Comentarii Comentează
 • cezarika21
  pe 07 Martie 2016 07:24
  ”The Special Relationship” este genul de film de televiziune ce încearcă să dramatizeze relația dintre primul ministru britanic Tony Blair și președintele american Bill Clinton, prezentând evenimente publice arhicunoscute într-un stil apropiat de cel documentar. Publicul are astfel ocazia să-și reamintească ceea ce știa deja despre cei doi: implicarea lui Clinton în negocierea acordului cu IRA, scandalul Monica Lewinsky și discuțiile ce au dus la bombardarea Iugoslaviei de către NATO. În rest, nimic nou, nici un secret nu apare pe ecran.

  Cronica relațiilor britanico-americane este una pur documentară, cu interpretări fidele ce încearcă să copieze până și ticurile verbale ale protagoniștilor și fără dezvăluiri surprinzătoare sau acte artistice ieșite din comun. Văzute retrospectiv, evenimentele politico-istorice evidențiază doi oameni avizi de putere și ipocriți, interesați doar să împartă lumea în sfere de influențe pe care să le domine.

  În rest, mai că mi-au dat lacrimile văzând grija liderilor britanic și american pentru bieții musulmani din Kosovo, cărora le-au făcut cadou un stat ce este astăzi culoar de trecere pentru refugiații arabi (mulți având relații cu rețelele teroriste) către țările Europei de Vest, în comparație cu dezinteresul total pentru conflictul din Transnistria. Am avut senzația că asist la o nouă conferință de la Ialta, ce a redefinit zonele de influență ale marilor puteri.
 • Crisstyan25
  pe 27 Ianuarie 2013 20:14
  Singurul lucru pentru care i-am dat 2 si nu 1 a fost existenta reala a personajelor si a razboiului din Iugoslavia, in rest un dezastru. S-au incercat cateva clisee...dar jalnice.
  Pe scurt, NU VA PIERDETI TIMPUL CU ACEASTA MIZERIE!
 • xerses
  pe 19 Februarie 2012 18:11
  Interesant subiectul intrucat am vazut intr-o alta "lumina" relatia speciala creata intre presedintii americani si premierul Tony Blair.
 • Bibi_TM
  pe 23 Ianuarie 2011 08:49
  The Special Relationship sau Odiseea Blair are multe invataminte. Filmul este o lectie de dibacitate, perseverenta, diplomatie dar si de je m'en fish-ism. Propun fara rezerve sa urmariti si dvs. aceasta romantata pagina din istoria Angliei.
 • razsax
  pe 22 Octombrie 2010 21:24
  Iata cum avem parte de cateva pese din imensul puzle a ceeia ce se numeste istorie contemporana!
  Acelasi actor englez a interpretat, arminteri, foarte reusit rolu lui Toni Blair, sincer ma asteptam la um remake, ceva.....
  .Oricum a fost mai sexy ca lycan ...
  Lasand gluma la o parte, filmul asta trebuie vazut si bine bagat la cap de orice bineganditor cu pretentii de intelectual. Aceasta pelicula, arata, foarte explicit ce fel de "pion otravit" este Marea Britanie in UE, cum si pe cine sprijina...etc..
  Iata cum traim istoria ....
 • marc_mihai
  pe 07 Octombrie 2010 14:16
  Un film destul de bun.Interesant cum americanii au facut un astfel de film care il pune intr-o lumina mai buna pe premierul britanic Tony Blair.Intotdeauna acest om mi s-a parut un las,un om lipsit de curaj dar acest film m-a facut cat de cat sa imi reconsider parerea despre el.Si intr-adevar Michael Sheen se potriveste de minune in rolul premierului.In ceea ce priveste Quiad vom vedea un Bill Clinton ceva mai imbatranit.Dar m-a frapat felul in care a imitat accentul fostului presedinte.
  Ce sa mai zic...un film care l-am urmarit cap coada fara intreruperi.