O poveste buna ce putea fi transformata intr-un film net superior celui de fata. Foarte multe greseli de regie. Nu merita atatea nominalizari dar se pare ca americanii fac inca legea in lumea filmului. Pacat...
Cinefil.ro
pe 31 Mai 2022 00:12
O pierdere de vreme pentru privitorii cu pretenții din moment ce atenția la detalii a fost 0 la acest film.Sa stai 45 de zile pe apă și sa nu-ti crească barba și părul deloc e ceva..
helsing
pe 06 Ianuarie 2021 13:44
Bine jucat și imagine reușită. SIngurul lucru pe care l-am reținut e că ”cu răbdarea treci și marea”, o poveste de viață dură.
user-5e3e92f1c0e2d
pe 14 Decembrie 2020 21:17
nimic de plans !! bogatii lumii se cearta si mor in razboaie tinerii nevinovati..ca de obicei !! cu prizonierii e clar, ce dreaq cauti tu in tara mea ?!?! eu ai decapitam rapid si scapam de cheltuiala !! mercenari platiti..america nu are granita cu japonia vezi america vs restul lumii..tara de invadatori !! cautatori de resurse moca..petrol aur diamante cupru etc. nu mai pot eu de fraierii care au cazut pe taram nipon..
GeorgiaNNN
pe 02 August 2020 12:43
Un film mediocru care in primul rând nu și merita durata mult prea mare 2h17 min, având in vedere și conținutul . Mai bine revedeam un film bun decât plictiseala asta
alexandru_fejer
pe 28 Aprilie 2020 23:04
Nu e mare waw filmul. Emoționant nu mi s-a părut deloc.
MariusCiprian87
pe 23 Ianuarie 2020 19:53
Încă o biografie emoționantă a ceea ce au fost și au însemnat eroii din războaiele mondiale, o istorie neagră a umanității, cu povești ireale pentru generațiile fragile din prezent, o regie decentă si onorabilă a regizorului A. Jolie, care a avut curajul și profesionalismul sa facă un film de o calitate superioară cu actori nu foarte consacrați încă, dar care și-au facut foarte bine treaba, un film obligatoriu de văzut, chiar dacă ideea filmului nu este una nouă, însă întotdeauna poporul american a știut să-și onoreze eroii prin filmele lor și nu numai, un punct forte al acestui neam, un exemplu pt toate poparele lumii în ceea ce privește aprecierea și respectarea veteranilor de război !
Mexes
pe 28 Ianuarie 2018 21:34
Merita vizionat , degeaba se plange lumea ca nu are profunzime. Nota 7
danut_iulian
pe 04 Octombrie 2017 22:09
Un film foarte bun si emotinoant incare iti dai seama ca niciodata nu trebuie sa te dai batut ci sa te ridici inapoi.
Mitza_MvP
pe 29 Noiembrie 2016 16:18
Foarte bun filmul...felicitari Angelinei Jolie...
O poveste bine transpusa despre ororile razboiului si dorinta personajului principal de a supravietui...o dorinta si o putere imensa,dincolo de puterea de intelegere a unora...
Eu zic sa luam filmul ca atare si sa nu ne mai gandim ca daca ar fi fost alt regizor mai titrat in locul Angelinei Jolie ar fi iesit un film de "n" premii Oscar.
Pana la urma femeia a regizat filmul exact asa cum a vrut ea, asta e si scopul...pana l-a urma nu a facut filmul din banii vostrii..
Daca nu va convine cum a regizat Angelina Jolie sunteti liberi sa-l sunati pe Steven Spielberg sau pe Roman Polanski,ori pe cine vreti voi si sa le propuneti sa faca ei un film dupa povestea lui Louis Zamperini..
Deasemenea nu e sfarsitul lumii,se mai pot face filme dupa aceasta poveste,nu au murit regizorii,fiecare regizor e liber sa-si transpuna pe ecran propria versiune a povestii,nu va mai grabiti sa aruncati cu pietre...
Forsaken08
pe 28 Mai 2016 19:52
Nu va inhamati la el intr-o seara de Duminica, aveti sansa de a adormi instant si de a nu va mai trezi a doua zi...
Un film din categoria operatia a fost un succes, pacientul a decedat...
Theodor2011
pe 20 Aprilie 2016 14:22
Angelina Jolie, si-a batut joc (nevoit bineinteles) de povestea superba a fostului mare atlet (participant cu succes la Olimpiada din Berlin 1936) american de origine italiana si erou de razboi Louis Zamperini.
Acestui film ii trebuia un regizor ca: Steven Spielberg, Roman Polanski sau Clint Eastwood. De ce am dat aceste 3 exemple? Uitati-va ce filme au realizat acesti 3 mari regizori inspirate din povesti reale a unor eroi de razboi ca si Louis Zamperini (al doilea razboi mondial 1939-1945) Schindler's List, Saving Private Ryan (Steven Spielberg) The Pianist (Roman Polanski) si Letters From Iwo Jima (Clint Eastwood). Niciodata nu mi-a placut Angelina Jolie. Nici ca actrita, nici ca regizor (nici nu se punea problema). In ciuda popularitatii enorme de ca care se bucura. Placuta? De glota, nu si de mine. Repet, acest film putea fi de OSCAR daca avea un regizor mai experimentat si bineinteles mai talentat.
Insa in ciuda minusului mare in ceea ce priveste regia, filmul este bun si de vazut. Cel putin pt povestea emotionanta a eroului de razboi Louis Zamperini
Grigorealexandru
pe 13 Ianuarie 2016 22:39
Un film foarte bun din al 2 razboi mondial. Trage o singura concluzie din acest film, Razboiul nu aduce nici un bine.
mihai_barbu
pe 26 Noiembrie 2015 23:14
Frumos filmul. Luat dupa un fapt real foarte frumos. Jolie Angelina e regizor wtf ? :))
lolozilla
pe 16 August 2015 23:15
Un film care am crezut ca nu se mai termina. Apreciez fidelitatea istorica a filmului, mai rara in ziua de azi, dar in rest nu e altceva decat o redare detaliata, seaca, fatisa si lenta a chinurilor interminabile prin care trec Zamperini si colegii lui de suferinta. Pentru cine apreciaza un film istoric fidel mai presus de orice, e ok, dar din punct de vedere artistic, filmul mi se pare foarte fad, monoton, lung. Nu stiu daca meseria de regizor o prinde pe Angelina Jolie.
Tim22
pe 31 Iulie 2015 13:51
Actorii joaca extrem de prost si scenariul e o mizerie totala.
Tyybi1
pe 08 Iulie 2015 22:45
Mi-a placut destul de mult ! Suferinta prin care a trecut personajul m-a impresionat ! De vazut !
stepbystep
pe 02 Iulie 2015 23:29
Un film exceptional .... dupa parerea mea ! Merita vazut !
Vegetarian
pe 23 Iunie 2015 09:34
O poveste incredibila si adevarata scrie pe poster sus ..
Utube
pe 12 Iunie 2015 22:22
Filmul este adaptarea cărţii biografice intitulată „Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption”, al doilea roman scris şi publicat în anul 2010 de autoarea americană Laura Hildebrand, subiectul fiind viaţa şi cariera atletului american Louis Zamperini, a cărui cea mai bună performanţă sportivă a fost cucerirea locului 8 la atletism, proba de 5.000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Berlin din anul 1936, atunci remarcându-se prin cel mai rapid tur de pistă – 56 de secunde – fiind felicitat personal de către Adolf Hitler.
Scenariul este bine scris şi adaptat, cu menţiunea că sunt câteva aspecte, din viaţa lui Louis, care sunt definitorii pentru el ca persoană şi care din păcate au fost foarte puţin dezvoltate, mai mult unele fiind doar menţionate în treacăt. Aici ar fi de menţionat experienţa şi promisiunea lui în planul religios, care apare doar o singură dată în film, într-unul din momentele foarte grele ale vieţii lui şi care idee nu mai apare deloc dezvoltată în film, deşi este una definitorie a vieţii lui în continuare, fiind probabil şi catalizatorul principal în lupta lui pentru supravieţuire atunci când este ţinut prizonier.
Tot un aspect important al vieţii lui Louis a fost şi întâlnirea personală cu dictatorul Adolf Hitler, scenă pe care Angelina Jolie, în calitate de director al producţiei, a decis să nu o introducă în film, această alegere fiind motivată, probabil, de dorinţa de a contura într-un mod negativ complet, fără doar şi poate, caracterul tuturor combatanţilor din Axă. Şi tot neexplicat rămâne şi motivul pentru care Louis este ales ca ţintă a represaliilor de către japonezi, acest aspect nefiind elucidat nici după terminarea peliculei, creând spectatorului un sentiment de neîncredere în veridicitatea evenimentelor din film.
Realizarea peliculei respectă toate aspectele unei piese care se doreşte a intra în lupta pentru un trofeu Oscar, de la forţa spiritului care-l animă pe orice american de rând la portretizarea soldatului erou american şi martirizarea lui şi până la dramatizarea excesivă a evenimentelor. Desigur că aceste lucruri, dozate necorespunzător, în loc să aducă un plus de valoare dăunează întregului, multe din scene apropiindu-se de clişee întâlnite şi în alte realizări.
Astfel se pot recunoaşte scene din “Forrest Gump” – 1994, atunci când Louis se antrenează, mai mult spectatorii pot recunoaşte şi câteva acorduri de pe coloana sonoră care seamănă foarte mult cu melodia din finalul filmului cu Tom Hanks. Atunci avem scenele de pe ocean în care parcă revedem secvenţe din „Life of Pi” – 2012 şi scene din tabăra de prizonieri, asemănătoare cu unele din „To end all wars” – 2001 sau „Merry Christmas Mr. Lawrence” – 1983.
Realizarea peliculei este mult superioară primei pelicule regizate de Angelina Jolie, care a fost un eşec - „In the land of blood and honey” – 2011, de această dată multe scene fiind realizate foarte bine, având o doză foarte mare de realitate. Bătăliile aeriene, plutirea în derivă sau secvenţele de la J.O. din Berlin sunt câteva exemple de puncte forte ale peliculei. Aspectul slab al filmului este dozarea insuficientă, comparativ cu calvarul prin care trece Louis, a sentimentelor exprimate de către eroul principal, această discrepanţă văduvind filmul de conturare cognitivă a personajului principal, lăsând senzaţia că acesta este exprimat unidimensional, fizic, lipsind elementul afectiv, definitoriu.
Filmul conţine şi mai multe greşeli factuale, de filmare şi de continuitate, cum ar fi faptul că tot timpul personajele au părul pieptănat şi aranjat, lucru observabil mai ales când aceştia sunt pe ocean şi nici unuia nu-i creşte nici barba şi nici părul. Dar cea mai evidentă greşeală este atunci când comandantul japonez îi dă unui soldat din subordine, care se presupunea că înţelege doar limba japoneză, un ordin în limba engleză pe care acesta îl şi execută (?!).
Pelicula are un mesaj foarte puternic, cu un subtil substrat patriotic (filmul era pregătit pentru Oscar – remember?), transmis foarte bine de către eroul principal şi care mesaj spune că indiferent ce se întâmplă cu trupul, un spirit puternic nu poate fi învins niciodată. Tot în film mai regăsim şi câteva îndemnuri cu caracter de pilde, transmise lui Louis de către fratele său, care au rolul de a-l mobiliza pe acesta în anumite momente ale vieţii. Cu unul din mesaje este o problemă pentru că nu se potriveşte cu starea de spirit din film şi ce exprimă şi transmite acesta: „A moment of pain is worth a lifetime of glory” – în traducere fiind: „Un moment de durere merită pentru o viaţă de glorie”. Pe când în film lucrurile stau tocmai invers: „Pentru un moment de glorie merită o viaţă trăită în durere”.
Jack O'Connell în rolul atletului Louis Zamperini şi Miyavi în rolul comandantului japonez Watanabe reuşesc interpretări foarte bune, chiar mai mult reuşind să realizeze acea conexiune imaginară, acea legătură subtilă, care se stabileşte între victimă şi torţionar, mai mult reuşind să transmită foarte credibil sentimentele trăite dincolo de ecran.
Finalul, realizat specific în stilul unui film biografic, ne prezintă sub formă de informaţii scrise pe ecran, evenimentele marcante din viaţa lui Louis care au urmat terminării WWII, aspect mai puţin fericit pentru că informaţiile scrise nu au fost toate însoţite de imagini, aşa cum ar fi fost de aşteptat pentru o producţie pretenţioasă cum se doreşte a fi acest film.
Vizionare plăcută!
yanysboy
pe 24 Mai 2015 19:59
merita vazut mia placut totul nota 9 de la mine.......................................
Homegirl
pe 11 Mai 2015 23:44
Daca nu stia nimeni ca e regizat de Angelina, nu mai avea nimeni nicio obiectie. Surprinzator acest film! Inainte sa il vad erau premiile Oscar unde foarte multi i-au criticat talentul Angelinei si faptul ca nimeni nu vroia sa faca acest film. De ce? Nu stiu, dar eu ma bucur ca a fost facut. Este un film reusit, frumos, un film de acest gen in ziua de azi a cinematografiei il savurezi pentru ca apare rar si sfios printre blockbusterele cu eroi si actiune.
Nu este de nivelul oricui, mai ales a multor romani, care nu au cum sa inteleaga substratul lui, vezi "dislike-uri" la comentariile de aici a celor care le-a placut.
mesersmith
pe 02 Mai 2015 09:06
Un film dur, care reflecta destinul unui prizonier de razboi. Pentru mine a fost destul de greu de urmarit, prin prisma faptului ca evenimentele din film, s-au intamplat in realitate.
Pantaleon
pe 19 Aprilie 2015 20:05
Cel de-al doilea lung-metraj al Angelinei Jolie (pe primul nu l-am vazut) este un film bun, care spune o poveste interesanta si dramatica, chiar cu iz telenovelistic. Mi-a placut filmul, dar nu pot sa nu-mi spun parerea sincera si anume ca dna Jolie (o actrita modesta, dupa parerea mea, sa speram ca va fi o regizoare mult mai buna) se vede ca este la inceputul acestei cariere, pentru ca filmului îi lipseste acea soliditatea care sa te impresioneze si sa ramai (macar pentru o scurta perioada) cu gandul la el. Multe hibe regizorale (nu sunt expert, dar sunt prea evidente) si un final prea sec, prea putin incitant, parca in contradictie cu restul filmului. Nu, nu spun ca eroul trebuia sa moara, ca fie un film bun, ci ca Jolie grabeste parca finalul, eliminand elemente importante, ce ar fi dat o consistenta generoasa filmului. Oricum, pentru cineva aflat la inceput de drum, filmul e bun, merita vazut. Ah, si inca ceva : dupa 45 de zile de stat pe mare, chiar sa nu-ti creasca barba ???? Pai...... intelegeti unde bat, nu ?
mtraianc
pe 14 Aprilie 2015 00:48
D.P.meu.D. V. destul de plictistor ,, sadic , prea lung , nota 5 cu indulgenta ,,
MariaVilla
pe 06 Aprilie 2015 21:40
Imposibil sa nu fi miscat de asa o poveste ca asta!
De cand am vazut "Enemy at the gates" (la fel o poveste adevarata) am inceput sa privesc altfel perspectiva filmelor legate de razboi; acum pot spune chiar, ca imi plac.
Un film care clar, MERITA VAZUT! (desigur, nu este pt toate gusturile)
andystarx
pe 28 Martie 2015 01:49
Se putea si mai bine dar in final mi-a placut ,un film despre un erou al razboiului dupa parerea mea,o ambitie extraordinara !
Sorin87
pe 23 Martie 2015 23:45
Un film cu o poveste emotionanta si impresionanta in acelasi timp,
XShadowX
pe 12 Martie 2015 15:46
CARTEA bate FILMUL insa trebuie apreciata Angelina Jolie care face filme din ce in ce mai bune , sunt placut surprins de acest film , o drama excelenta cu un actor care isi joaca la perfectie rolul ;) , de neratat !
qawHaq
pe 01 Martie 2015 11:07
L-am vazut a doua zi dupa Birdman. Nu spun ca merita Oscarul, din punctul meu de vedere un Oscar trebuie sa te marcheze pe un an cel putin (pana la urmatorul):) dar bataia de joc numita Birdman nu-i ajunge nici la buric (buricul Angelinei, desigur)... Un debut neasteptat.
claw13
pe 23 Februarie 2015 04:37
un film interesant de la inceput pana la sfarsit.De remarcat eforturile depuse de actori...cred ca au slabit foarte mult pentru aceste roluri
emy_sinaia
pe 18 Februarie 2015 23:18
Merita vazut cu prisosinta, cate chinuri, batai si umilinte poate suporta un om .
mary.jane.21
pe 15 Februarie 2015 21:08
regizoarea a gestionat subiectul fimului foarte bine, alegand actorii potriviti si creand scene cat mai realiste
e un film bun de vazut
alin_vlado
pe 11 Februarie 2015 08:27
Este incredibil cum de un asa film a fost nominalizat la Oscar 2015 doar la categoriile
Cel mai bun mixaj de sunet, Cea mai buna imagine si Cel mai bun montaj de sunet.
In schimb, la Cel mai bun film, la TOATE FESTIVALURILE de pe Pamint in 2015, au intrat aceleasi 5 filme printre care porcarii ca The Grand Budapest Hotel sau Birdman ( cu toata stima pentru preferatul meu Inarritu).
Unbroken este un film adevarat, iar povestea lui Louis Zamperini este incredibila.
Jos palaria Angelina Jolie !!!
Xsky
pe 10 Februarie 2015 22:29
Inceputul parea promitator,dar filmul este slab dupa parerea mea.Pe scurt mesajul filmului este chiar titlului ,fara prea multe evenimente.
Ghemot
pe 09 Februarie 2015 23:03
În primul rând, am remarcat la acest film coloana sonoră...pentru care a primit și o nominalizare la Oscar. De mult timp nu am mai văzut un film cu o coloană așa de bună. Nici chiar Interstellar nu a fost la cest capitol atât de bun.
În principal un film excepțional, biografic și inspirat dintr-un eveniment real.
Cât despre regizor, respectiv Angelina Jolie, nu numai că a făcut o treabă minunată, ci tind să cred că are în față un potențial impresionant în ceea ce privește o viitoare carieră de regizor. Un asemenea proiect regizat de o femeie cu 99% actori bărbați, este impresionant.
În concluzie, este un film obligatoriu de văzut, și nu neapărat pentru că îl regăsim pe lista nominalizărilor la Oscar 2015, deci nu e un artificiu de marketing (pentru cârcotați) forțat.
GALD
pe 08 Februarie 2015 16:06
Un film reusit, prin povestea de inspiratie reala, pentru determinarea de supravietuire si de implinire a visurilor. Mult mai bine facut decat multi alti incepatori. Felicitari lui Jolie.
chetta
pe 05 Februarie 2015 12:10
Un film impresionant....
Un film impresionant,captivant...vi-l recomand.
radu3455
pe 03 Februarie 2015 11:51
o drama cutremuratoare ce putea insa iesea mult mai bine zic eu,mi-a placut insa ce este inspirat din fapte reale,Jack O'Connell isi joaca rolul excelent,iar finalul e unul surprinzator daca nu stiai inainte despre povestea lui Louis Zamperini dar si emotionant,recomand sa-l vedeti nota 8
daniel_ppk
pe 03 Februarie 2015 10:21
Un film pe gustul americanilor si mai putin pe gustul europenilor . E bunicel filmul dar se putea si mai bine . Merita vazut . Nota generala 8
Octaz
pe 30 Ianuarie 2015 00:02
Sunt convins ca toata lumea a stat cu ochii pe "Unbroken" si a cautat cat se poate de mici greseli ale regizorului pentru a i le reprosa! Dar Angelina Jolie este la inceput de drum, si dupa parerea mea, la acest nivel, a reusit sa creeze un film impresionant! Evident ca au existat si cateva scapari, au insistat mult prea mult pe scenele de pe ocean, relatiile dintre familia personajului si acesta au fost tratate chiar superficial, iar trecerea de la unele cadre la altele au fost prea bruste, practic filmul mi s'a oarut impartit in 3 parti ( copilaria lui, tortura de pe ocean, si viata in lagar. Cu toate acestea, cred ca a reusit sa introduca publicul in aceasta intamplare, si sunt curios: sunt eu singurul care i'as fi dat o lectie de bataie acelui japonez Watanabe pentru ca merita? Oricum chiar si cu aceste critici, mie unul mi'a placut filmul, iar Angelina Jolie chiar ar trebui sa fie mandra de creatia sa ( spre deosebire de "Salt" care chiar a fost un esec). Mie unul imi place genul acesta de filme, cu o poveste puternica la mijloc, si voi trece cu vederea defetele .
SAndrei2000
pe 29 Ianuarie 2015 21:04
Detalii ascunse din razboi incep sa iasa la iveala,si ar trebui cat mai repede,pana nu se vor stinge si ultimii veterani de razboi.Anul acesta s-a pus accent pe povestile soldatiilor,de aceea la Oscars 2015 exista atatea titluri despre razboi.
Un film "crud",cu intamplari socante dar si succese.Oamenii care au luptat in razboi au fost majoritatea oameni normali cu vieti simple,carora trebuie sa le datoram libertatea si fericirea noastara de astazi.Fara ei nu am fi inaintat asa mult in atatea domenii,iar inafara de campurile de lupta mai exista si aceste fapte socante care sunt un subiect bun de abordat in filme.
Se pare ca Angelina Jolie a invatat multe din cariera de actor de pana acum si nu este deloc un regizor slab;astept filmele viitoare de la ea.
defav
pe 29 Ianuarie 2015 15:35
Povestea lui Zamperini e extraordinara , pacat ca transpunerea cinematografica putea fi mai profesionist facuta , imaginile si scenariul nu prea transmit emotii , altfel tehnica pare elaborata. Deci se pierde pe drum esentialul unui film , acela de a marca, de a transmite emotii, stari
buciuradu
pe 27 Ianuarie 2015 21:51
Recunosc ca am asteptat cu nerabdarea aparitia in cinema a filmului. Dupa vizionare am ramas cu impresia ca mi s-a vandut un ambalaj frumos, dar cu un continut superficial. Partea finala, in care se face trecerea spre realitate si apar imagini cu Zamperini a fost cu un mesaj mai puternic decat cele doua ore dinainte.
Daca doriti sa va relaxati doua ore la cinema, este un film bun pentru asta, dar sa nu va asteptati la ceva mai mult
bengheapaul
pe 26 Ianuarie 2015 00:23
Pur si simplu genial ! Este un must see pentru orice cinefil .
xerses
pe 23 Ianuarie 2015 18:56
Impresionanta poveste de viata, ce a meritat sa fie cunoscuta de cat mai multi...
dincolodenume
pe 22 Ianuarie 2015 11:06
--- SPOILER ALERT---- Cateva precizari pot fi considerate spoilers.
Un film despre .... Chiar, despre ce a vrut sa vorbeasca Angelina in acest film?
Despre sadism?
Recunosc faptul ca imi plac filmele cu aspecte filosofice, cele cu introspectii adanci, dureroase, care scoat la iveala in momente de criza tot ce nu ai avut curajul sa gandesti in mod constient.
Avem 3 oameni in doua barci foarte mult timp plutind intr-un ocean strain si nimeni nu gandeste introspectiv. Prizonieri care nu gandesc ca in preajma mortii, nu leaga relatii de prietenie, nu discuta despre ororile razboiului, nu discuta despre ce cauta ei acolo incercand sa omoare niste necunoscuti. Ei..., niste simpli muritori supusi la cele mai grele cazne doar pentru ca tara in care s-au nascut le-a pus arma in mana si le-a aratat o tinta.
Avem o poveste ce poate inspira vieti tinere, care poate transmite speranta de a crede intr-o lume fara frontiere, sa se nasca o idee ce sa considere razboiul arma psihopatilor. In schimb ne dumirim incet, incet, ca avem parte de o poveste transpusa intr-un film ce nu impartaseste in mod direct si puternic ...nimic.
Nu primim decat suferinta corporala, fizica, nici macar interiorizata si constienta a lui Zamperini. Avem ceva detalii despre cruzima razboiului..., dar asta e tot ce gasim in acest film.
Scenariul pierde din vedere suferinta reala familiei in tot acest timp, desi in desfasurarea filmului avem un mesaj care merge direct catre cei dragi si este receptionat de catre acestia. Nu avem nicio replica intre parinti, intre surori. Doar cateva cadre in care, in mod curios, cei dragi plang la auzul vestii ca cel ce era crezut mort este in viata.
Nu stim cum de Louis Zamperini a ajuns sa se inroleze, cand, care sunt circumstantele... etc. Nu stim ce legatura a avut privirea intre un atlet asiatic si Louis inaintea unei intreceri in Germania nazista.
Nu avem un cadru in care actorul principal sa se automotiveze, sa-si spuna "pot face asta", "pot sa rezist", nu avem nicio imagine cu un prizonier impuscat, lucru ce ar fi accentuat ideea de oroare psihologica, ce ar incadra perfect cruzimea razboiului.
Filmul se incheie, spunandu-ne si nu aratandu-ne in fim, ce s-a intamplat de fapt cu Pasaroiul, cu Zamperini, cu Phil, desi treaba unui film este sa arate nu sa spuna, sa o arate intr-un mod credibil, nu artificial.
Unde este esenta acestui film? Unde sunt valorile transmise?
Macar povestea vietii de dupa captivitate ne-ar fi putut aduce in pozitia da a sustrage invataturi, de a prinde o motivatie de a fi mai buni. In schimb ni se livreaza ideea ca ura este tampita, dare e sanatoasa. Te poate tine in viata in timpul inchisorii.
Realismul filmului, fara a fi bine tesut cu emotia, cu incarcatura psihologica, devine doar ceva tehnic. Am mai comentat asta si la Birdman: Ca sa faci un film sexy provocator, care transmite dorinta ce te face sa visezi, nu trebuie sa filmezi organele genitale minute in sir, nu trebuie sa ai cel mai bun unghi.. Trebuie sa ai o poveste, sa provoci, sa arati cat mai putin si sa transmiti voalat o idee ca va coace si va concepe in mintea fiecarui privitor propria-i versiune cu privire la ceea ce vede. In Unbroken lucrurile stau exact invers... vedem cruzime dura, nemijlocita, triviala si cam atat.
O poveste foarte buna irosita in cel mai lamentabil mod cu putinta.
Nu cred ca merita timpul de 2 ore si ceva pentru o poveste care nu transmite absolut nimic.
stefan_spinu
pe 21 Ianuarie 2015 23:43
Am ramas impresionat la finalul filmului. Pe parcurs am avut momente in care mi-am pierdut rabdarea, deoarece unele scene din film sunt lungite nejustificabil, probabil de aceea Angelia Jolie este mai intai actrita, apoi regizoare, insa esenta filmului este una foarte buna! Pe langa inducerea unei anumite stari/atitudini fata de soldatii japonezi, filmul pune foarte mult accent pe o virtute/valoare tot mai rar intalnita, dar de care toti avem nevoie - nu o voi spune aici pentru a nu fi considerat drept Spoiler! Faptul ca filmul este biografic confera un caracter si mai profund! Un final diferit fata de majoritatea filmelor de razboi...
In concluzie, filmul a meritat banii si timpul!
Recomand!
pluss_unu
pe 17 Ianuarie 2015 23:45
Un film de referinta, poveste reala, regie nota 10, bravo Angelina, actorul principal a jucat exact cum trebuia.
makketo
pe 17 Ianuarie 2015 20:06
un film bun. american, care se termina cu bine, americanii reusesc intotdeauna :)
delfitexas
pe 16 Ianuarie 2015 14:23
Este un film bun, povestea adevarata din spatele filmului este senzationala, dar nu este un film grozav, se vede ca avut persoane influente in spatele camerelor si ca s-a incercat un film foarte bun, dar nu este, regizoral filmul este slab, exagerat de dragul vedetei din spatele peliculei...Nu recomand drumul la cinema...
catalin_ionut_23
pe 15 Ianuarie 2015 11:09
un film foarte bun care mi-a placut mult mai ales prima parte cand se prabuseste avionu in ocean si ramane intr-o barca multe zile,este printre favorite il recomand nota mea 10
danny_constantin
pe 12 Ianuarie 2015 01:00
Woow , este un film foarte bun , nu ma asteptam ca sa iasa un asa film de la Angelina Jolie , filmul este unul foarte captivant si frumos , aproape toata viata lui Zamperini este incadrata in acest film formidabil . Si actorii au jucat foarte bine , cel mai tare a fost finalul .
Ps. Sa stiti ca filmul a aparut deja pe net ( nici eu nu ma asteptam asa de repede ) si are o calitate destul de buna , oricum stati linistiti ca nu este " CAM " mai mult este " DVD " !!!
dragomir_alina
pe 11 Ianuarie 2015 23:45
Un alt film FFF BUN , merita vazut, il recomand ...
daniel_corneliu
pe 11 Ianuarie 2015 23:43
mie unul mia placut foarte mult nota 10 bravo Angelina
CristianoBogdan
pe 29 Decembrie 2014 22:03
Actriţa americană l-a cunoscut pe Louis Zamperini şi s-a împrietenit cu el, înainte ca acesta să moară, pe 2 iulie 2014 la vârsta de 97 de ani. Vedeta hollywoodiană spune că întâlnirea cu acest veteran de război american, în timpul căreia a aflat o serie de detalii şocante despre felul în care fostul maratonist a reuşit să supravieţuiască în timpul războiului, a determinat-o să adopte câteva schimbări importante în viaţa ei.
"Am învăţat să devin o persoană mai bună. Am învăţat să fiu mai deschisă faţă de cei din jur, să înţeleg, să văd şi celălalt punct de vedere. Am învăţat că, atunci când te laşi cuprins de ură şi furie, acest lucru te răneşte doar pe tine - nu îl răneşte pe inamicul tău", a declarat Angelina Jolie pentru publicaţia The Hollywood Reporter.
Lungmetrajul "De neînvins/ Unbroken", al doilea film regizat de actriţa americană Angelina Jolie, a avut premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii în prima zi de Crăciun şi a generat deja încasări de peste 27,8 milioane de dolari.
FoxHound
pe 09 Iunie 2014 23:07
I-am aflat povestea de viata a lui Louis Zamperini este foarte puternica,dramatica si cutremuratoare in acelasi timp,a fost un luptator inca din tinerete,de cand se antrena pentru Olimpiada si pana acum,sa treci peste acele orori ale celui de-al Doilea Razboi Mondial,prin suferinta,foamete si tortura la care a fost supus el si restu prizonierilor de razboi ai fanaticilor japonezi in acel timp,sa treci peste toate astea si sa mai ai putere sa povestesti si celorlalti aceste intamplari,sa se stie cat de capabil e un om sa faca rau celuilalt de langa el (ex: Comandantul Japonez al lagarului poreclit de Louis si de prizonieri "The Bird" care-i tortura in fiecare zi,ii infometa etc.),e de apreciat acest om Louis Zamperini.Daca Angelina Jolie se va ocupa cum trebuie de acest film,va fii una din cele mai bune creatii ale sale ca regizor si cu siguranta va ajunge si la Oscar,pentru ca subiectul este foarte puternic si real.Am incredere in Angelina Jolie ca va face un film foarte bun pentru noi si mai ales pentru Louis Zamperini.
Dana04
pe 18 Aprilie 2014 17:30
Abia astept filmul, are o poveste de viata extraordinara si sunt foarte curioasa ce o sa faca Angelia Jolie ca regizor. Abia astept sa vad filmul!
Razel
pe 30 Septembrie 2013 16:57
Regia de Angelina Jolie ? Chiar sunt curios sa vad ce va iesi de aici.. Ca actor principal il avem pe Jack O'Conell din cate vad dar va fi si cu Domhnall Gleeson. Presimt un film bunicel sau prost.
O poveste bine transpusa despre ororile razboiului si dorinta personajului principal de a supravietui...o dorinta si o putere imensa,dincolo de puterea de intelegere a unora...
Eu zic sa luam filmul ca atare si sa nu ne mai gandim ca daca ar fi fost alt regizor mai titrat in locul Angelinei Jolie ar fi iesit un film de "n" premii Oscar.
Pana la urma femeia a regizat filmul exact asa cum a vrut ea, asta e si scopul...pana l-a urma nu a facut filmul din banii vostrii..
Daca nu va convine cum a regizat Angelina Jolie sunteti liberi sa-l sunati pe Steven Spielberg sau pe Roman Polanski,ori pe cine vreti voi si sa le propuneti sa faca ei un film dupa povestea lui Louis Zamperini..
Deasemenea nu e sfarsitul lumii,se mai pot face filme dupa aceasta poveste,nu au murit regizorii,fiecare regizor e liber sa-si transpuna pe ecran propria versiune a povestii,nu va mai grabiti sa aruncati cu pietre...
Un film din categoria operatia a fost un succes, pacientul a decedat...
Acestui film ii trebuia un regizor ca: Steven Spielberg, Roman Polanski sau Clint Eastwood. De ce am dat aceste 3 exemple? Uitati-va ce filme au realizat acesti 3 mari regizori inspirate din povesti reale a unor eroi de razboi ca si Louis Zamperini (al doilea razboi mondial 1939-1945) Schindler's List, Saving Private Ryan (Steven Spielberg) The Pianist (Roman Polanski) si Letters From Iwo Jima (Clint Eastwood). Niciodata nu mi-a placut Angelina Jolie. Nici ca actrita, nici ca regizor (nici nu se punea problema). In ciuda popularitatii enorme de ca care se bucura. Placuta? De glota, nu si de mine. Repet, acest film putea fi de OSCAR daca avea un regizor mai experimentat si bineinteles mai talentat.
Insa in ciuda minusului mare in ceea ce priveste regia, filmul este bun si de vazut. Cel putin pt povestea emotionanta a eroului de razboi Louis Zamperini
Scenariul este bine scris şi adaptat, cu menţiunea că sunt câteva aspecte, din viaţa lui Louis, care sunt definitorii pentru el ca persoană şi care din păcate au fost foarte puţin dezvoltate, mai mult unele fiind doar menţionate în treacăt. Aici ar fi de menţionat experienţa şi promisiunea lui în planul religios, care apare doar o singură dată în film, într-unul din momentele foarte grele ale vieţii lui şi care idee nu mai apare deloc dezvoltată în film, deşi este una definitorie a vieţii lui în continuare, fiind probabil şi catalizatorul principal în lupta lui pentru supravieţuire atunci când este ţinut prizonier.
Tot un aspect important al vieţii lui Louis a fost şi întâlnirea personală cu dictatorul Adolf Hitler, scenă pe care Angelina Jolie, în calitate de director al producţiei, a decis să nu o introducă în film, această alegere fiind motivată, probabil, de dorinţa de a contura într-un mod negativ complet, fără doar şi poate, caracterul tuturor combatanţilor din Axă. Şi tot neexplicat rămâne şi motivul pentru care Louis este ales ca ţintă a represaliilor de către japonezi, acest aspect nefiind elucidat nici după terminarea peliculei, creând spectatorului un sentiment de neîncredere în veridicitatea evenimentelor din film.
Realizarea peliculei respectă toate aspectele unei piese care se doreşte a intra în lupta pentru un trofeu Oscar, de la forţa spiritului care-l animă pe orice american de rând la portretizarea soldatului erou american şi martirizarea lui şi până la dramatizarea excesivă a evenimentelor. Desigur că aceste lucruri, dozate necorespunzător, în loc să aducă un plus de valoare dăunează întregului, multe din scene apropiindu-se de clişee întâlnite şi în alte realizări.
Astfel se pot recunoaşte scene din “Forrest Gump” – 1994, atunci când Louis se antrenează, mai mult spectatorii pot recunoaşte şi câteva acorduri de pe coloana sonoră care seamănă foarte mult cu melodia din finalul filmului cu Tom Hanks. Atunci avem scenele de pe ocean în care parcă revedem secvenţe din „Life of Pi” – 2012 şi scene din tabăra de prizonieri, asemănătoare cu unele din „To end all wars” – 2001 sau „Merry Christmas Mr. Lawrence” – 1983.
Realizarea peliculei este mult superioară primei pelicule regizate de Angelina Jolie, care a fost un eşec - „In the land of blood and honey” – 2011, de această dată multe scene fiind realizate foarte bine, având o doză foarte mare de realitate. Bătăliile aeriene, plutirea în derivă sau secvenţele de la J.O. din Berlin sunt câteva exemple de puncte forte ale peliculei. Aspectul slab al filmului este dozarea insuficientă, comparativ cu calvarul prin care trece Louis, a sentimentelor exprimate de către eroul principal, această discrepanţă văduvind filmul de conturare cognitivă a personajului principal, lăsând senzaţia că acesta este exprimat unidimensional, fizic, lipsind elementul afectiv, definitoriu.
Filmul conţine şi mai multe greşeli factuale, de filmare şi de continuitate, cum ar fi faptul că tot timpul personajele au părul pieptănat şi aranjat, lucru observabil mai ales când aceştia sunt pe ocean şi nici unuia nu-i creşte nici barba şi nici părul. Dar cea mai evidentă greşeală este atunci când comandantul japonez îi dă unui soldat din subordine, care se presupunea că înţelege doar limba japoneză, un ordin în limba engleză pe care acesta îl şi execută (?!).
Pelicula are un mesaj foarte puternic, cu un subtil substrat patriotic (filmul era pregătit pentru Oscar – remember?), transmis foarte bine de către eroul principal şi care mesaj spune că indiferent ce se întâmplă cu trupul, un spirit puternic nu poate fi învins niciodată. Tot în film mai regăsim şi câteva îndemnuri cu caracter de pilde, transmise lui Louis de către fratele său, care au rolul de a-l mobiliza pe acesta în anumite momente ale vieţii. Cu unul din mesaje este o problemă pentru că nu se potriveşte cu starea de spirit din film şi ce exprimă şi transmite acesta: „A moment of pain is worth a lifetime of glory” – în traducere fiind: „Un moment de durere merită pentru o viaţă de glorie”. Pe când în film lucrurile stau tocmai invers: „Pentru un moment de glorie merită o viaţă trăită în durere”.
Jack O'Connell în rolul atletului Louis Zamperini şi Miyavi în rolul comandantului japonez Watanabe reuşesc interpretări foarte bune, chiar mai mult reuşind să realizeze acea conexiune imaginară, acea legătură subtilă, care se stabileşte între victimă şi torţionar, mai mult reuşind să transmită foarte credibil sentimentele trăite dincolo de ecran.
Finalul, realizat specific în stilul unui film biografic, ne prezintă sub formă de informaţii scrise pe ecran, evenimentele marcante din viaţa lui Louis care au urmat terminării WWII, aspect mai puţin fericit pentru că informaţiile scrise nu au fost toate însoţite de imagini, aşa cum ar fi fost de aşteptat pentru o producţie pretenţioasă cum se doreşte a fi acest film.
Vizionare plăcută!
Nu este de nivelul oricui, mai ales a multor romani, care nu au cum sa inteleaga substratul lui, vezi "dislike-uri" la comentariile de aici a celor care le-a placut.
De cand am vazut "Enemy at the gates" (la fel o poveste adevarata) am inceput sa privesc altfel perspectiva filmelor legate de razboi; acum pot spune chiar, ca imi plac.
Un film care clar, MERITA VAZUT! (desigur, nu este pt toate gusturile)
e un film bun de vazut
Cel mai bun mixaj de sunet, Cea mai buna imagine si Cel mai bun montaj de sunet.
In schimb, la Cel mai bun film, la TOATE FESTIVALURILE de pe Pamint in 2015, au intrat aceleasi 5 filme printre care porcarii ca The Grand Budapest Hotel sau Birdman ( cu toata stima pentru preferatul meu Inarritu).
Unbroken este un film adevarat, iar povestea lui Louis Zamperini este incredibila.
Jos palaria Angelina Jolie !!!
În principal un film excepțional, biografic și inspirat dintr-un eveniment real.
Cât despre regizor, respectiv Angelina Jolie, nu numai că a făcut o treabă minunată, ci tind să cred că are în față un potențial impresionant în ceea ce privește o viitoare carieră de regizor. Un asemenea proiect regizat de o femeie cu 99% actori bărbați, este impresionant.
În concluzie, este un film obligatoriu de văzut, și nu neapărat pentru că îl regăsim pe lista nominalizărilor la Oscar 2015, deci nu e un artificiu de marketing (pentru cârcotați) forțat.
Un film impresionant,captivant...vi-l recomand.
Un film "crud",cu intamplari socante dar si succese.Oamenii care au luptat in razboi au fost majoritatea oameni normali cu vieti simple,carora trebuie sa le datoram libertatea si fericirea noastara de astazi.Fara ei nu am fi inaintat asa mult in atatea domenii,iar inafara de campurile de lupta mai exista si aceste fapte socante care sunt un subiect bun de abordat in filme.
Se pare ca Angelina Jolie a invatat multe din cariera de actor de pana acum si nu este deloc un regizor slab;astept filmele viitoare de la ea.
Daca doriti sa va relaxati doua ore la cinema, este un film bun pentru asta, dar sa nu va asteptati la ceva mai mult
Un film despre .... Chiar, despre ce a vrut sa vorbeasca Angelina in acest film?
Despre sadism?
Recunosc faptul ca imi plac filmele cu aspecte filosofice, cele cu introspectii adanci, dureroase, care scoat la iveala in momente de criza tot ce nu ai avut curajul sa gandesti in mod constient.
Avem 3 oameni in doua barci foarte mult timp plutind intr-un ocean strain si nimeni nu gandeste introspectiv. Prizonieri care nu gandesc ca in preajma mortii, nu leaga relatii de prietenie, nu discuta despre ororile razboiului, nu discuta despre ce cauta ei acolo incercand sa omoare niste necunoscuti. Ei..., niste simpli muritori supusi la cele mai grele cazne doar pentru ca tara in care s-au nascut le-a pus arma in mana si le-a aratat o tinta.
Avem o poveste ce poate inspira vieti tinere, care poate transmite speranta de a crede intr-o lume fara frontiere, sa se nasca o idee ce sa considere razboiul arma psihopatilor. In schimb ne dumirim incet, incet, ca avem parte de o poveste transpusa intr-un film ce nu impartaseste in mod direct si puternic ...nimic.
Nu primim decat suferinta corporala, fizica, nici macar interiorizata si constienta a lui Zamperini. Avem ceva detalii despre cruzima razboiului..., dar asta e tot ce gasim in acest film.
Scenariul pierde din vedere suferinta reala familiei in tot acest timp, desi in desfasurarea filmului avem un mesaj care merge direct catre cei dragi si este receptionat de catre acestia. Nu avem nicio replica intre parinti, intre surori. Doar cateva cadre in care, in mod curios, cei dragi plang la auzul vestii ca cel ce era crezut mort este in viata.
Nu stim cum de Louis Zamperini a ajuns sa se inroleze, cand, care sunt circumstantele... etc. Nu stim ce legatura a avut privirea intre un atlet asiatic si Louis inaintea unei intreceri in Germania nazista.
Nu avem un cadru in care actorul principal sa se automotiveze, sa-si spuna "pot face asta", "pot sa rezist", nu avem nicio imagine cu un prizonier impuscat, lucru ce ar fi accentuat ideea de oroare psihologica, ce ar incadra perfect cruzimea razboiului.
Filmul se incheie, spunandu-ne si nu aratandu-ne in fim, ce s-a intamplat de fapt cu Pasaroiul, cu Zamperini, cu Phil, desi treaba unui film este sa arate nu sa spuna, sa o arate intr-un mod credibil, nu artificial.
Unde este esenta acestui film? Unde sunt valorile transmise?
Macar povestea vietii de dupa captivitate ne-ar fi putut aduce in pozitia da a sustrage invataturi, de a prinde o motivatie de a fi mai buni. In schimb ni se livreaza ideea ca ura este tampita, dare e sanatoasa. Te poate tine in viata in timpul inchisorii.
Realismul filmului, fara a fi bine tesut cu emotia, cu incarcatura psihologica, devine doar ceva tehnic. Am mai comentat asta si la Birdman: Ca sa faci un film sexy provocator, care transmite dorinta ce te face sa visezi, nu trebuie sa filmezi organele genitale minute in sir, nu trebuie sa ai cel mai bun unghi.. Trebuie sa ai o poveste, sa provoci, sa arati cat mai putin si sa transmiti voalat o idee ca va coace si va concepe in mintea fiecarui privitor propria-i versiune cu privire la ceea ce vede. In Unbroken lucrurile stau exact invers... vedem cruzime dura, nemijlocita, triviala si cam atat.
O poveste foarte buna irosita in cel mai lamentabil mod cu putinta.
Nu cred ca merita timpul de 2 ore si ceva pentru o poveste care nu transmite absolut nimic.
In concluzie, filmul a meritat banii si timpul!
Recomand!
Ps. Sa stiti ca filmul a aparut deja pe net ( nici eu nu ma asteptam asa de repede ) si are o calitate destul de buna , oricum stati linistiti ca nu este " CAM " mai mult este " DVD " !!!
"Am învăţat să devin o persoană mai bună. Am învăţat să fiu mai deschisă faţă de cei din jur, să înţeleg, să văd şi celălalt punct de vedere. Am învăţat că, atunci când te laşi cuprins de ură şi furie, acest lucru te răneşte doar pe tine - nu îl răneşte pe inamicul tău", a declarat Angelina Jolie pentru publicaţia The Hollywood Reporter.
Lungmetrajul "De neînvins/ Unbroken", al doilea film regizat de actriţa americană Angelina Jolie, a avut premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii în prima zi de Crăciun şi a generat deja încasări de peste 27,8 milioane de dolari.