×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
 • blacksea_rider
  pe 03 Septembrie 2019 16:56
  Sigur in acest film au jucat Gabriel Oseciuc si Cornelia Oseciuc,care vad ca nu apar in cast...
 • asociatia_culturala_solca
  pe 14 Iunie 2017 14:15
  un film care am dorit mult sa mi-l amintesc. am reusit sa-l identific pe tata...., odihneasca-se in pace.
 • cosmin742000
  pe 09 Octombrie 2016 07:19
  Ecranizare romaneasca dupa romanul Nada florilor de Mihail Sadoveanu
 • cezarika21
  pe 16 Ianuarie 2016 19:38
  ”Vacanţă tragică” este o ecranizare inspirată din romanul ”Nada Florilor” (1950) al lui Mihail Sadoveanu, o scriere proletcultistă ridicolă ce încearcă să scoată în evidență susținerea populară de care s-ar fi bucurat mișcarea revoluționară de sorginte comunistă la sfârșitul secolului al XIX-lea. Romanul este o operă literară greoaie, ce a adaptat monstruos la ideologia realist-socialistă câteva povestiri din volumul ”Împărăția apelor”.

  Ecranizarea lui Constantin Vaeni reușește să facă accesibil textul fals moralizator al lui Sadoveanu, conferindu-i un final tragic spre deosebire de optimismul militant al operei literare. În mod curios, povestea prinde la public atât datorită mediului lacustru mirific în care se petrec aventurile, cât și datorită condamnării abuzurilor stăpânirii (un subiect mereu actual), fixate în memorie de coloana sonoră armonioasă.
 • Vegetarian
  pe 16 Februarie 2014 01:32
  Foarte dificil de ascultat discutiile din aceast film care sunt alternate cu tot felul de tipete , strigate , suieraturi de locomotive , etc etc . Cine vrea sa auda toate conversatiile trebuie sa dea volumu mereu mai tare sau mai incet si eventual sa il asculte in casti ca sa nu deranjeze vecini cu frecventele zgomote neasteptatete sau muzica data din ce in ce mai tare dupa care urmeaza brusc conversatii soptite .. Pt cei care au vecini care vorbesc tare si fac mult zgomot este un film bun de dus la tribunal ca proba .Sa zica judecatoarea daca vecinii au voie sa faca galagie si ceilalti vecini nu au voie sa asculte filme romanesti ca si acesta , la care tot timpu trebuie date mai incet sau mai tare difuzoarele .

  spoiler
  Daca filmu asta ar fi inspirat dupa un caz real ar prezenta marele dezavantaj de a trai in Romania = fiecare e pe cont propriu , si multimea este solidara cu conducerea indiferent cate promisiuni mincinoase face .

  Filmul acesta a fost difuzat online la International in 15 feb 2014 . Putine filme sunt oferite de televiziuni , pe net gratis .
 • Iulidesprefilme
  pe 12 Septembrie 2012 20:08
  Filmul nu este de neglijat, având în vedere stilul regizorului Vaeni, prestaţia unor actori de valoare ca: M. Diaconu, M. Albulescu, A. Onesa.