Comentarii Comentează
  • mirceapopa79
    pe 14 Mai 2019 20:00
    Un film totalmente mizerabil(comanda de propaganda) dar obligatoriu de vazut doar din perspectiva unei lectii de istorie pentru ca surprinde mai multe aspecte ale epocii comuniste in special din primii ani ai lui Ceausescu. Primul ar fi ca e o mostra a mizeriei sistemului administrativ de conducere comunist cu mancatorii si cu orgoliile de fabrica si in care sa se contureze rolul asa zis pozitiv al "PARTIDULUI e in toate" care sa rezolve conflictele din interiuorul fabricilor intre sefi si subordonati. NUCU PAUNESCU joaca excelent rolul de comunist incuiat si supus ca astia venea din vechii ilegalisti care luptasera impotriva dusmanului de clasa. Al doilea este mesajul propagandistic legat de PUterea Centrului de Conducere a Organelor de Partid si de Stat care rezolva conflictele locale deci se induce idea ca CEntru de Conducere adica a TATUCULUI suprem care rezolva conflictele mici locale. Filmul e facut nu intamplator in 1974 cand incepouse sa se dezvolte cultul personalitatii lui CEausescu si era deci nevoie de un film care sa intareasca rolul CEntrului de COmanda.Al treilea este mesajul de frica indus fatza de cei care au idei inovatoare si vor sa fie directori autoritari si cu personalitate care vor sa duca fabrica pe profit. Comunismul nu te lasa sa fi deasupra maselor de oi ,sa te folosesti de ele pentru succesul propriu. BA mai mult te obliga sa-ti sacrifici familia si rudele pentru a nu avea probleme vezi ruda lui MORUZAN care nu il ajuta in timp ce e executat de sefi.Directorul cu idei inovatoare e sapat de un maistru frustrat fiind reclamat sus la sefii cei mari de la Centru si apoi pus la stalpul infamiei "Eticii" de partid comunist intr-un cadru tovarasesc plini de autocritici in sedinte de partid. DE acea acest film face cu fidelitate propaganda ideea ca "NOI muncim nu gandim". Iti era interzis sa ai ideile tale in comunism si sa ti le pui in practica ca altfel deveneai incomod si riscai sa te comporti ca un capitalist,sa fii deasupra sistemului. Al patrulea aspect e faptul ca multi dintre mari actori erau obligati sa joace in filme mizerabile si de multe ori au jucat foarte bine. MAi bine zis s-au achitat de obligatiile impuse de regim. IL vedem pe CORNEL COMAN in rolul unui comunist cu fatza umana.
    Singurul aspect pozitiv este muzica lui PROFETA una foarte originala.
  • andi_dumitrache
    pe 12 Mai 2019 18:14
    O mare porcarie. Ma intreb daca TVR nu are nicio jena sa dea filmul unui comunist pupincurist - V Calotescu (vedeti filmele lui inchinate lui Ceausescu) in anul 2019? Ce pot invata tinerii din acest film? Ca suntem un popor de idioti?
  • blacksea_rider
    pe 12 Mai 2019 13:36
    7 pentru scena din carciuma cu Toma si muzica,pacat de actorii care au jucat in film,altfel as fi dat nota 5...deci vad ca filmarile au fost facute la Șantierul Naval Oltenița.M-a apucat rasul si ce-am gasit despre SNO pe Wiki : a fost un șantier naval din România înființat în anul 1940 specializat pe construcția de remorchere fluviale, ceamuri, șalande, drăgi, motonave, cargouri, spărgătoare de gheață, etc.)După Revoluție, a fost redenumit în Navol Oltenița. Înainte de 1989, avea 7.000 de angajați. În docurile șantierului au fost construite vasele de lux ale cuplului Ceaușescu.A fost privatizat in 1999, fiind cumpărat de persoana fizică Ioan Alexandru și de SIF Muntenia. Ulterior, printr-o majorare de capital, SIF a devenit acționar majoritar. Navol Oltenița a intrat în faliment în anul 2006.Good job!
  • balta67verde
    pe 13 Ianuarie 2019 09:40
    Un film interesant. Actori de elita, subiect interesant. Merita vazut.
  • cosmin742000
    pe 20 August 2016 09:53
    Acţiunea se desfăşoară pe un şantier de construcţii navale. Printr-o măsură administrativă abuzivă, luată de un director, Obreja, un specialist de mare clasă, dar un conducător autoritar, preocupat de promovarea tehnicii noi, i se desface contractul de muncă unui muncitor, Moruzan. Acesta, un maistru colţos, un meseriaş orgolios făcuse o singură greşeală, l-a înfruntat pe directorul care era convins că nu poate greşi vreodată, neglijând amănuntele, chiar când era vorba de oameni. În urma unei sesizări, pe şantier soseşte unul din secretarii comitetului judeţean de partid, Dirdea, un fost muncitor al şantierului, deschis noului care ştie să tacă, să asculte şi să aibă îndoieli. Şi intervin ceilalţi: Secretarul comitetului de partid al şantierului, Vasilescu care, în virtutea unei autorităţi greşit şi îngust înţelese o vreme aprobă toate măsurile propuse de Obreja; preşedinta de sindicat, Maria, nu este de acord cu măsurile luate împotriva lui Moruzan. Bocancea nu-l apără pe Moruzan, dar semnează indescifrabil sesizarea, Creţu, un muncitor copleşit de propriile necazuri , nu vrea să se pună rău cu nimeni şi este folosit pentru a lovi în Moruzan, Veronica, o soţie resemnată şi mulţi alţi colegi...care vor impune rediscutarea măsurii.