E un film bunicel dar nota e prea exagerat.dar asa sunt notele la toate filmele romanesti:exagerate!
sherlock1
pe 22 Iunie 2021 23:05
Una din cele mai bune comedii românești, alături de ecranizările pieselor lui Caragiale (O noapte furtunoasă-1943, O scrisoare pierdută-1954, D'ale carnavalului-1958). O confirmare a faptului că condiția esențială a unui film bun este scenariul; pe urmă vin regizorul și actorii. Nu știu în ce măsură îl gustă un străin, dar pentru români filmul are farmecul lui.
carmen_angelus_romila
pe 25 August 2018 12:09
Ne intalnim cu o parodie comica al framantarilor si al instabilitatilor politice, precum o nava printre valuri, al perioadei interbelice, intr-o interpretare remarcabila al fostilor nostri mari actori ai scenei si cinematobrafiei romanesti.
cezarika57
pe 01 Iulie 2018 09:50
Birlic la apogeul carierei sale.Pe nedrept a fost numit Louis De Funes al romanilor. Prin comparatie, Louis De Funes al francezilor pare un simplu amator. Spirache Necsulescu este un personaj de referinta in cinematografia romana.
pisicuta1
pe 25 Octombrie 2017 21:35
un film deosebit cu actori mari,intoteauna il revad cu placere!
cosmin742000
pe 12 Februarie 2017 01:07
Cea mai buna ecranizare a piesei lui Tudor Musatescu.
balta67verde
pe 22 Octombrie 2016 14:06
Spirache e superb, probabil cel mai bun rol jucat de Birlic. Unul din filmele imense ale cinematografiei romanesti.
nita_traian
pe 11 Octombrie 2015 08:53
de ce nu ati scris in distributie si marele actor ION LUCIAN ?!?!?!?!?!?
mtraianc
pe 29 Martie 2015 01:19
foarte bun ,, ..............................................................................
dido
pe 02 Februarie 2015 17:43
Ce as putea spune despre Titanic Vals,Tudor Musatescu si inegalabilul Grigore Vasiliu-Birlic?!Nu pot decat sa-l revad periodic si sa regret ca nu au trait vesnic...
cezarika21
pe 20 Iulie 2014 11:28
Ecranizare a piesei omonime a lui Tudor Muşatescu, filmul „Titanic-Vals” a beneficiat de un scenariu excelent scris de dramaturg în colaborare cu regizorul Paul Călinescu. Acţiunea desfăşurată în piesa de teatru în doar două interioare este mutată în stradă, fiind extinse anumite întâmplări abia sugerate în piesă. Exterioarele filmate în Câmpulung Muscel şi Bucureşti redau atmosfera oraşului interbelic românesc cu case patriarhale - ce au în faţă grădiniţe cu flori, iar în spate curţi încăpătoare unde aleargă în voie găini şi gâşte - , cu chioşcul pentru fanfară şi cu havuzul din piaţa publică, cu berării şi cafenele unde consumatorii pot sta la o mică bârfă sau pot admira spectacolul străzii, cu birje ce duc şi aduc oamenii la sau de la gară şi chiar cu automobile destul de rare în acele vremuri. Cu adevărat, atmosfera unui mic Paris interbelic.
Reconstituirea mediului social interbelic, plin de farmec și zgomotos, este susținută artistic prin interpretările excepționale ale unor mari actori care transmit senzații intense memorabile precum amărăciunea şi tristeţea emanată din ochii trişti ai lui Grigore Vasiliu-Birlic, aciditatea verbală a Silviei Fulda, versatilitatea lui Ion Finteşteanu (care evoluează de la duritate atunci când se simte puternic până la slugărnicie atunci când se simte slab), şmecheria lui Ion Lucian sau ifosele Cocăi Andronescu. Din păcate, ceilalţi interpreţi nu se ridică la înălţimea actorilor enumeraţi, nereuşind să se distanţeze de teatralismul replicilor sau al gesturilor.
Comicul de situații, de limbaj sau de nume (tipic comediilor caragialiene) este completat cu satira acidă la adresa regimului capitalist din trecut, fiind luate fin în derâdere religia, biserica, fraudele electorale deosebit de actuale sau moravurile omeneşti precum setea de parvenire, lăudăroşenia, ipocrizia, politeţea de faţadă sau gesturile de paradă. Multe replici inexistente în piesă dovedesc că umorul lui Tudor Muşatescu nu s-a alterat odată cu trecerea timpului: spre exemplu urarea „Să-i fie apa uşoară!” adresată rudelor unui înecat sau politeţea formală a unui poliţist mitocan: „Domnilor, vă rog frumos. Duceți-vă dracului mai în spate!”.
Satiră de moravuri în stil caragialian, „Titanic-Vals” nu reuşeşte din păcate să fructifice suficient avantajul cinematografiei asupra teatrului, autorii ecranizării nedorind să altereze textul capodoperei lui Tudor Muşatescu. Chiar şi aşa, filmul este o realizare excepţională şi trebuie vizionat de toţi cinefilii care se consideră patrioţi.
kakapo
pe 16 Martie 2014 10:05
Aceasta este cea mai buna adaptare pentru televiziune a piese de teatru "Titanic vals" scrisa de Tudor Musatescu.
Rolul lui Spirache Necsulescu este, poate, una dintre cele mai bune interpretari ale lui Grigore Vasiliu-Birlic.
Cine n-a vazut inca filmul, sa nu mai piarda timp, "sa puna mana" sa-l vada; este un film cu foarte multe subtilitati, magistral dezvaluite de Grigore Vasiliu-Birlic, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Coca Andronescu, Ion Dichiseanu.
lili22
pe 01 Iunie 2013 23:53
Dar distribuirea in rolurile secundare a unor neaveniti, gen Mitzura Arghezi a scazut mult valoarea filmului.
Get0dac
pe 10 Ianuarie 2013 05:34
Film de clasa super lux, ca si...Visul unei noptii de iarna, Steaua fara nume, Osanda........si multe altele. Nu le ratati ca e pierderea voastra.....
Iulidesprefilme
pe 20 Noiembrie 2012 18:38
În rolul lui Spirache, Grigore Vasiliu- Birlic face unul dintre rolurile carierei sale de excelent comedian.
Tyybi1
pe 22 August 2012 16:07
Am vazut filmul acum cativa ani din curiozitate: am auzit ca s-a filmat chiar la mine in oras (Campulung Muscel)....si mi-a placut foarte tare. Asa ca il recomand si altora.
mishu88
pe 26 Mai 2012 17:04
Mi-a plăcut „Titanic Vals” deoarece a arătat suflul vieţii de atunci… a prezentat peisaje şi comportamente de la primărie, momentul papagalului care ghiceşte viitorul este iarăşi amuzant, se observă tumultul bazarului, activitatea din gara Muscel. În timp ce familia Necşulescu îşi duce traiul, am remarcat multe expresii interesante: "Dumnezeu îţi zice să faci copii, dar nu-ţi spune câţi" , "Vorbeşte! Nu sta ca la paradă când îţi bate soarele-n ochi".
Spirache este înconjurat de lichele, de escroci, de şmecheri, singura care îl înţelege fiind Gena, fiica sa, interpretată de Mitzura Arghezi. După moartea unei rude apropiate, familia Necşulescu se îmbogăţeşte subit. Drept răsplată, pentru că acel văr a murit înecat, i s-a oferit următoarea replică: “Să-i fie apa uşoară!”
Tot atunci se punea mare preţ pe pălăriile bărbaţilor, astfel că o bună parte amuzantă din film are ca subiect… noua pălărie a lui Spirache. Un alt moment amuzant este scena cu gâştele urmărite (şi omorâte) de Decebal, unul dintre fiii familiei Necşulescu. Tot acolo auzim: “Dă-i 100 de lei pentru gâscă... Da' ce-i păun să-i dai 100? Dă-i 95!
În ceea ce priveşte peisajele FeRoviaRe prezentate în acest film se remarcă mai multe locomotive cu aburi, dintre care una este, dacă nu mă înşel, seria 40.000. Aparent, ruta FeRoviaRă la care se face referire este Câmpulung Muscel – Bucureşti, însă locaţia filmării poate fi diferită. De asemenea, mai sunt prezentate aspecte din vagoanele prezente în trenurile de atunci.
Un film vechi, “antic” ar spune unii, însă care merită văzut datorită surprinderii în decursul celor 90 de minute viaţa românului de atunci. A vedea cum se purtau înainte unii şi a mai vedea cât de izbitor s-a păstrat caracterul românesc până în zilele de astăzi este un cadou pentru generaţia tânără venit din partea producătorilor de film din trecut.
ciprian34
pe 10 Februarie 2012 21:57
Inca o ecranizare reusita cu Birlic in rolul principal,vedem in acest film parca o alta Romanie cu alti oameni mai buni si mai ordonati,viata era mai simpla si mai frumoasa,interesele politice doar se aseamana cu cele din zilele noastre.
bobocul86
pe 29 Ianuarie 2012 15:56
Ii sfatuiesc pe cei care apreciaza filmele vechi sa nu rateze Titanic Vals pentru ca vor rade cu pofta si il vor indragi pe Birlic
Crist11
pe 06 Iulie 2011 16:56
exceptionale timpuri, pacat ca evoluam [prost]... iar prestatia lui Birlic a fost memorabila.
mamiko
pe 11 Martie 2011 21:40
Excelent film! Merita revazut, o adevarata scoala de actori!
vicecity8
pe 02 Februarie 2011 12:50
super mijto filmu l-am vazut la cinema apoi l-am vazut si acasa pe DVD. Mi-a placut foarte mult
andu7zu
pe 14 Noiembrie 2010 16:33
lam vazut si eu la tv dar din greseala .....adica nu prea aveam ce sa fac in ziua aia .....si ma dezamagit credeam ca e cv mai bun:D
mihaelatb
pe 10 Octombrie 2010 21:24
Un recital Birlic! Chiar daca nu este Spirache Necsulescu preferat de mine, trebuie sa recunosc ca actorul este colosal.
cetateanu
pe 31 August 2010 19:47
Nenea Iancu mereu actual si o distributie din care face parte Grigore Vasiliu-Birlic cel mai mare actor de comedie pe care l-am avut.
Brumy
pe 16 Noiembrie 2009 13:51
Un singur cuvint : EXCELENT !
Un mare actor (Birlic) intr-un rol pe masura...pacat ca nu mai avem asemenea actori si in zilele noastre...jos palaria pentru generatia lor !
pe 20 Decembrie 2006 21:06
Eu ii acord acestui film 5 stele-aceasta este valoarea sa adevarata.Unul dintre adevaratele filme ale Romaniei din Epoca de Aur a lor cu niste actori consacrati.10 PENTRU TITANIC VALS!
emanuel
pe 25 Aprilie 2006 22:04
Intr-adevar o regretabila eroare. Am rezolvat-o. Multumim ca ne-ai atras atentia.
pe 25 Aprilie 2006 18:14
Cu toate ca filmul se invarte in jurul personajului interpretat de Birlic, vad ca acesta nu este trecut la distributie.Rog membrii site-ului sa faca modificarea necesara.
pe 18 Aprilie 2006 12:47
Merita vazut.Dar cred ca patru stele ajunge.Acord acestui film nota 9(pt. acest film e o nota destul de buna)
Reconstituirea mediului social interbelic, plin de farmec și zgomotos, este susținută artistic prin interpretările excepționale ale unor mari actori care transmit senzații intense memorabile precum amărăciunea şi tristeţea emanată din ochii trişti ai lui Grigore Vasiliu-Birlic, aciditatea verbală a Silviei Fulda, versatilitatea lui Ion Finteşteanu (care evoluează de la duritate atunci când se simte puternic până la slugărnicie atunci când se simte slab), şmecheria lui Ion Lucian sau ifosele Cocăi Andronescu. Din păcate, ceilalţi interpreţi nu se ridică la înălţimea actorilor enumeraţi, nereuşind să se distanţeze de teatralismul replicilor sau al gesturilor.
Comicul de situații, de limbaj sau de nume (tipic comediilor caragialiene) este completat cu satira acidă la adresa regimului capitalist din trecut, fiind luate fin în derâdere religia, biserica, fraudele electorale deosebit de actuale sau moravurile omeneşti precum setea de parvenire, lăudăroşenia, ipocrizia, politeţea de faţadă sau gesturile de paradă. Multe replici inexistente în piesă dovedesc că umorul lui Tudor Muşatescu nu s-a alterat odată cu trecerea timpului: spre exemplu urarea „Să-i fie apa uşoară!” adresată rudelor unui înecat sau politeţea formală a unui poliţist mitocan: „Domnilor, vă rog frumos. Duceți-vă dracului mai în spate!”.
Satiră de moravuri în stil caragialian, „Titanic-Vals” nu reuşeşte din păcate să fructifice suficient avantajul cinematografiei asupra teatrului, autorii ecranizării nedorind să altereze textul capodoperei lui Tudor Muşatescu. Chiar şi aşa, filmul este o realizare excepţională şi trebuie vizionat de toţi cinefilii care se consideră patrioţi.
Rolul lui Spirache Necsulescu este, poate, una dintre cele mai bune interpretari ale lui Grigore Vasiliu-Birlic.
Cine n-a vazut inca filmul, sa nu mai piarda timp, "sa puna mana" sa-l vada; este un film cu foarte multe subtilitati, magistral dezvaluite de Grigore Vasiliu-Birlic, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Coca Andronescu, Ion Dichiseanu.
Spirache este înconjurat de lichele, de escroci, de şmecheri, singura care îl înţelege fiind Gena, fiica sa, interpretată de Mitzura Arghezi. După moartea unei rude apropiate, familia Necşulescu se îmbogăţeşte subit. Drept răsplată, pentru că acel văr a murit înecat, i s-a oferit următoarea replică: “Să-i fie apa uşoară!”
Tot atunci se punea mare preţ pe pălăriile bărbaţilor, astfel că o bună parte amuzantă din film are ca subiect… noua pălărie a lui Spirache. Un alt moment amuzant este scena cu gâştele urmărite (şi omorâte) de Decebal, unul dintre fiii familiei Necşulescu. Tot acolo auzim: “Dă-i 100 de lei pentru gâscă... Da' ce-i păun să-i dai 100? Dă-i 95!
În ceea ce priveşte peisajele FeRoviaRe prezentate în acest film se remarcă mai multe locomotive cu aburi, dintre care una este, dacă nu mă înşel, seria 40.000. Aparent, ruta FeRoviaRă la care se face referire este Câmpulung Muscel – Bucureşti, însă locaţia filmării poate fi diferită. De asemenea, mai sunt prezentate aspecte din vagoanele prezente în trenurile de atunci.
Un film vechi, “antic” ar spune unii, însă care merită văzut datorită surprinderii în decursul celor 90 de minute viaţa românului de atunci. A vedea cum se purtau înainte unii şi a mai vedea cât de izbitor s-a păstrat caracterul românesc până în zilele de astăzi este un cadou pentru generaţia tânără venit din partea producătorilor de film din trecut.
Un mare actor (Birlic) intr-un rol pe masura...pacat ca nu mai avem asemenea actori si in zilele noastre...jos palaria pentru generatia lor !