O continuare la fel de proastă ca și "Poker". Ce începe prost, continuă la fel de prost ca realizare.
Nicolaescu a vrut ceva nou și mai bun decât “Nea Mărin miliardar”. “Poker” și “Ultimul corupt din România” nu stau nici măcar la degetul mic de la piciorul lui Amza Pelea.
odaicul3v3nt3
pe 08 Februarie 2023 19:24
sa zicem ca e un film bun. macar edit-urile m-au facut sa dau nota 8 la film altfel ii dadeam 5-6
Scythe
pe 07 Octombrie 2020 14:32
Prea putin sexi, ca Jojo e doar imbracata; deci mai slab decat Poker.
In rest, pe alocuri amuzant, pe alocuri fortat, pe alocuri prostesc de-a dreptul, pe alocuri prost jucat (Valentin Teodosiu pur si simplu NU POATE sa joace ca pentru film, el e actor de scena de teatru).
Problema de fond este ca Sergiu Nicolaescu satirizeaza tipologia de oameni in care si el se incadreaza cu brio.
Cand toata cariera ta regizorala/scenaristica e construita pe pupat in cur regimul comunist, si apoi continui ca senator PSD, e cam problematic sa iei la misto pe cei care s-au parvenit prin falsitatea care a fost revolutia romana si simulacrul de democratie care a urmat.
cezarika21
pe 02 Decembrie 2015 14:39
Trecut-au anii, iar din gloria și respectul de sine al maestrului Sergiu Nicolaescu s-a ales praful. Participarea dubioasă la Revoluție, implicarea în politică și încăpățânarea în a realiza filme tot mai puerile au contribuit la deteriorarea imaginii unuia dintre cei mai iubiți cineaști români. Văzând ”Ultimul corupt din România” am avut senzația că maestrul trebuia să se retragă în glorie ca un titan veritabil al filmului românesc decât să se compromită realizând proiecte cinematografice penibile.
Referindu-mă strict la acest film, pot spune că este o încercare naivă de a prezenta capitalismul original și corupția generalizată din România, apropiată de realitate într-o oarecare măsură, dar redusă doar la aspectele ei miștocărești. Încropeala scenaristică a lui Adrian Lustig se apropie de mahalagismul jurnalistic de duzină, batjocorind la grămadă fără nicio discriminare lumea politică, puterea judecătorească, presa, noul val cinematografic, lumea interlopă, clerul, medicii, serviciile secrete, moldovenii, oltenii, rușii, țiganii, arabii, ungurii etc. O singură categorie scapă neatinsă și vă las pe voi să ghiciți care e aceea.
”Ultimul corupt din România” este un spectacol umoristic penibil și de prost gust asemănător cu cel livrat periodic de niște așa-ziși artiști (Vacanța Mare, Divertis, Bendeac, Mondenii, Mircea Badea, Banciu, Pătraru și alții de teapa lor) la emisiunile lor mizerabile care au împânzit televiziunile românești. O găleată cu zoaie răsturnată în capul spectatorilor prea obosiți să mai discearnă între umorul de calitate și cel de prost gust. Vi-i milă? V-au luat banii!
Dark_werewolf13
pe 21 August 2015 19:09
Titlul filmului este cu adevărat utopic. Acțiunea este destul de încâlcită la un moment dat și este o zăpăceală de drame și comploturi. Dar nu-i rău pentru o așa zisă comedie românească.
Vegetarian
pe 25 Iunie 2015 21:28
In acest film se face referire la autorul protestului Mam saturat de Romania !? Un mafiot zice in film - Poate so gasi cineva sal calce cu masina pe cacanaru asta ordinar ..
Cum sa sa ne saturam de coruptia din Romania ? Cine vrea asa ceva va fi condamnat la moarte .. Asa cum SUA nu va fi niciodata comunista , probabil Romania nu va fi niciodata necorupta . !?
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Nasul tv . A fost in 25 iunie 2015 .
Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
xzibit
pe 30 Decembrie 2013 19:58
Acesta este un film de referinta pentru actuala societate romaneasca bolnava si plina de bube. Filmul relateaza intr-un spirit de comedie neagra tot ceea ce se intampla la momentul actul in Romania. Cred ca acest minunat film are o nota asa de mica fiindca oamenii inca sunt orbiti si nu pricep ceea ce se intampla. Suntem o societate orbita de cancerul american si ne putem da seama de asta din nota filmului! Rusine celor care nu au priceput nimic din acest film !
SarpeleCocosat
pe 20 Decembrie 2013 04:18
Filmul asta chiar are umor... involunatar, dar are!
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere... :))
tony_mondyalu
pe 20 Ianuarie 2013 01:05
am inceput sa urmaresc acest film din curiozitate insa pot spune ca inca de la inceput mi-a placut foarte foarte mult, un film foarte amuzant si tipic romanesc, la fel ca si in viata de zi cu zi , pestii mari scapa in timp ce pestii mici sunt prinsi...recomand acest film
razsax
pe 04 Ianuarie 2013 08:39
Un spectacol "ieftin", chiar prost uneori, tradeaza faptul ca pe maestrul Nicolaescu l-a ajuns batranetea. Era mult mai de succes o emisiune de divertisment cu aceeiasi tema si cu aceeiasi distributie!
EUGEN.VIDEO
pe 13 Decembrie 2012 07:04
Pacat ...Sergiu Nicolaescu este unul din regizorii mei preferati.Revad si acum cu placere REVANSA , DUELUL , NEA MARIN MILIARDAR si multe alte filme facute de el inainte de 89. Ca si Poker , acest film face pe cel care il urmareste sa-si piarda 90 min din viata.Ca si majoritatea filmelor romanesti facute in ultimul timp...Vad aici un comentariu despre '' Daca vreau sa fluier, fluier''...ala parca e filmat de mine cu telefonul.
MNarcis
pe 10 Decembrie 2012 20:41
Desi am vazut ca este cu aceasta ''mare'' actrita ''Jojo'' totusi m-am lasat pacalit de restul distributiei si de regia filmului acordandu i o sansa (insa mi am luat o mare teapa, din pacate) filmul este o prostie, o pelicula patetica pe care nu o recomand sub nici o forma, absolut nimanui...................Nota personala 1.2!
fleur_de_paris
pe 19 Iulie 2012 12:23
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!
Anonimul11
pe 26 Martie 2012 00:23
As dori si eu o comedie romaneasca fara moravuri politice...sau mai bine sa se reapuce de filmele lui de actiune!
DanStr
pe 11 Martie 2012 11:53
Imi place ca toata lumea isi da cu parerea, dar nu stiu cati au vazut cu adevarat filmul. Cat despre Sergiu Nicolaescu, da a avut mereu suportul celor care decid ce filme sunt finanatate, dar a facut si cele mai bune filme din istoria cinematografica romaneasca. Pentru cei cu adevarat interesati, pentru filmul Mihai Viteazul, a primit propunere de la Hollywood, ca rolul principal sa fie jucat de un actor strain si sa apara in film cat mai multi straini, dar Nicolaescu a refuzat, spunand ca e imposibil ca un mare domnitor roman sa fie jucat de un actor strain. Asta e motivul pentru care acel film nu a castigat Oscarul. Singurele filme romanesti care au fost vreodata in carti pentru Oscar, au fost filmele lui Sergiu Nicolaescu. Regizorii tineri, carora li se iau banii de la gura, fac filme care nu aduc nimic nou, nu fac nimic deosebit, filme care lovesc in perioada comunista sau au subiecte foarte proaste. Ultimul film romanesc vazut, Pescuit sportiv e o prostie fara margini, cu tot respectul pentru actorii care joaca in el. O zi buna si abia astept sa reusesc sa vad Ultimul corupt.
imoral
pe 20 Februarie 2012 21:39
Sergiu Nicolaescu a fost este si va ramane un mare regizor al filmului romanesc nu stiu de ce voi BESINOSILOR VA DATI CU PAREREA dupa ce marii critici StefanDo si Pitbull fac praf filmul si voi dupa ei ca turma .O generatie de c,,at crescuta cu popcorn si suc si mai nou filme 3D,nu mai stiti aprecia un film romanesc .
puiu_moldova
pe 20 Februarie 2012 13:55
AS DORI SA VAD UN FILM CU ADEVARATU NUME..CORUPTII DIN RAMANIA
Pashpix
pe 20 Februarie 2012 13:20
Filmele regizate de Sergiu Nicolaescu ne-au purtat, de-a lungul anilor, prin istorie. Pelicule grele prin care am cunoscut si noi, spectatorii, file nestiute din istoria acestei tari. Acum, iata, regizorul ne arata ca poate aborda si comedia. Cel mai nou film ce va rula pe ecranele cinematografelor din tara (incepand cu 17 februarie), al binecunoscutului regizor este o... comedie. O continuare a filmului, "Poker". Sergiu Nicolaescu, s-a indepartat de filmele istorice si de epoca si demonstreaza ca nu-i este straina nici comedia. Filmul "Ultimul corupt din Romania" este o ironie la societatea actuala dar nu are nici o legatura cu politica. Este un film de actualitate, comic si, de ce nu, critic.
O lume binecunoscuta
Scenariul, scris de Adrian Lusting, continua povestea din "Poker" si ne face sa zambim sau sa radem atunci cand mafiotul Titel Pangica (jucat fara cusur, cu mult umor negru de Horatiu Malaele), devenit peste noapte doctor in stiinte, doneaza bani multi pentru infiintarea unui muzeu memorial inchinat vietii si operei sale. Cine era acesta? Nimeni altul decat un fost vanzator de rame din Obor dar care, ajunsese, cum se mai intampla, senator. Custode al muzeului nu putea fi altcineva decat bunul sau prieten Claudiu Vitelaru (jucat de Valentin Teodosiu), caruia "marele doctor in stiinte" ii furase locul de senator.
Din panoplia personajelor nu lipseste, si nu era bine sa nu fie prezent, un medic chirurg plastician, devenit expert in silicoane, Horia Vrabete, interpretat cu seriozitate si mult sarm de Vladimir Gaitan. Peisajul devine mai animat cand apare nelipsita Monica Lacusta, o blonda seducatoare, jucata impecabil de Jojo, care, fiind iubita "prin rotatie" a tuturor, a ajuns, dupa eforturi "sustinute", sa ocupe o functie in guvern. In film, o ironie sarcastica la adresa societatii de azi, pentru a rezolva, in sfarsit, problema arestarii unui corupt, ceruta cu insistenta din afara, apare un general din serviciile secrete, Marcel (Ion Ritiu) care, pentru a indeplini aceasta "misiune", isi indreapta atentia, desigur, spre unul dintre prietenii de-o viata. Cine este coruptul? Veti afla vizionand filmul.
Regizor, scenarist si actor
Sergiu Nicolaescu, recunoscut ca un profesionist de talie internationala (a regizat si coproductii romano-americane, romano-franceze, romano-germane), s-a nascut intr-o zi de Florii, 13 aprilie 1930 la Tg. Jiu, si a absolvit Politehnica din Bucuresti. Ca actor si regizor ni-l amintim din Pistruiatul, Cu mainile curate, Supravietuitorul, Carol I, Orient Express, Un comisar acuza, Nemuritorii, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, Orient Express, Carol I si altele, si multe coproductii. Un om pentru care cinematografia a fost si a ramas marea dragoste. La venerabila varsta de 81 de ani, Sergiu Nicolaescu isi propune ca prin filmul "Ultimul corupt din Romania", lumea sa reinvete sa zambeasca.
Revista Magazin (Ioana Floria)
decathlon
pe 20 Februarie 2012 01:54
asta e Romania defapt....filmul e slab dar nu pot sa spun ca nu mi-a placut....actorii sunt exceptionali...dar pt 23 zile(sau 3 sapt) cat a durat sa il filmeze merge...bugetu cam slab...ideile bune...in concluzie daca te duci cu prietenii la cinema si ai simtul umorului dezvoltat iti va place...daca nu..probabil ca nu.....oricum toata mizeria din Romania o cunoastem cu totii...
grigoredan
pe 18 Februarie 2012 23:53
Ceea ce nu poate sa placa privitorului la acest film este pertinentul motiv ca reflecta realitatile concrete si actuale ale Romaniei de ieri, astazi si maine. Si cum meandrele concretului in acest caz sunt asezonate picant cu faze usor comice, ducand intr-o ironie sarcastica nelegiuirile la nivel inalt, filmul trebuie vazut, trebuie inteles... Este clar ca publicul roman nu va avea o inclinatie prea mare catre acest gen de comedie neagra, dar asta este realitatea pe care o traim!... Bravo echipei de filmare &co.
ice_eyes
pe 18 Februarie 2012 17:59
Iar un film de Nicolaescu? Si iar cu aceasta Jojo?
lili22
pe 18 Februarie 2012 15:10
Se puteau folosi mai bine.Cui foloseste un astfel de film?
sabinalin
pe 18 Februarie 2012 06:41
Dupa o pauza fortata de cativa ani, Slatina, oras care inainte de lovilutie se mandrea cu cinematografele "Lumina", "Victoria" si "23 august", are mall cultural cu numele Eugen Ionescu incepand din toamna lui 2010. In cele doua sali filmele romanesti care au avut premiera in ultimele 15 luni ajung foarte rar. S-a intamplat la sfarsitul primaverii trecute cu "Ursul", s-a intamplat abia acum din nou cu "Ultimul corupt din Romania". Pelicule precum "Principii de viata", "Aurora", "Din dragoste cu cele mai bune intentii", "Manusile rosii" si toate celelalte n-au ajuns pe malurile Oltului. Modul iresponsabil in care se distribuie filmul romanesc face si el parte din politica de imbecilizare si desnationalizare. Nu-i mai putin adevarat ca au si cu cine, nici spectatorii nu se inghesuie, la noi demnitatea nationala a ajuns sa fie considerata o rusine. Aseara, la a doua reprezentatie a celui mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, cel mai comercial regizor roman, au fost in sala Rosie doar patru spectatori... Destul cu digresiunea trista, acum cate ceva despre film. Continuarea peliculei "Poker" e foarte apropiata de ceea ce s-a vazut acum doi ani pe marile ecrane. Aluziile politice sunt stravezii, mizeria damboviteana ne e prezentata in toata "splendoarea" ei mult accentuata in ultimii ani. Din pacate scenariul n-are prea multa coerenta, Adrian Lustig e chiar sub nivelul pieselor de la Teatrul de Comedie, e destul de mult fals in replici... Veteranul cinematografiei romanesti filmeaza corect si a avut inspiratia de a convoca o pleiada de actori care merita mai mult decat ceea ce ii ofera capitalismul de cumetrie al anului 2012. Se distinge in mod deosebit Horatiu Malaele, il secondeaza cu succes trio-ul de la Comedie Gaitan-Teodosiu-Mihaita, trece prin cadru si Mircea Diaconu, avem parte si de new entry cu Nae Lazarescu, Vasile Muraru, Ion Dichiseanu. Plus Ion Ritiu, cu totul altfel decat in "Ciuleandra". Plus Jojo intr-un rol care-i vine ca o manusa, o combinatie intre foarte nefastele Iulia Timonsenko si Monicile si Elenele tranzitiei romanesti catre nicaieri. In concluzie: daca ati vazut "Poker" si v-a placut, mergeti de vedeti!
gustyy
pe 17 Februarie 2012 22:48
Asa filme avem,,de in ultimi ani de toata panarama
AngelAdrian
pe 02 Februarie 2012 13:55
Pana in ' 89 s-au facut filme.Dupa parca a venit tsunami. NUMAI TROGLODELI DE FILME SI TELENOVELE DE PROST GUST.Prefer sa revad un film vechi romanesc , decat aberatiile de acum.PACAT !ACUM PARCA SUNT IN PANA DE IDEI. DAR DE LA ORA ACTUALA NU POTI FI SI REGIZOR , ACTOR , PARLAMENTAR SAU SENATOR - DUPA CAZ. ORI FACI BINE O CHESTIE SI TE TII DE EA ORI TE LASI!
claudinio
pe 01 Februarie 2012 12:34
cu siguranta o sa fie un film interesant...mai ales ca este facut de domnul sergiu nicolaescu.debia astept sa-l vad..
u2
pe 28 Ianuarie 2012 05:03
astia la vome de filme faceau super trailere si afise. promovau peste tot.ma intoxicau ,unde ma duceam afis sau trailer...
acum...cred ca a ramas Sarbu fara bani...nu tu afis, promovare ciuciu si un retardat de trailer...
ce facurati fratilor?
tantibus
pe 17 Aprilie 2011 15:11
Sergiu Nicolaescu a bifat o nouă finanţare consistentă la concursul de proiecte al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Cineastul în vârstă de 80 de ani a obţinut 1.561.841 de lei (circa 368.000 de euro) pentru „Ultimul corupt al României“, poziţia a doua în topul creditelor alocate, deşi, ca punctaj, se află abia pe locul 9. Cea mai mare sumă la această sesiune, 1.635.000 de lei, i-a revenit lui Tudor Giurgiu, pentru proiectul de lungmetraj „Despre oameni şi melci“.
Elliss
pe 29 Ianuarie 2011 22:42
Chiar vreau sa vad un film marca Sergiu Nicolaescu,filme bine facute,imagine si regie impecabila,nu porcari cum au fost ,,Eu cand vreu sa fluer ,fluer, ""
2Pirates2
pe 26 Ianuarie 2011 16:19
macar vedem si noi inca un film de calitate marca Nicolaescu
djmorientss
pe 08 Ianuarie 2011 01:42
nu se lasa asta de facut filme ? deja ma plictiseste.
Nicolaescu a vrut ceva nou și mai bun decât “Nea Mărin miliardar”. “Poker” și “Ultimul corupt din România” nu stau nici măcar la degetul mic de la piciorul lui Amza Pelea.
In rest, pe alocuri amuzant, pe alocuri fortat, pe alocuri prostesc de-a dreptul, pe alocuri prost jucat (Valentin Teodosiu pur si simplu NU POATE sa joace ca pentru film, el e actor de scena de teatru).
Problema de fond este ca Sergiu Nicolaescu satirizeaza tipologia de oameni in care si el se incadreaza cu brio.
Cand toata cariera ta regizorala/scenaristica e construita pe pupat in cur regimul comunist, si apoi continui ca senator PSD, e cam problematic sa iei la misto pe cei care s-au parvenit prin falsitatea care a fost revolutia romana si simulacrul de democratie care a urmat.
Referindu-mă strict la acest film, pot spune că este o încercare naivă de a prezenta capitalismul original și corupția generalizată din România, apropiată de realitate într-o oarecare măsură, dar redusă doar la aspectele ei miștocărești. Încropeala scenaristică a lui Adrian Lustig se apropie de mahalagismul jurnalistic de duzină, batjocorind la grămadă fără nicio discriminare lumea politică, puterea judecătorească, presa, noul val cinematografic, lumea interlopă, clerul, medicii, serviciile secrete, moldovenii, oltenii, rușii, țiganii, arabii, ungurii etc. O singură categorie scapă neatinsă și vă las pe voi să ghiciți care e aceea.
”Ultimul corupt din România” este un spectacol umoristic penibil și de prost gust asemănător cu cel livrat periodic de niște așa-ziși artiști (Vacanța Mare, Divertis, Bendeac, Mondenii, Mircea Badea, Banciu, Pătraru și alții de teapa lor) la emisiunile lor mizerabile care au împânzit televiziunile românești. O găleată cu zoaie răsturnată în capul spectatorilor prea obosiți să mai discearnă între umorul de calitate și cel de prost gust. Vi-i milă? V-au luat banii!
Cum sa sa ne saturam de coruptia din Romania ? Cine vrea asa ceva va fi condamnat la moarte .. Asa cum SUA nu va fi niciodata comunista , probabil Romania nu va fi niciodata necorupta . !?
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Nasul tv . A fost in 25 iunie 2015 .
Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere... :))
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!
O lume binecunoscuta
Scenariul, scris de Adrian Lusting, continua povestea din "Poker" si ne face sa zambim sau sa radem atunci cand mafiotul Titel Pangica (jucat fara cusur, cu mult umor negru de Horatiu Malaele), devenit peste noapte doctor in stiinte, doneaza bani multi pentru infiintarea unui muzeu memorial inchinat vietii si operei sale. Cine era acesta? Nimeni altul decat un fost vanzator de rame din Obor dar care, ajunsese, cum se mai intampla, senator. Custode al muzeului nu putea fi altcineva decat bunul sau prieten Claudiu Vitelaru (jucat de Valentin Teodosiu), caruia "marele doctor in stiinte" ii furase locul de senator.
Din panoplia personajelor nu lipseste, si nu era bine sa nu fie prezent, un medic chirurg plastician, devenit expert in silicoane, Horia Vrabete, interpretat cu seriozitate si mult sarm de Vladimir Gaitan. Peisajul devine mai animat cand apare nelipsita Monica Lacusta, o blonda seducatoare, jucata impecabil de Jojo, care, fiind iubita "prin rotatie" a tuturor, a ajuns, dupa eforturi "sustinute", sa ocupe o functie in guvern. In film, o ironie sarcastica la adresa societatii de azi, pentru a rezolva, in sfarsit, problema arestarii unui corupt, ceruta cu insistenta din afara, apare un general din serviciile secrete, Marcel (Ion Ritiu) care, pentru a indeplini aceasta "misiune", isi indreapta atentia, desigur, spre unul dintre prietenii de-o viata. Cine este coruptul? Veti afla vizionand filmul.
Regizor, scenarist si actor
Sergiu Nicolaescu, recunoscut ca un profesionist de talie internationala (a regizat si coproductii romano-americane, romano-franceze, romano-germane), s-a nascut intr-o zi de Florii, 13 aprilie 1930 la Tg. Jiu, si a absolvit Politehnica din Bucuresti. Ca actor si regizor ni-l amintim din Pistruiatul, Cu mainile curate, Supravietuitorul, Carol I, Orient Express, Un comisar acuza, Nemuritorii, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, Orient Express, Carol I si altele, si multe coproductii. Un om pentru care cinematografia a fost si a ramas marea dragoste. La venerabila varsta de 81 de ani, Sergiu Nicolaescu isi propune ca prin filmul "Ultimul corupt din Romania", lumea sa reinvete sa zambeasca.
Revista Magazin (Ioana Floria)
acum...cred ca a ramas Sarbu fara bani...nu tu afis, promovare ciuciu si un retardat de trailer...
ce facurati fratilor?