O poveste minunată despre viața fostului fizician Stephen Hawking. Interpretarea lui Eddie Redmayne este demnă de Oscar, dar nici actrița Felicity Jones nu s-a lăsat mai prejos. Un film de adăugat la colecție.Recomand!
levy_nagy
pe 24 Aprilie 2020 19:59
Un film mai plictisitor nu am văzut niciodată în viața mea.
Smrs
pe 09 August 2019 00:28
Un film foarte bun, care contureaza asa o idee despre viata ultimului om de stiinta caruia i s-a facut reclama mai multa.
AmphitriteMermaid
pe 29 Decembrie 2017 18:28
Fizica, stiinta fortelor care ne ghideaza planeta, se impleteste cu povestea emotionanta a uneia dintre cel mai inteligente persoane, boala care a cuprins-o si sacrificiile care au fost depuse din partea tuturor. Merita vizionat din plin!
victor_homescu
pe 18 Septembrie 2017 19:43
In această dramă cu accente romantice, regizată de James Marsh, rolul celebrului astrofizician este interpretat de actorul Eddie Redmayne. Din distribuţie face parte şi Felicity Jones, care a jucat rolul studentei Jane Wilde.
Filmul prezintă relaţia celor doi şi felul în care Stephen Hawking a fost nevoit să facă faţă unor provocări de ordin personal şi ştiinţific, reuşind totuşi să facă o serie de descoperiri majore. Pelicula este realizată pe baza volumului de memorii "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" scris de Jane Wilde.
Scenariul este semnat de Anthony McCarten. Din distribuţie mai fac parte Emily Watson şi David Thewlis.
margochirila24_69
pe 02 Mai 2017 10:17
Fiindca nu am nimic nou de comentat o citez pe Bitter care exprima ce am gandit si am simtit: "Nu am citit biografia, dar mă hazardez să spun că filmul respectă tonul dat de cartea primei lui soţii, căci din el exală o anumită căldură, delicateţe, menajament și mult romantism, care nu ar putea fi altceva decât rodul unei afecţiuni de lungă durată pe care autoarea a simţit-o pentru ilustrul om de știinţă. Nu ȋși propune o explorare a adâncimilor minţii acestui geniu contemporan și nu cade ȋn patetism când ne prezintă starea lui de sănătate ȋn continuă degradare, „demnitate” fiind cuvântul care ar putea exprima chintesenţa aspectului fizic al existenţei lui Stephen Hawking. "
Dragos.87
pe 09 Aprilie 2017 19:26
Atata timp cat exista viata,exista si speranta!Un film exceptional cu o incarcatura emotionala foarte puternica pana la lacrimi.O interpretare magnifica a personajului principal care te lasa fara cuvinte.O drama biografica care nu trebuie ratata sub nici o forma!
Bonaventura
pe 28 Ianuarie 2017 14:30
Foarte frumos si impresionant filmul, impresionanta drama geniului Stephen Hawkins, urmasul lui Einstein, foarte frumos si suav conturata antiteza dintre stiinta si religie, nu cred ca ar fi plictisit pe nimeni daca dezvoltau putin ideea cu inceputurile universului, problema principala a oamenilor de stiinta, de fapt ce a fost inainte de big bang...
lavvw
pe 12 Noiembrie 2016 14:52
a fost ok. cam lung si plictisitor in unele momente. actorul principal merita, de sigur,oscarul
Crissulish
pe 22 Octombrie 2016 00:59
Eddie Redmayne este fantastic, iar in filmul asta se autodepaseste. Un film care te ravaseste, un joc al actorilor impecabil. Un must see categoric!
lili22
pe 17 Septembrie 2016 15:26
Realizare artistica modesta, actorul din rolul principal joaca bine, dar pentru asta a fost platit.
lylyano_2007
pe 20 Iulie 2016 01:45
cum pot vedea filmul?? am incercat peste tot!!!! si nimic.
andra_tudor
pe 12 Iunie 2016 22:42
E imposibil sa nu te miste acest film. L-as viziona de nenumarate ori. Actori de seama, roluri frumoase, emotie...Mi-a placut extrem de mult. O poveste de dragoste in adevaratul sens al cuvantului..
AdriAdrianna98
pe 11 Mai 2016 15:53
Foarte frumos si emotionant din toate punctele de vedere, de la boala groaznica prin care trece pana la sacrificiile pe care Jane le face pentru el. M-a cam dezamagit finalul, in rest mi-a placut foarte mult si-l recomand, ne face sa ne apreciem la o scara mai inalta sanatatea si totodata e o incurajare ca si cei cat de bolnavi pot reusi sa obtina ce si-au propus. De actori nu mai zic, Eddie a jucat ireprosabil dar asta este deja cunoscut de mult timp.
AlexandruDragosStegaru
pe 23 Ianuarie 2016 18:59
Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
maryuselu
pe 05 Ianuarie 2016 23:38
super super filmul .super super...super super ( min 50 :))) )
yanysboy
pe 16 Decembrie 2015 20:42
filmul e bun per ansamblu, Dumnezeu l-a pedepsit drastic datorita necredintei...
tibi_tibii
pe 18 Noiembrie 2015 23:26
Cum pornesti filmul? Nu inteleg ? va rog sa-mi spune-ti si mie :))
Dudesteanu
pe 07 Octombrie 2015 04:26
Mai bine nu .... dupa ce am vazut filmul.... pot spune ca imi plange sufletu.... Pacat.. ca a avut asa final .... Dar intrebarea este .. si in viata de zi cu zi este la fel? sau mai rau ....... Tanti Felicity Jones a jucat un rol.. pe care il joaca multe femei in ziua de astazi ....
Foarte frumos filmul.. ce este drept ca ma asteptam la dragoste pura ... si fara sfarsit
iuliaMereuta
pe 04 August 2015 14:24
Un film emotionant care mi a placut... l as mai revedea cu mare placere
Urasc filmul asta!!!!!!!! Peste tot aud de el si dupa ce l-am vazut(din pacate) am zis: "Ce naiba am vizionat?".
Mihai2508
pe 17 Iulie 2015 15:46
Un film care prezinta povestea de viata a unui cecetator cunoscut in intreaga lume, o poveste trista, si care sigur te va induiosa. O viata grea, o boala necrutatore dar o dorinta de progres si de viata pana la ultima suflare. Un film care merita vazut
Vegetarian
pe 23 Iunie 2015 09:41
Scrie undeva in film sau pe net ca este un film facut dupa un caz adevarat ?
zeno.marin
pe 10 Mai 2015 22:57
Deducemn ca scleroza amiotrofica laterala poate fi cheia succesului si stralucirii unei statuete de Oscar. E bine? E rau? Fiecare decide. In mod normal nu m-as fi uitat la un film al carui obiectiv se roteste, asemeni unui vultur, in jurul suferintelor extreme si handicapului major. Speram insa ca biografia celui mai celebru astrofizician al secolului va fi mai mult decat atat.
Din pacate am primit exact de ce ma temeam: o istorie romantata, foarte cosmetizata si melodramatizata a degenerescentei neuro-motorii, cu amanunte marcate de un Oscar in persoana lui Eddie Redmayne a carui asemanare fizionomica cu Steven Hawking e mai mult decat izbitoare. Kudos cui a realizat casting-ul, insa nu m-am prins nici pana acum care e teoria, caci filmul e steril din punct de vedere al ideilor transmise. In fine, prea multa filozofie hipermatematizata ar fi produs un documentar astro-fizicist si nu unul...semi-medical.
Probabil Stephen King ar fi ramas un astrofizician cvasi-anonim daca nu reusea sa infranga cumplitul handicap in timp ce sosia lui, Eddie Redmayne, ramanea un actor necunoscut, chiar daca talentat. Totusi atentie mare! Sa nu cadeti in capcana interpretarii monumentale. Rolul lui Eddie Redmayne nu a fost atat de dificil precum ati fi tentati sa credeti. Departe de mine intentia de-ai minimiza meritele, insa am convingerea ca un actor adevarat va poate confirma acesta banuiala.
Daca am lamurit-o cu spectacolul oferit de Eddie Redmayne, ma tem ca nu am achitat toata nota de plata la capitolul senzatie de ansamblu. Pai filmul e... cam lung. In primul rand sentimentul e al unei schimonoseali liniare a carei suportabilitate deformeaza tot mai tare vointa spectatorului (acela fiind eu). Apoi tema sexului nu doar ca nu putea lipsi din film, dar mai si abunda, de parca asta m-ar fi interesat cel mai tare: cum se reproduc carabusii si cum face S.H. sex. Scenele care trateaza "provocarile" protagonistului sunt pe cat de inutile, pe atat de facile (sa nu spun mai mult) dand o nota de mediocritate simplista scenariului.
Scena cea mai proasta (mai sunt si altele), de un gust profund indoielnic, este una care de fapt intentioneaza, tehnic, sa descreteasca fruntile spectatorilor indurerati. Ma refer la acel "comical relief" in care Stephen Hawking se joaca prin bucatarie cu copiii sai. In fond ce poate fi mai amuzant decat un paralitic cu o punga de staniol pe cap, calare pe scaunul sau electric scandand cu o voce sintetizata: "Exterminate Exterminate..."? Cine a vazut filmul stie la ce ma refer...
Concluzie: daca va plac documentarele sau va asteptati la vreunul, uitati-va la National Geographic mai bine. In schimb daca doriti sa traiti experienta unui film cu multe defecte insa totusi, sa recunoastem, foarte bine jucat, atunci dati-i acestuia o sansa si nu veti regreta.
bull
pe 03 Mai 2015 14:00
Pentru mine, acest film a reprezentat cea mai mare dezamăgire din acest an, la majoritatea premiilor de renume din lumea cinematografică, având în vedere că, spre exemplu la categoria "Cel mai bun film" la Oscar-uri, au fost omise filme ca "Wild", "A most violent year", iar acesta a fost în acel top.În afară de jocul actorilor care este foarte bun, filmul nu aduce nimic nou care să facă din el o capodoperă.Pe parcursul filmului am avut multe încercări de a renunţa la el, în speranţa că va avea loc ceva deosebit, însă am fost dezamăgit.
someone_who_dares
pe 09 Aprilie 2015 17:26
Foarte bun jocul lui Eddie Redmayne. A reusit sa interpreteze incredibil starea lui Stephen Hawking si sa ne transpua emotiile din povestea acestuia. Filmul in sine este simplut, dar impresionant ca poveste de viata. Oscar foarte bine meritat de actor :)
DonaldDuck
pe 29 Martie 2015 20:04
Un film emoționant despre biografia unuia dintre cei mai inteligenți oameni in viata, in care Eddie Redmayne reuseste o interpretare de excepție, care i-a adus pe buna dreptate Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pe 2014. Si pot spune ca acesta ar fi cam al patrulea actor care a reusit sa ma impresioaneze cu reusita lui artistica, ceilalti fiind Robert Powell in Isus din Nazareth in regia lui Franco Zeffirelli, Patrick Stewart in rolul lui Jean Luc Picard din serialul Star Trek, și ultimul, dar nu cel din urma Vivian Leight în rolul Scarlet O'Hara. Sunt roluri care pur și simplu nu-mi imaginez ca ar fi putut fi interpretate de altcineva decât cei menționați.
mihaiboghiu
pe 28 Martie 2015 22:39
Impresionanta biografia acestui om la a carui mila stau oamenii de stiinta de astazi. Si cand stai si privesti la acel om care sta tintuit intr-un scaun cu rotile si incapabil sa faca altceva decat sa gandeasca, bazat doar pe ceea ce citeste si observa doar prin simtul vazului, parca nu iti vine sa crezi ca a dus si o viata normala. A vrut sa cunoasca universul doar stiintific, ignorandu-L pe Dumnezeu Cel in Treime inchinat si slavit, ceea ce l-a depasit. Raspunsul nu intarziat! Neuronii lui au refuzat sa ii mai transmita informatii catre sistemul locomotor, Stephen ajungand astfel sa nu isi mai poata controla corpul. Stephen traieste si astazi dar nicioata nu a realizat ca Dumnezeu Insusi i-a aratat ceva: ca insasi corpul uman este un univers complex care nu poate exista de la sine, un univers in care exista viata iar Viata este Insusi Dumnezeu, dupa cum Insusi Dumnezeu spune " Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" !
Filmul este sfasietor, te doare sa il vezi pe un om trecand prin aceste etape ale vietii dar cand privesti si la tine si observi ca ne batem joc de vietile noastre si nu punem pret pe esential, pe viata parca iti pui intrebarea existentiala "pentru ce traiesc? Am vreun scop?". Dar se pare ca ne agatam de functii, de merite si vrem sa le obtinem indiferent daca ceea ce am lasat in urma are repercursiuni grave pentru ceilalti. La fel ca Stephen au gandit si altii si au crezut ca ei sunt cineva insa acolo unde nu este smerenie, exista ratacire,decadere. Sper ca pana la sfarsitul vietii sale, sa il aud pe Hawkings rostind din tata inima "Iarta-ma Doamne, am gresit!".
florenta_nedelcu
pe 17 Martie 2015 23:25
Nu credeam ca este atat de impresionant. FELICITARI ACTORILOR
omucuvaloare
pe 15 Martie 2015 01:39
O idee absolut originala...care bulverseaza...intriga...in, fine, nu te poate lasa indiferent! Nu stii ce sa faci: sa vizionezi pana la capat, sa revezi la nesfarsit anumite secvente, sa faci o pauza si sa te gandesti de la ce a pornit totul;
geo_gabi
pe 13 Martie 2015 16:04
The Theory Of Everything este un film modest, dar sincer și impresionant de reținut, și ar trebui să reprezintă o lansare a lui Redmayne în aerul rarefiat ca actor, pe bună dreptate.
nikolas_nikolas
pe 11 Martie 2015 05:22
Nu sunt fan Stephen Hawking, nu ma atrag teoriile lui si cred ca el ca si persoana este putin overrated.
Actorii sunt geniali. Filmul este parca prea dramatic si uneori putin plictisitor. Imi plac filmele de acest gen si v-as recomanda filmul lui Ray Charles "Ray".
PS: Daca chiar exista o fortza divina (D-zeu) , atunci sunt singur ca Stephen Hawking a fost batut de aceasta forta divina, daca nu exista aceasta forta divina, asa cum el spune cu tarie, atunci a avut ghinion.
Dana04
pe 10 Martie 2015 08:11
Un film exceptional despre o poveste de viata interesanta si geniala. Merita vazut!!!
Razvan600
pe 06 Martie 2015 08:44
Stephen Hawking, un geniu provocat de o boală neurologică, reprezintă un rol care necesită mult efort din partea unui actor. Iar Eddie Redmayne, printr-o interpretare de calibru, reușește sa impresioneze prin talentul de care a dat dovada. Acesta si-a meritat pe deplin oscarul castigat.
Florina1976
pe 04 Martie 2015 21:39
Este un film pe care-l recomand si care dupa parerea mea trebuie cunoscut de toata planeta. Suntem contemporani cu Stephen William Hawking unul dintre cei mai mari fizicieni !!!!!!!!
danig56
pe 28 Februarie 2015 14:14
Este un film absolut extraordinar pe care îl voi mai revedea de foarte multe ori. Nu mă satur să ascult concepțiile/filosofiile/teoriile lui Stephen. Ceva supraomenesc în acest film întâlnim și la soția lui, Jane, și anume eforturile și angajamentul acesteia de a avea grijă și a trăi alături de acest om. Momentul meu preferat, deși fiecare clipă din acest film constituie un moment preferat, este acela când se află la congresul din SUA, unde îi sunt adresate diverse întrebări, iar Stephen răspunde în stilul caracteristic.
andystarx
pe 27 Februarie 2015 00:20
Fara discutie,unul dintre filmele mele preferate ! O adevarata capodopera ,despre viata lui Hawking ,in care actorul Eddie face un rol memorabil !De vazut si revazut !!!!!!!!!Cata forta ,incredibil,ambitie si curaj !
carmen_vesel
pe 26 Februarie 2015 19:34
M-a impresionat acest film (tema, personajele, actorii, muzica...tot ). Superb :)
valy_barbu
pe 25 Februarie 2015 21:02
Nu m-a impresionat . Un subiect care a mai fost abordat in mai multe filme. Emotionant , intradevar ,dar nu extraordinar .
claw13
pe 23 Februarie 2015 04:31
un film foarte bun, o lectie de viata pe care toata lumea ar trebui sa o ia drept exemplu.Actorul principal interpreteaza foarte bine rolul.Este un film care dupa parerea mea merita preimul Oscar , tinand cont..ca anul 2014 nu a fost prea bogat in filme de calitate
danny_constantin
pe 22 Februarie 2015 23:36
Pur si simplu am ramas fara cuvinte . Acest film este unul extraordinar , actorii au fost extraordinari , povestea a fost extraordinara , ma coplesit . Este o poveste foarte trista din care observam o a doua sansa la viata , pentru unii dintre noi este o adevarata lectie de viata . Pentru mine acest film este o capodopera !!!
brandyXYO
pe 22 Februarie 2015 15:08
Filmul e o capodopera a genului. Foarte emotionant. Cinste regizorului James Marsh pentru ca a facut filmul cand Stephen Hawking este inca in viata. Uimitor ce poate face un om cu handicap in aceasta lume mare.
andyy
pe 22 Februarie 2015 00:18
Un film foarte frumos, emotionant, o lectie de viata, iubire si sacrificiu. Interpretarea actorilor este exceptionala! Merita vazut!
Sorin87
pe 18 Februarie 2015 22:26
Un dcumentar de nota 10, mi-a placut asa de mult incat l-as mai vedea odata
catalin_ionut_23
pe 18 Februarie 2015 15:59
Foarte bun filmul ,mi-a placut ! Merita vizionat macar odata pentru poveste .il recomand ,nota mea 8 spre 9
Octaz
pe 18 Februarie 2015 12:14
In copilarie, pentru mine Stephen Hawking era omul care era ajutat de calculatoare sa vorbeasca cu puterea gandului, mai apoi l\am descoperit ca fiind cel mai destept om din lume, il gaseam insa putin arogant (cand era vorba de Dumnezeu in special) si cam sarcastic. Acum insa il am in suflet pe acel Stephen Hawking care si'ar fi calcat pana si pe inima sa isi vada sotia fericita chiar si langa alt barbat, il vad pe Stephen Hawking ca un om unic, remarcabil pentru care ar trebui sa avem toata stima! Spun aceste lucruri pentru ca filmul a fost facut, regizat si interpretat atat de bine incat pot vorbi din inima, si m'a facut sa imi schimb parerea despre aceasta personalitate! Dspre interpretarea ( cea mai buna a anului de departe ) a lui Eddie Redmayne cred ca se vorbeste si se va vorbi mult timp, nu mai are rost sa o laud.Vorbind strict personal, mesajul pe care acest film simt ca mi l'a transmis, este ca teoria totului este iubirea!
Alex_Paun_Valentin
pe 18 Februarie 2015 10:23
Este o capodopera de film.Eddie Redmayne face un rol de exceptie.Este un film foarte frumos si interesant!
WhiteIris
pe 17 Februarie 2015 21:07
Cum este filmul The theory of everything?
Cum de a primit numeroase premii și nominalizări?
Sigur vă puteți da seama că a doua întrebare răspunde într-un fel primei întrebări.
Actorii au conturat foarte bine prin interpretările lor personajele.
Așadar eu îi dau nota 10.
Recomand filmul The theory of everything.
Vizionare plăcută!
deville
pe 17 Februarie 2015 11:27
inca un film bun pe care nu trebuie sa il ratezi
sunt multe lucruri pe care nu le stiam despre Hawking
GabrielaSirbu
pe 17 Februarie 2015 10:46
Eddie Redmayne si-a meritat premiul BAFTA iar filmul merita vazut.
giuneit
pe 14 Februarie 2015 13:27
O capodopera de arta a cinematografiei!!! O ilustrare si prezentare exceptionala a vieti doctorului Stephen William Hawking cel mai mare fizician si cosmolog al lumii,singurul om care a indraznit sa-l infrunte pe Dumnezeu!!!
narcisson
pe 14 Februarie 2015 01:49
Este un film exceptional dupa parerea mea. Cunosteam doar cateva idei vagi despre maestrul SH, insa filmul acesta m-a impulsionat sa aflu mai multe detalii. Pelicula m-a surprins realmente, nu ma asteptam sa fie atat de buna si sa aiba sentimente atat de puternice, inglobate. Pe de alta parte, prestatia tuturor actorilor este excelenta, insa Redmayne are o prestatie imperiala, mai ales tinand cont de faptul ca a avut de interpretat un rol aproape imposibil. Cred ca nu am vazut niciodata un rol mai bine interpretat, din punct de vedere fizic si facial, au fost unele momente cand am ramas cu gura cascata.
Foarte interesant este modul de abordare al regizorului, care priveste povestea prin ochii primei sotii a lui SH, nevrand probabil sa se axeze pe detalii de fizica, pe care majoritatea dintre noi nu le-am intelege, sau pe aventura extraconjugala a sotiei, ci doar pe motivatia, dorinta de cunoastere si de afirmare a lui Stephen Hawking. De mentionat este ca acest om este un model pentru fiecare om de pe planeta; daca el a putut face aceste lucruri cu ajutorul carora lumea este mai performanta, inchistat intr-un trup care aduce mai mult a leguma, sunt sigur ca fiecare dintre noi ne putem depasi propria conditie si realiza lucruri la care nu ne puteam gandi vreodata. Latura motivatoare a filmului aduce un mare plus notei finale.
Per total, mi-a placut foarte mult, il voi recomanda cu placere pe viitor. Nota mea este 9-Obligatoriu de vazut.
White.Lily
pe 13 Februarie 2015 00:29
Pe langa povestea foarte emotionanta si puternica, cel mai mult mi-a placut la acest film ca are mai multe nuante, poate fi privit din mai multe puncte de vedere. Si totodata ridica numeroase intrebari.
Pe principiul "In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica", este foarte usor, sa te gandesti daca Stephen ar fi avut aceeasi motivatie de a-si continua cercetarile daca Jane nu ar fi devenit sotia sa. Caci, oricum ar fi, este clar ca Jane a avut o importanta extrem de mare.
Mi-a placut totul la acest film: modul in care a fost filmat, interpretarea actoriceasca, luminile, scenele (care au parut atat de atent selectionate), povestea. Si mai imi place de asemenea, genul acesta de povesti. In ciuda dramei lor, sunt povesti care inspira, te motiveaza si parca te fac sa iti doresti mai mult de la viata.
dan_filip
pe 09 Februarie 2015 01:07
Sunt cateva ore de cand am vizionat filmul si nu pot sa ma desprind din itele lui, atat de mult m-a tulburat, nu am cuvinte sa descriu senzatiile traite!
Pacat de povestea lor de iubire, pacat de boala acestui geniu dar fantastic ca a putut trai incat sa ne ajute sa mai intelegem ceva din lumea si Universul asta...
GAlexa
pe 09 Februarie 2015 00:46
Eddie Redmayne a fost de-a dreptul formidabil, transformarea in Stephen Hawking a depasit toate limitele! Sper sa castige un premiu :)
mihaita_ivli
pe 08 Februarie 2015 14:35
Asteptari un pic cam optimiste din partea unui film care ne prezinta o expunere pornografica a handicapului fizic, expunere menita sa mascheze esecul unui mesaj emotional.
Dar, poate ma insel. Insa cu ce este drama lui mai emotionanta decat a altor bolnavi de ALS ? Si oricum nu aprob filmele si statuile despre oameni inca in viata, nu pentru ca nu ar merita ci pentru ca discursul artistic este implicit cenzurat
Pantaleon
pe 08 Februarie 2015 07:20
Un film frumos, solid, emotionant, cu siguranta cel mai apt concurent in in lupta pentru Oscarul de anul acesta, din filmele pe care le-am vazut nominalizate. Mult peste Birdman, Boyhood, sau Grand Budapest Hotel. Nu pot vorbi despre cele pe care nu le-am vazut desigur, dar, ion mod ironic, The Theory of Everything are toate ingredientele unei drame biografice solide, dar fara sorti de izbanda intre ciudatenile si bazaconiile celelalte. Chiar daca nu va lua premiul cel mare (eu cred ca nu are sanse mai mult de 5%), sper macar sa ia la alte categorii, pentru ca ar fi pacat ca o asemenea productie cinematografica sa plece acasa cu mana goala. Mie mi-a reamintit de A Beautiful Mind si m-a facut sa-l redescopar pe savantul englez.
XShadowX
pe 07 Februarie 2015 21:19
Un film care nu a rupt gura targului si nu prea a spus multe despre Hawking ( oricum nu va putea niciun film vreodata sa spuna povestea lui...e prea complexa si prea multa informatie... ) insa de evidentiat dupa mine e performanta actorului Eddie Redmayne si a actritei Felicity Jones de a juca excelent doua roluri grele , chiar foarte grele . Eu i-as da OSCARUL pe 2014 lui Redmayne pentru cel mai bun actor in acest film fara regrete si fara a clipi , ganditi-va voi cum ar fi ca macar vreunu din voi sa incercati sa il imitati pe Hawking , acest actor care nu e asa de renume a dat lovitura carierei cu acest rol cat despre actrita Felicity Jones si ei i-as da OSCARul pentru cea mai buna actrita in acest film pentru ca si ea a fost absolut minunata si chimia dintre ei si absolut tot ,pana sa vad acest film credeam ca Boyhood merita vreo 10 oscaruri insa va trebui sa ii iau cel putin 2 daca nu 3 ( cel mai bun film ) si sa i le dau acestui film si acestor doi minunati actori . Felicitari din toata inima pentru acest film si pentru aceasta idee de a-i povesti viata geniului de om care e Stephen Hawking si sotiei lui care i-a fost alaturi de la inceput si poate ca ii este in continuare... Una peste alta un film de neratat !
Ghemot
pe 06 Februarie 2015 23:20
Este o film biografic excepțional despre o personalitate care încă mai trăiește, ceea ce ne face să ne dăm seama, cât de bună a fost interpretarea actorului principal.
Tsunamy
pe 06 Februarie 2015 17:41
Consider ca filmul biografic al vieţii fizicianului Stephen Hawking este pe departe unul dintre cele mai bune filme iar rolul deosebit de dificil jucat de Eddie Redmayne merita Oscarul. Recomand vizionarea tuturor celor care iubesc filmul.
gabi_corneanu
pe 25 Ianuarie 2015 21:06
Fara cuvinte!Asa m-a last acest film!Dupa 2 ore de privit la capodopera in care Stephen Hawking este eroul principal am putut sa fac diferenta intre un film mediocru(Boyhood) si un film de Oscar(The Theory of Everything)
radu3455
pe 24 Ianuarie 2015 10:55
un film foarte frumos plin de emotie cu un Eddie Redmayne magnific,fara doar si poate va lua sigur Oscaru',unul din filmele bune ale lui 2014 nu trebuie ratat!
Mihai_Moise
pe 19 Ianuarie 2015 21:10
Vesnica problema cu filmele biografice: cum ii transmiti privitorului povestea unui personaj genial ce va ramane in istorie datorita ideilor sale?...
E fabulos modul in care Eddie Redmayne intra in pielea personajului si reuseste sa interpreteze extrem de credibil o persoana cu un asemenea handicap fizic... Trebuie sa recunosc: desi eram familiarizat cu biografia lui Hawking, nu am reusit sa ma detasez de suferinta fizicianului! O asemenea dorinta de a trai a surprins-o pana si pe Jane, sotia ce astepta trecerea celor maxim doi ani de viata prezisi de doctori, pentru a iesi onorabil din mariajul ce s-a transformat foarte usor intr-o Golgota psihica otravitoare.
Ce nu mi-a placut a fost "cumintenia" scenariului - intrucat Hawking traieste, regizorul nu a depasit granitele bunului-simt in abordarea relatiei extraconjugale infiripate intre Jane si Jonathan si, din dorinta de a nu plictisi, nici nu s-a axat prea mult pe partea stiintifica a carierei lui Hawking, in special pe importanta disputei avute cu Leonard Susskind (un alt titan al fizicii cuantice).
In rest, spectatorul trebuie sa nu uite: povestea e cat de poate de reala!...SI IMPRESIONANTA!
dido
pe 18 Ianuarie 2015 18:36
Filmul nu are cum sa nu impresioneze,nu-mi dau seama daca este bine facut sau doar dramatic prin subiectul sau,al abordarii destinului unei minti stralucite prinse in capcana unui trup infirm,dar interpretarea lui Eddie Redmayne este fara cusur,are toata consideratia mea si ii doresc sa castige Oscarul pentru ca il merita cu prisosinta!
alina_chituc
pe 17 Ianuarie 2015 02:57
Un film exceptional! M-a emotionat pana la lacrimi!
Nu trebuie ratat! Cu siguranță o sa-l mai revad cu mare plăcere!
Chris9
pe 11 Ianuarie 2015 23:59
Are sanse acest actor Eddie Redmayne sa ia oscarul usor , pentru aceasta interpretare incredibila si grea din acest film , insa cu matematicieni au mai fost o groaza , povestea filmului cutremuratoare.
xerses
pe 10 Decembrie 2014 11:10
Un film a carui poveste nu poate sa te lase "rece"; iar despre interpretarea actorilor:Bravo lor!
bitter_moon
pe 06 Decembrie 2014 10:14
Realizat ȋntr-o notă lirică tipic englezească, filmul ne prezintă viaţa fizicianului Stephen Hawking ȋncepând cu perioada de studenţie, mai exact cu momentul ȋntâlnirii lui cu cea care avea să ȋi devină ulterior soţie - studenta la o facultate umanistă (limbi romanice) Jane Wild. Nici nu se putea altfel, din moment ce la baza filmului stă romanul biografic al acesteia, „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”.
Nu am citit biografia, dar mă hazardez să spun că filmul respectă tonul dat de cartea primei lui soţii, căci din el exală o anumită căldură, delicateţe, menajament și mult romantism, care nu ar putea fi altceva decât rodul unei afecţiuni de lungă durată pe care autoarea a simţit-o pentru ilustrul om de știinţă. Nu ȋși propune o explorare a adâncimilor minţii acestui geniu contemporan și nu cade ȋn patetism când ne prezintă starea lui de sănătate ȋn continuă degradare, „demnitate” fiind cuvântul care ar putea exprima chintesenţa aspectului fizic al existenţei lui Stephen Hawking.
Cât despre domeniul știinţific ȋn care cercetează savantul, ar fi greu de prezentat ȋntr-un film artistic. Ne sunt etalate momente cruciale ȋn care acesta ȋși expune cu convingere teoriile asupra Cosmosului, ȋși exprimă speranţa că ȋntr-o zi lucrurile vor fi limpezi ca tot ceea ce poate fi demonstrat practic ȋn prezent și ȋși susţine cu curaj ateismul vorbind despre nimicnicia omului ȋn Universul infinit. Mai târziu edulcorează această afirmaţie, căci vorbind despre tenacitatea omenirii ȋn căutarea răspunsurilor privind rostul ei ȋn Univers, recunoaște ȋntr-un fel existenţa Divinităţii. Gândire tipică unui om de știinţă, care dorește să se poată demonstra și ceea ce este de Nedemonstrat, exprimată detaliat ȋn lucrarea sa intitulată „Scurtă istorie a timpului”...
O scenă mi s-a părut de un dramatism sfâșietor, și anume cea ȋn care soţia lui, extenuată de anii mulţi din viaţă dedicaţi ȋngrijirii trupului lui degradat, primește acceptul lui de a se despărţi, exprimat cu acea voce robotică transmisă prin intermediul computerului la care este conectat omul de știinţă. O voce căreia ȋi este imposibil să reproducă inflexiunile date de emoţiile umane gen tristeţe, recunoștinţă, regret și ce ar mai fi trebuit să razbată din ea ȋn acele momente.
Vizionare plăcută!
mikella_sora_mititelu
pe 04 Decembrie 2014 04:39
nu as fi vrut sa se mai termine.M-a ravasit,m-a tulburat atat de mult,incat cred ca ma voi gandi la el mult timp de acum incolo.Eddie Redmayne.....genial.
Ursulika
pe 30 Noiembrie 2014 18:53
Un super film plin de emotie ce merita vazut chiar daca e ffoarte trist.
edyzaharia
pe 30 Noiembrie 2014 00:11
În sfârșit un film de la foarte bun în sus, nu cred că greșesc dacă-l numesc ”capodoperă”...
nyuszi
pe 22 Noiembrie 2014 01:49
Mi-a placut! Si am inteles ca in mare chiar respecta ceea ce s-a intamplat in realitate, cu anumite exagerari, bineinteles, pentru efect (cazatura lui Stephen si diagnosticul, traheotomia, etc). E trist ca o minte asa de stralucita a fost prinsa in capcana unui trup asa distrus. Poate asta e simtul ironic al unui univers a carui "cheie" tot incearca de atatia ani sa o gaseasca...
Filmul prezintă relaţia celor doi şi felul în care Stephen Hawking a fost nevoit să facă faţă unor provocări de ordin personal şi ştiinţific, reuşind totuşi să facă o serie de descoperiri majore. Pelicula este realizată pe baza volumului de memorii "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" scris de Jane Wilde.
Scenariul este semnat de Anthony McCarten. Din distribuţie mai fac parte Emily Watson şi David Thewlis.
Foarte frumos filmul.. ce este drept ca ma asteptam la dragoste pura ... si fara sfarsit
Din pacate am primit exact de ce ma temeam: o istorie romantata, foarte cosmetizata si melodramatizata a degenerescentei neuro-motorii, cu amanunte marcate de un Oscar in persoana lui Eddie Redmayne a carui asemanare fizionomica cu Steven Hawking e mai mult decat izbitoare. Kudos cui a realizat casting-ul, insa nu m-am prins nici pana acum care e teoria, caci filmul e steril din punct de vedere al ideilor transmise. In fine, prea multa filozofie hipermatematizata ar fi produs un documentar astro-fizicist si nu unul...semi-medical.
Probabil Stephen King ar fi ramas un astrofizician cvasi-anonim daca nu reusea sa infranga cumplitul handicap in timp ce sosia lui, Eddie Redmayne, ramanea un actor necunoscut, chiar daca talentat. Totusi atentie mare! Sa nu cadeti in capcana interpretarii monumentale. Rolul lui Eddie Redmayne nu a fost atat de dificil precum ati fi tentati sa credeti. Departe de mine intentia de-ai minimiza meritele, insa am convingerea ca un actor adevarat va poate confirma acesta banuiala.
Daca am lamurit-o cu spectacolul oferit de Eddie Redmayne, ma tem ca nu am achitat toata nota de plata la capitolul senzatie de ansamblu. Pai filmul e... cam lung. In primul rand sentimentul e al unei schimonoseali liniare a carei suportabilitate deformeaza tot mai tare vointa spectatorului (acela fiind eu). Apoi tema sexului nu doar ca nu putea lipsi din film, dar mai si abunda, de parca asta m-ar fi interesat cel mai tare: cum se reproduc carabusii si cum face S.H. sex. Scenele care trateaza "provocarile" protagonistului sunt pe cat de inutile, pe atat de facile (sa nu spun mai mult) dand o nota de mediocritate simplista scenariului.
Scena cea mai proasta (mai sunt si altele), de un gust profund indoielnic, este una care de fapt intentioneaza, tehnic, sa descreteasca fruntile spectatorilor indurerati. Ma refer la acel "comical relief" in care Stephen Hawking se joaca prin bucatarie cu copiii sai. In fond ce poate fi mai amuzant decat un paralitic cu o punga de staniol pe cap, calare pe scaunul sau electric scandand cu o voce sintetizata: "Exterminate Exterminate..."? Cine a vazut filmul stie la ce ma refer...
Concluzie: daca va plac documentarele sau va asteptati la vreunul, uitati-va la National Geographic mai bine. In schimb daca doriti sa traiti experienta unui film cu multe defecte insa totusi, sa recunoastem, foarte bine jucat, atunci dati-i acestuia o sansa si nu veti regreta.
Filmul este sfasietor, te doare sa il vezi pe un om trecand prin aceste etape ale vietii dar cand privesti si la tine si observi ca ne batem joc de vietile noastre si nu punem pret pe esential, pe viata parca iti pui intrebarea existentiala "pentru ce traiesc? Am vreun scop?". Dar se pare ca ne agatam de functii, de merite si vrem sa le obtinem indiferent daca ceea ce am lasat in urma are repercursiuni grave pentru ceilalti. La fel ca Stephen au gandit si altii si au crezut ca ei sunt cineva insa acolo unde nu este smerenie, exista ratacire,decadere. Sper ca pana la sfarsitul vietii sale, sa il aud pe Hawkings rostind din tata inima "Iarta-ma Doamne, am gresit!".
Actorii sunt geniali. Filmul este parca prea dramatic si uneori putin plictisitor. Imi plac filmele de acest gen si v-as recomanda filmul lui Ray Charles "Ray".
PS: Daca chiar exista o fortza divina (D-zeu) , atunci sunt singur ca Stephen Hawking a fost batut de aceasta forta divina, daca nu exista aceasta forta divina, asa cum el spune cu tarie, atunci a avut ghinion.
Cum de a primit numeroase premii și nominalizări?
Sigur vă puteți da seama că a doua întrebare răspunde într-un fel primei întrebări.
Actorii au conturat foarte bine prin interpretările lor personajele.
Așadar eu îi dau nota 10.
Recomand filmul The theory of everything.
Vizionare plăcută!
sunt multe lucruri pe care nu le stiam despre Hawking
Foarte interesant este modul de abordare al regizorului, care priveste povestea prin ochii primei sotii a lui SH, nevrand probabil sa se axeze pe detalii de fizica, pe care majoritatea dintre noi nu le-am intelege, sau pe aventura extraconjugala a sotiei, ci doar pe motivatia, dorinta de cunoastere si de afirmare a lui Stephen Hawking. De mentionat este ca acest om este un model pentru fiecare om de pe planeta; daca el a putut face aceste lucruri cu ajutorul carora lumea este mai performanta, inchistat intr-un trup care aduce mai mult a leguma, sunt sigur ca fiecare dintre noi ne putem depasi propria conditie si realiza lucruri la care nu ne puteam gandi vreodata. Latura motivatoare a filmului aduce un mare plus notei finale.
Per total, mi-a placut foarte mult, il voi recomanda cu placere pe viitor. Nota mea este 9-Obligatoriu de vazut.
Pe principiul "In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica", este foarte usor, sa te gandesti daca Stephen ar fi avut aceeasi motivatie de a-si continua cercetarile daca Jane nu ar fi devenit sotia sa. Caci, oricum ar fi, este clar ca Jane a avut o importanta extrem de mare.
Mi-a placut totul la acest film: modul in care a fost filmat, interpretarea actoriceasca, luminile, scenele (care au parut atat de atent selectionate), povestea. Si mai imi place de asemenea, genul acesta de povesti. In ciuda dramei lor, sunt povesti care inspira, te motiveaza si parca te fac sa iti doresti mai mult de la viata.
Pacat de povestea lor de iubire, pacat de boala acestui geniu dar fantastic ca a putut trai incat sa ne ajute sa mai intelegem ceva din lumea si Universul asta...
Dar, poate ma insel. Insa cu ce este drama lui mai emotionanta decat a altor bolnavi de ALS ? Si oricum nu aprob filmele si statuile despre oameni inca in viata, nu pentru ca nu ar merita ci pentru ca discursul artistic este implicit cenzurat
E fabulos modul in care Eddie Redmayne intra in pielea personajului si reuseste sa interpreteze extrem de credibil o persoana cu un asemenea handicap fizic... Trebuie sa recunosc: desi eram familiarizat cu biografia lui Hawking, nu am reusit sa ma detasez de suferinta fizicianului! O asemenea dorinta de a trai a surprins-o pana si pe Jane, sotia ce astepta trecerea celor maxim doi ani de viata prezisi de doctori, pentru a iesi onorabil din mariajul ce s-a transformat foarte usor intr-o Golgota psihica otravitoare.
Ce nu mi-a placut a fost "cumintenia" scenariului - intrucat Hawking traieste, regizorul nu a depasit granitele bunului-simt in abordarea relatiei extraconjugale infiripate intre Jane si Jonathan si, din dorinta de a nu plictisi, nici nu s-a axat prea mult pe partea stiintifica a carierei lui Hawking, in special pe importanta disputei avute cu Leonard Susskind (un alt titan al fizicii cuantice).
In rest, spectatorul trebuie sa nu uite: povestea e cat de poate de reala!...SI IMPRESIONANTA!
Nu trebuie ratat! Cu siguranță o sa-l mai revad cu mare plăcere!
Nu am citit biografia, dar mă hazardez să spun că filmul respectă tonul dat de cartea primei lui soţii, căci din el exală o anumită căldură, delicateţe, menajament și mult romantism, care nu ar putea fi altceva decât rodul unei afecţiuni de lungă durată pe care autoarea a simţit-o pentru ilustrul om de știinţă. Nu ȋși propune o explorare a adâncimilor minţii acestui geniu contemporan și nu cade ȋn patetism când ne prezintă starea lui de sănătate ȋn continuă degradare, „demnitate” fiind cuvântul care ar putea exprima chintesenţa aspectului fizic al existenţei lui Stephen Hawking.
Cât despre domeniul știinţific ȋn care cercetează savantul, ar fi greu de prezentat ȋntr-un film artistic. Ne sunt etalate momente cruciale ȋn care acesta ȋși expune cu convingere teoriile asupra Cosmosului, ȋși exprimă speranţa că ȋntr-o zi lucrurile vor fi limpezi ca tot ceea ce poate fi demonstrat practic ȋn prezent și ȋși susţine cu curaj ateismul vorbind despre nimicnicia omului ȋn Universul infinit. Mai târziu edulcorează această afirmaţie, căci vorbind despre tenacitatea omenirii ȋn căutarea răspunsurilor privind rostul ei ȋn Univers, recunoaște ȋntr-un fel existenţa Divinităţii. Gândire tipică unui om de știinţă, care dorește să se poată demonstra și ceea ce este de Nedemonstrat, exprimată detaliat ȋn lucrarea sa intitulată „Scurtă istorie a timpului”...
O scenă mi s-a părut de un dramatism sfâșietor, și anume cea ȋn care soţia lui, extenuată de anii mulţi din viaţă dedicaţi ȋngrijirii trupului lui degradat, primește acceptul lui de a se despărţi, exprimat cu acea voce robotică transmisă prin intermediul computerului la care este conectat omul de știinţă. O voce căreia ȋi este imposibil să reproducă inflexiunile date de emoţiile umane gen tristeţe, recunoștinţă, regret și ce ar mai fi trebuit să razbată din ea ȋn acele momente.
Vizionare plăcută!