Sinopsis
The Shield: Lege si fãrãdelege este un serial politist cu totul deosebit, pe care criticii îl considerã ”cel mai bun serial dramatic nou”. The Shield: Lege si fãrãdelege iese din formula conventionalã a genului politist. Actiunea are loc într-o lume durã, cu o moralã ambiguã, în care limita dintre bine si rãu este încãlcatã în fiecare zi. Serialul se concentreazã pe starea de tensiune dintre un grup de politisti corupti, dar eficienti si un cãpitan care se zbate între a-i da în vileag si a-si satisface propriile ambitii politice.

În serialul The Shield: Lege si fãrãdelege Michael Chiklis joacã rolul principal ? cel al politistului Vic Mackey, comandantul fortei de elitã Strike Team, eficient în prinderea criminalior, dar operând dupã propriile reguli. Benito Martinez (Outbreak, Her Costly Affair) joacã rolul cãpitanului David Aceveda, tânãrul sef de sectie, cãruia nu-i plac metodele lui Mackey si vrea sã-l dea afarã din politie. Nominalizatã la premiile Emmy, CCH Pounder (ER, Boicot) joacã rolul detectivului Claudette Wyms, o politistã cu experientã, care îl întelege pe Mackey si stie sã joace în ambele tabere. În serial apar si Catherine Dent, Walton Goggins, Michael Jace, Kenneth Johnson si Jay Karnes.

Shawn Ryan (Angel, Nash Bridges), creatorul serialului, este si Producãtorul Executiv. Scott Brazil (Hill Street Blues, Gideon's Crossing) si Kevin Arkadie (Chicago Hope, NYPD Blue) sunt Coproducãtori Executivi. Clark Johnson (care a regizat filmul HBO Boicot si a jucat în productia NBC Homicide) a regizat episodul pilot si episoadele 3 si 5. Serialul a fost filmat în întregime în Los Angeles.

The Shield: Lege si fãrãdelege este distribuit de Sony Pictures Television International, o divizie a companiei Sony Pictures Entertainment, companie detinatoare a retelelor de televiziune AXN.