Comentarii Comentează
  • lavara_laiarna
    pe 31 Martie 2024 20:33
    Orice teorie trebuie susținută ,chiar și cea a conspirației. .uneori.
  • alali
    pe 06 Iulie 2018 01:48
    Al doilea proiect al regizorului William Eubank, The Signal (2014), emite senmale derutante si la fel ca naratiunea acestui film, te poate face sa crezi ca vei asista la un film de referinta al genului s.f.. Din categoria semnalelor pozitive, cateva merita mentionate, analizate si cine stie, refolosite de o mana iscusita, poate chiar a coordonatorului acestui proiect, intr-o noua productie si cu mai mult succes, pentru ca ele sunt generatoare de interes si dau o tenta de calitate unei pelicule ce le inglobeaza in interiorul ei. Primul si cel mai evident pentru oricine spectator e permenenta deturnare a povestii, nedandu-ti oportunitatea sa ti se concretizeze nici o ipoteza din cate singur iti imaginezi ca fiind posibile in viitorul actiunii. Am vazut ca multi privitori declara ca au intuit incotro se indreapta intriga in care este prins Nic, (Brenton Thwaites). Marturisesc ca eu nu am avut astfel de presentimente gen deja-vu-uri, necitind si nestiind nimic despre ce anume se trateaza in acest film. Nu stiam sigur nici in ce gen anume se incadreaza aceasta ecranizare. Astfel am fost capabil sa savurez in tihna orice viraj pe care povestea il propune. Si sunt destule astfel de schimbari. Punct pentru mine!
    Al doilea semnal, la fel de puternic si de aceeasi intensitate cu primul e dat de minutele de aur ale acestui film. Acea urmarire a elementului declansator al intregii istorisiri, cu nuantele de thriller, horror si science fiction surprinse toate in mai putin de 2-3 minute, constituie o minunatie de manipulare si de transformare a genului unui produs de cinema. Toate elementele idica o urmarire dementa ca in Joy Ride (2001). Senzatie ce tine doar un singur minut. Urmeaza partea horror, buna si ea, ce aminteste de The Blair Witch Project (1999). Nici acest episod nu dureaza mai mult ca primul. Apoi dezmeticirea, momentul in care s.f.-ul preia intreaga naratiune si lucrurile se lamuresc, cel putin in aceasta privinta. Minunate minute, trebuie sa recunosc, am experimentat asistand la transmutarea centrului de greutate a istorisirii de la un gen la altul.
    Finalul e si el un semnal interesant pe care pelicula il da spectatorului satul de clisee si stereotipuri. Spargerea matricei care creaza iluzia unei lumi conventionale si recognoscibile oricarui individ, asigura consistenta intregului scenariu. Nu e o obisnuinta ca un film de acest tip sa se termine atat de spectaculos. E si partea in care efectele speciale isi fac de cap. Vizual, finalul e un spectacol pentru oricine apreciaza cinamaul si imaginile de calitate. Socotind si faptul ca bugetul nu atinge nici macar 5 milioane de dolari, rezultatele sunt cu atat mai impresionante.
    Mi-a mai placut maniera de a interpreta a lui Laurence Fishburne. Nu as merge pana intr-acolo incat sa spun ca a fost o prestatie buna. Rolul in sine nu il solicita aproape deloc pe actor. Insa calmul, timbrul vocii, linistea pe care ti-o oferea atunci cand repeta o intrebare la care nabadaiosul Nic refuza cu obstinatie sa raspunda, mi-au produs o placere suplimentara, ciudada ce-i drept, in vizionarea acelei parti.
    Paradoxul straniu e ca in ciuda acestor multiple semnale bune pe care pelicula le emite, la final, senzatia predominanta e de dezamagire. Realizezi ca desi povestea este bine transpusa in scena, ca imaginile sunt nesperat de bune si ca actorii contribuie destul de mult la realizarea atmosferei propice pentru vizionarea unei asemenea povesti, nimic nu este aprofundat incat sa ofere si adancime subiectului tratat. Tema extrem de interesanta si provocatoare a studierii unui cobai nu se dezvolta deloc. Lucrurile raman la nivelul unor intrebari puerile si unor teste prescolare. La fel si despre evadarea din realul ireal. Cand lucrurile ar fi putut deveni cu adevarat interesante, tacerea se asterne peste intregul decor. Nici insusi lait-motiv-ul acestui film nu e deloc speculat. De la receptia mesajului si pana la declansarea actiunii lucrurile se petrec cu o repeziciune ce nu lasa locul unui preludiu ce ar fi crescut satisfactia elucidarii unui mister venit din alta lume.
    Concluzie: Cu multe puncte bune, Eubank reuseste contraperformanta sa nu si multumeasca spectatorul. Ideea din Matrix sau pentru cei mai in tema din Brasil, un gen prea putin explorat in cinematografia moderna, mai ales acum cand tehnologia e capabila sa creeze inimaginabilul, e folosita doar ca sa asigure o ultima rasturnare de situatie si nimic mai mult. Nota 7,07!
  • danxi
    pe 14 Ianuarie 2018 18:22
    pina la minutul 15 rolul principal are o relatie cu o tipa :)))apoi nu mai ma uit de frica sa nu inceapa tinar si nelinistit :))))cred ca o sa vad iar alien ala primu ca nu lam mai vazut de mult :)))
  • claudiu-daniel-lugoj
    pe 20 Aprilie 2017 01:20
    Un film care nu ma impresionat asa tare.Inceputul este prost pe parcurs se mai anima dar nu e un film grozav.Parerea mea este ca nu e de urmarit doar daca nu aveti un alt film mai bun.
  • cl24
    pe 11 Ianuarie 2015 15:12
    Inceputul a fost neconvingator, dar in timp, filmul a reusit sa-mi capteze atentia.
    Niciodata ceea ce se vede, nu este asa cum pare....
  • SYNDJ
    pe 31 Decembrie 2014 03:44
    Cam slăbuţ filmul. Acţiunea e super lentă iar subiectul are lacunele lui. Nu ştiu cum de a acceptat Laurence Fishburne să joace în aşa film. Finalul e apoteotic...
  • Dimz
    pe 30 Decembrie 2014 17:04
    Un film bunicel, insa ideea parca e preluata din Dark City.
  • bondarenko
    pe 09 Noiembrie 2014 14:57
    Ma asteptam la un scenariu mai bun si mai antrenant .Ma bucur ca nu l am vazut la cinema .
  • spartacus
    pe 05 Noiembrie 2014 18:32
    Ideea filmului e interesanta, dar pentru asta trebuie sa il vezi exact pana la final, ceea ce este foarte greu, actiunea aproape ca lipseste cu desavarsire, dak il vezi seara nu ii apuci finalul si adormi sigur. Pacat de efectele speciale pentru ca sunt foarte reusite, dar atat de putine incat uiti ca le-ai vazut. Pacat, se putea face treaba buna pe seama lor. Parerea mea.
  • dragomir_alina
    pe 28 Octombrie 2014 23:34
    Ideea filmului e buna, dar are multe goluri"" , nu m-am plictisit
  • constantin_zoicas
    pe 27 Octombrie 2014 10:43
    Daca la inceput pare un film cu putine elemente care sa incite cat de cat atentia privitorului, pe masura ce se apropie de deznodamant, filmul antreneaza din ce in ce mai multe scene de un suspans incredibil. Scena in care Laurence Fishburne isi scoate casca de protectie si isi roteste usor "capul" , este superb realizata , iar acesta scena a mai fost folosita si in Sci-Fi-ul lui Steven Spielberg: Artificial Intelligence: AI (2001). Un film care merita vizionat!!! Must see!!!
  • Sorin87
    pe 05 Octombrie 2014 15:04
    Un film exceptional mi-a placut si astept o continuare bine meritata si ea
  • xerses
    pe 16 Septembrie 2014 20:18
    Doar spre final mi s-a parut mai incitant, in rest, "nimic nou sub soare".