...si apetisant, dar cam atât...
Urmărit mai mult pentru doamna Binoche.
Filmul este lungit mai mult decât era necesar cu dialoguri stupide și fără sens în jurul meselor.
artoholic.king
pe 05 Septembrie 2024 12:35
Am vizionat acest film cu o atenție desăvârșită, și cu o deplină admirație.
Pentru cineva pasionat de arta gastronomiei, această poveste m-a emoționat profund.
Să o văd pe minunata Juliette gătind iarăși, este mereu o plăcere.
eduard_stratan
pe 01 Aprilie 2024 21:45
Multumesc tuturor celor care mi-au dat dislike !( comentariu editat)
lili22
pe 31 Martie 2024 13:30
Frumos film, romantic, interpretat ireprosabil de doi giga ti ai cinematografiei franceze.Omagiu adus mancarii sofisticate care a facut celebra Franta.
iuliavuc
pe 26 Februarie 2024 07:27
Un film pentru calofili și pentru foodies, care nici măcar nu emite pretenții de conținut (asigurat de citate și lecții de gătit, ca și de o avalanșă, name dropping, cu denumiri de origini controlate – industria să trăiască), după cum nici de verosimil (nu se știe cine face piața și de unde, cine spală vasele, ce venit asigură această unică preocupare). De reținut că pot exista cluburi de gurmanzi. Lecția de mâncat ortolani este șocantă, aflând (după film) ce sunt ortolanii și care este motivul pentru care, pe bună dreptate, vânarea lor este interzisă (nu și în film, din păcate). Dacă la păsări cântătoare ajunsese înalta bucătărie franceză, în Belle Epoque, ne minunăm că nu au gătit și bebeluși. Cu siguranță s-ar fi găsit niște ingrediente potrivite și pentru canibali, nu doar creste de cocoși.
Un film ca o felicitare Hallmark, adeseori decorativă peste limita suportabilității, mai ales la momentul înnegririi picioarelor unei biete păsări, de ca și cum nu ar fi fost suficientă sacrificarea atâtor orătănii, mai trebuiau și profanate cadavrele lor, gătite cu gheare și pene, în scop decorativ.
Un colaj din care este decupat, spre a fi eliminat, orice fundal istoric, orice relief social și orice profil justificativ al demersului, altul decât cel demonstrativ. E bine să existe și basme, dar nu neapărat scufundate în atâta ambra a luminilor de blendă, ca într-o reclamă la uleiul de floarea soarelui. De preferat estetica Bauhaus.
Dulcegăria este compensată prin filmările în natură (înserarea de la malul lacului, filmată fără lumină) și de pe coridoarele întunecate ale casei. Scene rapel: cea a picnicului, cea a pădurii înflorite, nu neapărat și a călcării ei în picioare, traversată de flaneur ca vodă prin lobodă și, inevitabil, de toată armata platoului de filmare, într-o barbarie gratuită, similară uciderii și înfulecării unor păsări cântătoare, ca și scena, rubensiană, a torsului feminin nud, îmbibat în fond de ten ca să aibă nu doar forma, ci și culoarea perei scoase din compot.
A gătit un chef Michelin, și nu numai - actorului chiar i-a reușit eșarfa de (cred) caramel, pliată peste inelul de logodnă. Muritorii de rând află că omleta e mai bună atunci când e mâncată cu lingura, fiindcă la omletă se reduce totul, în final.
Francesca_lia
pe 24 Februarie 2024 22:00
Din tot efortul realizatorilor a rezultat un tablou frumos, dar cam atat. Filmul lipseste cu desavarsire, l-am cautat printre momite si costite, ia-l de unde nu e. Neverosimil. Artificial. Artificiale dialogurile, artificiale relatiile dintre personaje, nimic nu e natural, toti vorbesc ca dintr-o lista de meniuri, chiar si cand nu citesc meniuri... Dezamagitor!
analuminita01
pe 23 Februarie 2024 17:34
Toate felurile acelea de mancare iti fac pofta, mai ales servite cu un vin potrivit... Intr-o lume a rafinamentului si a bunului gust....
Urmărit mai mult pentru doamna Binoche.
Filmul este lungit mai mult decât era necesar cu dialoguri stupide și fără sens în jurul meselor.
Pentru cineva pasionat de arta gastronomiei, această poveste m-a emoționat profund.
Să o văd pe minunata Juliette gătind iarăși, este mereu o plăcere.
Un film ca o felicitare Hallmark, adeseori decorativă peste limita suportabilității, mai ales la momentul înnegririi picioarelor unei biete păsări, de ca și cum nu ar fi fost suficientă sacrificarea atâtor orătănii, mai trebuiau și profanate cadavrele lor, gătite cu gheare și pene, în scop decorativ.
Un colaj din care este decupat, spre a fi eliminat, orice fundal istoric, orice relief social și orice profil justificativ al demersului, altul decât cel demonstrativ. E bine să existe și basme, dar nu neapărat scufundate în atâta ambra a luminilor de blendă, ca într-o reclamă la uleiul de floarea soarelui. De preferat estetica Bauhaus.
Dulcegăria este compensată prin filmările în natură (înserarea de la malul lacului, filmată fără lumină) și de pe coridoarele întunecate ale casei. Scene rapel: cea a picnicului, cea a pădurii înflorite, nu neapărat și a călcării ei în picioare, traversată de flaneur ca vodă prin lobodă și, inevitabil, de toată armata platoului de filmare, într-o barbarie gratuită, similară uciderii și înfulecării unor păsări cântătoare, ca și scena, rubensiană, a torsului feminin nud, îmbibat în fond de ten ca să aibă nu doar forma, ci și culoarea perei scoase din compot.
A gătit un chef Michelin, și nu numai - actorului chiar i-a reușit eșarfa de (cred) caramel, pliată peste inelul de logodnă. Muritorii de rând află că omleta e mai bună atunci când e mâncată cu lingura, fiindcă la omletă se reduce totul, în final.