Comentarii Comentează
 • mihai_covaliu
  pe 11 Ianuarie 2021 22:05
  O calatorie in timpurile intunecate din comunism.
  Adaptare după romanul „Fețele tăcerii” de Augustin Buzura.
  Capitanul Sterian conduce un grup de țărani care, in anii ’50, lupta conta autoritatilor comuniste si a colectivizarii fortate, in speranta desarta ca Occidentul nu o sa-i lase prada Uniunii Sovietice.
 • carmen_angelus_romila
  pe 10 Septembrie 2018 07:50
  Un film romanesc foarte bun si de rafinament, care vrea sa scoata in evidenta ororile comise de conducerea autoinstalata al anilor de inceput al odiosului comunism.
 • Horatiucrisan
  pe 24 Aprilie 2017 14:41
  In 1991, cand ura fata de comunism cu tot ce a reprezentat el pt romani era inca intensa, s-au realizat si filme bune despre acea perioada, fara a se scoate in evidenta ca in alte productii doar aspectele negative ale societatii romanesti. Un asemenea film, "bun", e si filmul regizorului Nicolaie Margineanu. Filmul prezinta cu mare acuratete acea perioada de represiune si teroare cand colectivizarea fortata, tortura fizica si intelectuala, indoctrinarea, erau la ordinea zilei. De remarcat interpretarea exelenta a unor actori consacrati, cat si debutanti cum ar fi regretatul luptator anticomunist, clujeanul Calin Nemes, erou ranit in Revolutie, disparut prematur, scarbit fiind de noua ordine instaurata in Romania postrevolutionara de esalonul doi venit la conducere. De vizionat in special pt generatiile mai tinere.
 • pappilon
  pe 26 Februarie 2015 17:25
  Eu as puncta doar..... Mai bine Haimana decat tradator! Mai bine Huligan decat dictator! Mai bine golan decat activist! Mai bine mort decat comunist!
  Vreau doar sa felicit pe regizorul acestui film, Nicolae Margineanu in care a transpus drama acelor vremuri odata cu noua oranduire stabilia de ciuma rosie, adusa odata cu tancurile bolsevice pe taramul Tarii Romanesti ! Cinste si Onoare dar mai presus de orice inseamna, LIBERTATEA SI DEMNITATEA NATIONALA in care sute de mii de romani au murit in temnitele acestor criminali comunisti, totul pentru ca noi astazi sa putem scrie aceste cuvinte liberi si fara frica de a putea fi inchisi de vreun agramat cu 4 clase. Sa nu-i uitam niciodata! PS. RECOMAND si filmul "Portretul Luptatorului La Tinerete" film inspirat din faptele a 2 supravietuitori din rezistenta anticomunista din Munti Fagarasului. Il puteti gasi pe YOU TUBE.
 • ryco0984
  pe 11 Noiembrie 2014 01:39
  Filmul asta arata istoria postbelica, bagata sub pres de comunisti.
 • Gestapo
  pe 21 Noiembrie 2012 19:49
  ... unii au fost lasi, insa au existat si Oameni care au spus ... NU comunismului si depersonalizarii.
  Daca in prima parte a filmului, Capitanul Sterian spunea: "Noi luptam pentru eliberarea tarii de sub teroarea comunista si nu suntem singuri, occidentul este cu ochii pe noi. Ajutorul lor efectiv nu va intarzia, avem promisiuni certe. Avram Iancu la numai 23 ani era in fruntea motilor si urmasii lui construiesc acum socialismul. Sa nu mori de rusine?" in ultima parte a filmului, la intrebarea taranului: "Nu v-au dat nici o veste anglo-americanii?" Sterian raspune: "Nu bade Pavele, n-au venit si poate nici n-aveau vreun gand sa vina" ... aceasta trista resemnare spune atat de multe despre sperantele oamenilor din acea perioada.
  Iar ultimele cuvinte ale Capitanului Sterian trebuiesc ascultate cu atentie:
  "Ti-a placut cum am luptat? Ne-au coplesit prin numar, ca altfel ...
  Oricum, ne-am facut datoria, am tras semnalul de alarma!
  Daca as fi castigat, n-as fi avut fundul atat de mare pentru cati d'astia asa ca tine s-ar fi inghesuit sa-l pupe.
  Am fost un bun roman, sa nu uiti asta. Neamul asta are nevoie de exemple, pacat ca nu ati inteles. Da, o sa va amintiti voi de mine si o sa ma regretati. Nu peste mult timp, cand o sa va saturati de cazan si de tovarasi"
 • saria
  pe 13 Septembrie 2011 22:22
  dau un 10 pentru ca datorita acestui film imi pot revedea bunica atunci cand imi este dor de ea ,nu ma criticati pentru asta ,numai bine
 • Cretzulynne
  pe 21 Ianuarie 2011 22:49
  Acest film, frumos si cu un scenariu foarte bine scris, reprezinta un argument elocvent si antrenant impotriva comunismului, apt sa fie de mare ajutor in plasarea Romaniei pe harta industriei cinematografice din lumea intreaga. In anii 50, un activist de partid se deplaseaza in zona rurala a Transilvaniei, pentru a colectiviza gospodariile satesti. Un gospodar instarit se impotriveste incercarilor de a-l face sa renunte la averea sa, refuzand sa fie coborat la nivelul celor care nu am muncit niciodata. Conceptul de colectivizare este rezumat de un satean indignat, care, obligat sa munceasca pamantul pe care nu-l mai stapaneste, bombane la adresa activistului de partid care sustine ca pamantul e tot al lui: “Mi-ai taiat p…, mi-ai pus-o in mana si mi-ai spus, ‘ia-o, ca tot a ta a ramas’. Cei tri fii ai sateanului interpretat de Remus Margineanu sunt obligati sa renunte la invatatura, ca urmare a atitudinii lipsite de cooperativitate a tatalui lor. Intorsi acasa, doi dintre ei devin proscrisi, luptand alaturi de un partizan violent, care, la fel ca si Robin Hood, ataca si umileste un grup de ofiteri stalinisti. In una din cele mai amuzante scene ale filmului, el ii obliga sa se dezbrace si sa-si manance cametele de partid. O interpretare admirabila si bogatia de roluri episodice, larg dezvoltate, ca si multe alte fire secundare ale actiunii confera filmului o forta impresionanta. O trasatura pozitiva in plus o constituie linia coerenta a povestirii, directa si accesibila, lucru greu de intalnit la filmele realizate in Europa centrala.
 • mongolarix
  pe 24 Ianuarie 2010 23:49
  mi-am schimbat total parerea despre filmele romanesti , sau le vad prin alti ochii , oricum sunt peste filmele de duzina americane ....filmul asta face cat 20 de film proaste americane si nu numai ..
 • nume
  pe 27 Ianuarie 2005 15:45
  Nu mai lasa nr. pe forum, risti sa fii sunat de tot felul de perversi.

  De acord cu voi, clar cel mai bun Margineanu. In top 10 la mine, categoria film romanesc postdecembrist.
 • pe 10 Decembrie 2004 17:59
  Un film extraordinar. Merita toate premiile posibile. Vreau sa-l cumpar daca este posibil. Daca se poate va las si un numar de telefon.
  0722 886399
 • pe 10 Decembrie 2004 17:59
  Excelent film....ar trebui sa fie difuzat mai des...la cit mai multe televiziuni...si la ora de maxima audienta....poate se mai desteapta putin si natia romana.