Comentarii Comentează
 • carmen_angelus_romila
  pe 22 August 2018 10:19
  Un serial bun, o descriere a evenimentelor din august '44, sub indrumarea unor mari regizori romani si Florin Piersic in zile mari.
 • claudiaptr
  pe 08 Septembrie 2017 22:12
  stiti cumva unde il gasesc sa il vizionez?il caut de ceva timp si nu il gasesc nicaieri..:(
 • cosmin742000
  pe 21 August 2017 08:49
  O miniserie romaneasca buna , ecranizare dupa marele patriot Eugen Barbu , care daca ar mai fi in viata nu ar mai avea motive sa fie patriot , ca orice om normal la cap
 • balta67verde
  pe 18 Octombrie 2016 16:22
  Un serial bun, actiune, suspans, razboi si multi actori de categoria A sau A+ . Din pacate evenimente istorice distorsionate, din motive politice.
 • Iulidesprefilme
  pe 02 Decembrie 2012 20:57
  Pentru vremea când a fost făcut, pentru comandamentele comuniste, serialul avea o menire... azi e greu cu receptarea lui , poate doar actorii să fie urmăriţi pentru prestaţiile lor...
 • llullaillaco
  pe 29 Martie 2010 19:49
  Felicitari ANMAXIS, ai facut o prezentare foarte buna a serialului. Si eu aveam atunci 7 ani. Doar o rectificare as dori sa fac in comentariul tau. Personajul Dumitru Tronaru, nu a fost interpretat de Costel Constantin, ci de regretatul actor Cornel Coman. Pacat ca aruncii, copii fiind, nu intelegeam ce inseamna comunismul.
 • ANMAXIS
  pe 23 August 2009 12:11
  E un serial conceput doar pentru televiziune.
  Nu mai reţin cu precizie când l-a difuzat TVR, în '74 sau '75, oricum, eu eram un puşti de 7 ani care ştia despre acel august doar ceea ce auzisem tot pe la TVR (eroismul clasei muncitoare sub conducerea comuniştilor, întoarcerea armelor împotriiva duşmanului fascist etc.). Episoadele au fost programate sâmbăta, ultimul căzând chiar pe 23 august. E realizat după un scenariu de Eugen Barbu, după un roman pe care l-am citit cu vreo zece ani mai târziu, neputând să-mi scot din minte întruchiparea de pe ecran a personajelor. La vremea respectivă, prin ochii unui copil, mi-a plăcut mult, căci totul era în alb şi negru pentru mine (nu doar pentru că televizorul era un Modern E, bineînţeles alb-negru), personajele erau ori eroi frumoşi şi curajoşi, ori strâmbi şi răi, iar Florin Piersic şi Violeta Andrei nu aveau cum să nu placă, erau la apogeul maturităţii şi frumuseţii fizice împlinite. Perioada descrisă este cea dinaintea loviturii de stat de la 23 august 1944, iar comunistul Dumitru Tronaru (dacă îmi amintesc bine, Costel Constantin) nu este portretizat pe ecran atât de puternic ca în roman. Liviu Ciulei e ca de obicei uriaş, iar genericul de început e greu de uitat, pentru că nu prea aduce cu începuturile producţiilor terne ale acelor ani. Ca şi realizare, lăsând la o parte eventuale dezbateri despre veridicitatea subiectului, filmul e bun, înscriindu-se într-o perioadă în care cinematografia românească încă avea şi resurse umane de excepţie şi o brumă de bani de la "centru". Jean Constantin aduce, ca de obicei, nota uşor comică a filmului. Pe aceeaşi linie, ca şi mod de prezentare, s-ar putea înscrie "Facerea Lumii" al lui Gheorghe Vitanidis din 1971, tot după un scenariu de Eugen Barbu, deşi acesta este plasat în timp un picuţ mai târziu, în zilele premergătoare lui 11 iunie 1948. Sau poate e doar impresia mea, datorită faptului că cele două filme au în comun trei lucruri : scenariul lui Eugen Barbu, Liviu Ciulei într-unul dintre rolurile principale, şi perioada de început a instaurării comunismului în România.
  Aş vrea să am şi eu acest film în colecţia mea, dar până acum nu l-am găsit nicăieri. Dacă are cineva vreun link, vă aştept cu mulţumiri anticipate .....
  Concluzie : îl recomand şi celor care l-au văzut atunci pentru remember, şi celor care nu au apucat să-l vadă, pentru că e pur şi simplu un lucru bine făcut.
  Viozionare plăcută,
  Aurelian Nicuşor Milu.
 • pe 11 Iulie 2007 05:02
  Cine-mi poate da cateva detalii despre filmul "August in flacari"? N-am vazut acest serial...
  Multumesc anticipat,
  Nicolae Sirius