Sinopsis

”The Pallisers” este un serial britanic din 1974, a cărui acțiune se desfășoară în Anglia victoriană, pe durata a două decenii. Filmul este plin de intrigi politice si sentimentale, axându-se pe viața lui Lady Glencora si căsătoria sa cu aristocratul Plantagenet Palliser. Acesta, un politician respectat, este dispus a face orice pentru dragostea lui Glencora, inclusiv să renunțe la carieră, dar inima ei încă suspină după mai tânărul Burgo Fitzgerald.

În urma unui voiaj prelungit, pentru care sacrifică funcția de cancelar, Plantagenet va reuși treptat să câștige dragostea soției, succes încununat și de posibilitatea revenirii în Parlament. Din acest moment serialul va prezenta complicațiile politice aparute, iar ulterior se va face trecerea către noi personaje și povești, a copiilor rezultați din alianța Plantagenet-Glencora.

”The Pallisers” este o ecranizare reușită a romanelor politice ale lui Anthony Trollope, realizat cu o distribuție ce conține nume ca Susan Hampshire (Forsyte Saga, câstigătoare a trei premii Emmy), și care are ca subiect venirile, plecările, iubirile și tragediile din Camera Comunelor a Marii Britanii.