in acele scene. Astfel se face ca inclusiv finalul filmului, cel in care ni se spune ca Sellers a murit, se... deschide practic cu acel refuz a lui Sellers de a lasa camera sa intre in rulota lui, pe motiv ca, acolo nu se filmeaza.
  Acest tip de realizare duce mai mult cu gandul spre un making-of, decat spre un film propriu-zis.
  Oricum ar fi privit, avem in fata o interpretare cu nimic mai prejos decat inegalabilele interpretari ale originalului, o realizare geniala spun eu, pe masura vietii si trairilor lui Sellers, un film in ansamblu ce se poate considera o capodopera intre filmele din genul celor din care face parte. Un 8,19! Obligatoriu de urmarit si inteles.

  PS. De remarcat dificultatea interpretarii rolului lui Peter Sellers, ce l-a facut in prima faza pe Rush sa rafuze. Si unde mai pui ca initial fusese ales Robin Williams pentru felul lui expansiv si dezinvolt in care isi interpreta personajele.
 • Iulidesprefilme
  pe 29 Mai 2013 20:33
  Film biografic despre viaţa unui actor emblematic, întruchipat de talentatul Geoffrey Rush...
 • Vegetarian
  pe 02 Mai 2013 01:27
  Este un film potrivit si pt lista : Barbati care au relatie amoroasa sau de prietenie in film cu femei mult mai tinere = Geoffrey Rush la 53 de ani cu actrita ... ?

  Acest film a fost difuzat online la Neptun Tv in 22 iun 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
 • cosmin_kedii
  pe 16 Martie 2013 16:51
  Un tribut frumos pentru marele actor Peter Sellers.
 • Irina_fire
  pe 31 Mai 2010 14:50
  Un rol fenomenal al lui Geoffrey Rush! Unul dintre rolurile mele preferate ale lui
 • pe 21 Ianuarie 2005 22:54
  nu ma indoiesc ca e bun dar e penibil sa bagi un film de televiziune pe ecrane si sa mai faci si ca multiplexul sa iei si bani pe avanpremiera.