Netflix
×
Utilizator
×
Sinopsis

Proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu” cuprinde producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

“Numărătoarea manuală” (2011, producție Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania națională a autostrăzilor și drumurilor naționale, care încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr șomer cu facultate, la aceeași companie. Munca lor constă în a număra mașinile care trec pe șoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict.

Scurtmetrajul a fost prezent în numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven și a câștigat Premiul Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Leiden.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Dârlău.

Scurtmetrajul “Vocea a doua” (2013, producție Hi Film) o are în centrul poveștii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezește prinsă în propriile prejudecăți atunci când o mamă de etnie romă vine să-și ia copiii acasă de Crăciun.

Filmul, care a câștigat în 2013 Premiul Special la Festivalul Internațional de Film Anonimul, îi are în distribuție pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.

Acțiunea din“Cai putere” (2014, producție ICON production) are loc în fiecare toamnă când Mihai, cu ajutorul prietenilor își urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Adrian Titieni, Costel Cașcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt cei care pot fi văzuți pe marele ecran în “Cai putere”.