Comentarii Comentează
 • MiereaNeagra
  pe 15 Decembrie 2020 23:36
  Unul din filmele copilăriei. Revăzut întotdeauna cu drag.
 • Deceoare
  pe 21 Iulie 2019 15:39
  Filmul „Toate pânzele sus“, ecranizat între anii 1976 – 1978, în 12 episoade, prezintă aventura goeletei Speranţa în drumul său către Ţara de Foc. Anton Lupan (Ion Besoiu), căpitanul navei, pleacă în căutarea prietenului său Pierre Vaillant (Ion Dichiseanu), luat prizonier de către piraţi. Echipajul format din Ieremia (Sebastian Papaiani), Gherasim (Ilarion Ciobanu), Ismail (Jean Constantin), Mihu (Cristian Şofran), George Paul Avram – Haralamb şi Adnana (Julieta Szönyi), are parte de numeroase peripeţii. Oamenii sunt curajoşi şi astfel reuşesc împreună să treacă peste toate încercările şi îl urmează încrezători pe căpitan în căutarea prietenului dispărut.
 • Deceoare
  pe 21 Iulie 2019 15:27
  Filmul „Toate pânzele sus“, ecranizat între anii 1976 – 1978, în 12 episoade, prezintă aventura goeletei Speranţa în drumul său către Ţara de Foc. Anton Lupan (Ion Besoiu), căpitanul navei, pleacă în căutarea prietenului său Pierre Vaillant (Ion Dichiseanu), luat prizonier de către piraţi. Echipajul format din Ieremia (Sebastian Papaiani), Gherasim (Ilarion Ciobanu), Ismail (Jean Constantin), Mihu (Cristian Şofran), George Paul Avram – Haralamb şi Adnana (Julieta Szönyi), are parte de numeroase peripeţii. Oamenii sunt curajoşi şi astfel reuşesc împreună să treacă peste toate încercările şi îl urmează încrezători pe căpitan în căutarea prietenului dispărut.
 • Horatiucrisan
  pe 28 Aprilie 2019 14:11
  Un film excepțional, filmul copilăriei multora din noi. Film de aventuri, se remarcă printr-o reproducere minuțioasă a secolului 19 prin decoruri și recuzită, fiind unul dintre filmele din perioada comunistă cu cel mai mare buget alocat. Desi serialul ne prezintă călătorii în Turcia, Grecia, coastele africane si chiar peste ocean, toate filmările s-au realizat în zona Constante si Sulinei, imaginile din zonele mai sus mentionate fiind obținute prin intermediul unor vase comerciale românești care au navigat în afara apelor teritoriale ale României. Serialul a reprezentat cu siguranță si un debușeu, o călătorie imaginarea a multor romani pe alte meleaguri în perioada în care călătoriile în afara țării erau inaccesibile romanului de rand.
 • carmen_angelus_romila
  pe 01 Octombrie 2018 10:16
  "Toate panzele sus", un foarte bun si admirat serial tv, de aventura, suspans si mister, regizat de Mircea Mureșan, o poveste de dragoste petrecuta pe intinsul nesfarsit al apelor, o lectie de devotament si prietenie.
 • victor_homescu
  pe 22 Martie 2017 18:28
  Este cel mai bun serial in genul aventura din cinematografia romaneasca.
 • victor_homescu
  pe 22 Martie 2017 18:25
  Toate pinzele sus este,fara indoiala,cel mai bun serial romanesc in genul aventura din cinematografia romaneasca.
  Un serial,in a carui distributie se regasesc unii dintre cei mai buni actori romani, necesar de avut in colectia fiecarui cinefil.
  De vazut/revazut oricand.
 • balta67verde
  pe 15 Octombrie 2016 18:31
  Duminica dimineata, la ora la care se difuza serialul la TV, cu toate ca era singura zi libera a saptamanii, toti copiii din "Epoca de Aur" stateau lipiti in fata ecranului. Strazile erau goale, nimeni nu batea mingea pe asfalt. Si acum dupa zeci de ani, la ultimul episod ma mai incearca un fel de tristete, stiind ca e sfarsitul definitiv al serialului. De ce acest serial nu are o sacosa plina de premii ?
 • H4cK3RuL
  pe 20 Ianuarie 2016 12:29
  Un film mirific din toate punctele de vedere, de la actori si pana la ultima scena jucata de acestia.
 • DeadSea07
  pe 10 Decembrie 2013 18:04
  Mi-a placut mult si il consider unul dintre cele mai reusite filme romanesti. Avem o reprezentatie excelenta a unor mari actori si o poveste care m-a captivat in totalitate, plina de aventura si cu momente amuzante. Pentru cine nu l-a vazut il recomand din suflet, merita fiecare minut!
 • cezarika21
  pe 22 Noiembrie 2013 19:33
  "Toate pînzele sus" este un serial în 12 episoade ce ecranizează romanul omonim al scriitorului Radu Tudoran, inspirat dintr-un eveniment real: expediţia în Ţara de Foc a aventurierului român Julius Popper. Producătorii au reunit o distribuţie de excepţie, realizând după opinia mea cel mai bun serial românesc. Decoruri minuţios realizate reconstituie locuri din diferite porturi europene, africane şi sud-americane, precum şi un sat din Ţara de Foc, un bâlci din Galaţi, bazarul din Istanbul, străzi vechi din Marsilia, o arenă de lupte de cocoşi din America de Sud, un bar vechi din Punta Arenas şi altele. Au fost folosite costume dintr-un număr mare de ţări (arăbeşti, turceşti, greceşti, româneşti, argentiniene).

  Corabia Speranța (folosită în film) a fost construită în anii 1920 la unul din șantierele navale din Saint-Malo şi a fost folosită circa 25 de ani ca navă de pescuit, fiind achiziţionată din Franța la sfârșitul anilor 1940 de către scriitorul Radu Tudoran care spera să facă cu ea înconjurul lumii. Ambarcaţiunea a fost naționalizată în 1950, fiind folosită ulterior în serialele "Doi ani de vacanță" (regizat de Sergiu Nicolaescu și Gilles Grangier, după romanul lui Jules Verne), și "Toate pînzele sus!" (regizat de Mircea Mureșan). Ea a fost dezmembrată în anii 1980, deoarece se afla într-o stare destul de proastă.
 • spiritul
  pe 13 Octombrie 2013 00:35
  Un film extraordinar care l-am revazut de nenumarate ori!
 • alexiacobescu2001
  pe 28 Februarie 2013 22:23
  Acest film este minunat,foarte reușit și plin de peripeți.Acesta este un film excepțional din toate punctele de vedere,votul meu este cel mai mare.
 • Iulidesprefilme
  pe 28 Ianuarie 2013 19:44
  Un serial foarte bun, cu o distribuţie bine construită; ecranizare a uneia dintre cele mai valoroase cărţi de aventuri din literatura noastră...
 • iulianrosu
  pe 06 Ianuarie 2013 22:07
  Un film exceptional...am citit si carte si mi-a placut foarte mult, dar si filmul mi-a lasat o impresie foarte buna.
 • Vegetarian
  pe 20 August 2012 21:03
  Marile , oceanele , raurile si piscinele sunt locuri periculoase pt cei care calatoresc pe apa .= in film un comandant de vas zice altuia = multi nu sau mai intors de pe mare . Ce rost are sa mai vorbim despre ei ?
  Disparitiile de nave , de ekipaje , pasageri erau zilnice si banale acum 100 de ani si probabil mai sunt si azi ..

  Categoria 40 - 50 de ani = filme cu actori in rol principal intre 40 si 50 de ani = capitan de nava la 46 de ani prin 1919 !? = Ion Besoiu

  Interesant canadianul Filmul a fost difuzat sin 13 aug 16 la Tvr Cluj ..

  Este un film potrivit si pt lista : Barbati care au relatie amoroasa sau de prietenie in film cu femei mult mai tinere = Ion Besoiu la 46 de ani si Julieta Szönyi la 27 ani
  In film Ion Besoiu zice ca are 36 de ani la capitanul care ii vinde lui si prietenului nava ..
 • ciprian34
  pe 04 Noiembrie 2011 14:01
  Este filmul care l-am vazut de multe ori cand eram copil si care m-a fascinat,si coloana sonora a filmului e reusita
 • glamourluxlux
  pe 15 Octombrie 2011 21:37
  Deci oamenii astia joaca perfect impreuna .E un film care nu o sa imi iasa din cap ,BVO BVO BVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • xerses
  pe 29 Iunie 2011 16:17
  Un film foarte bune ce a beneficiat de interpretari memorabile.
 • zOoTeam
  pe 13 Aprilie 2011 02:50
  Un film de exceptie, foarte foarte reusit cu niste actori foarte buni. L-am vazut de doua ori si mi-a placut, merita vazut, va v-a invata o lectie de viata.
 • alin_buzau
  pe 01 Noiembrie 2010 18:05
  Unul dintre cele mai bune filme romanesti pe care l-am vazut, cu niste actori de mare renume si consacrati.
 • incaderelibera
  pe 20 Martie 2010 00:19
  Magnific, mari actori, un film ce in veremea de azi nu se va mai realiza pe platourile din Romania. Felicitari!!!
 • cornellinho
  pe 18 Ianuarie 2010 17:14
  senzational!pare greu de crezut ca un asemenea serial a fost produs in romania comunista.