Comentarii Comentează
 • Cretzulynne
  pe 10 Martie 2017 22:28
  O drama de razboi europeana de Sergio Castellitto

  Ecranizare dupa romanul lui Margaret Mazzantini.

  Inca de la inceputul filmului vedem povestea relatiei de prietenie dintre Gemma si Gojco, intemeiata inca din perioada studentiei ei.
  De asemenea, vedem si povestea de dragoste cu Diego, pe fundalul Romei.
  Gemma: Cum de esti mereu atat de vesel?
  Diego: Simplu. Mi-e scarba de tristete.

  Toate aceste relatari se fac prin flashback-uri, unde ni se prezinta cele doua pierderi de sarcina ale Gemmei cu Diego, astfel fiindu-i rapita capacitatea de a fi mama, procesul dureros al adoptiei, razboiul din Sarajevo, scena de viol si nu in ultimul rand, uciderea lui Diego.

  Pe fondul dramatic de a nu putea avea copii, intra in vietile lor Aska, o cantareata aspiranta, fana a muzicii rock Nirvana, cetateana din Sarajevo. Astfel apare un du-te-vino intre Roma si Sarajevo.
  Pentru a potenta impactul dramatic, la final se afla crudul adevar despre originile lui Pietro si cum razboiul a lasat urme adanci in sufletele si vietile celor implicati. Astfel, asistam la o drama a ciclului vietii si al mortii.

  Desi, subiectul te sensibilizeaza si te incearca emotii viscerale, filmul nu are nicio valoare artistica datorita interpretarilor, regiei si scenariului slabe. Muza lui Almodovar nu reuseste sa se ridice la inaltimea rolului femeii indurerate. Singurul care se achita onorabil si cu care poti empatiza este Diego, interpretat de Emile Hirsch.
 • stricted
  pe 06 Mai 2016 14:04
  Un film despre obsesia maternitatii si despre imposibilitatea implinirii ei, un film al dragostei pe timp de razboi, al dramelor individuale, al mortii si al (re) nasterii in egala masura. Filmul se inspira din cartea "Twice Born" a scriitoarei si actritei italiene - Margaret Mazzantini care este si sotia regizorului Sergio Castellitto.
 • evanescence_
  pe 24 Iulie 2014 22:58
  Filmul este cel putin impresionant. N-am mai vazut demult un film atat de bun.
 • marta.b
  pe 12 Iulie 2014 01:19
  M-as uita la nesfarsit la filmele lui Sergio Castellitto. Atat Non ti muovere, cat si Venuto al mondo au un ingredient special, care te face sa patrunzi in poveste si s-o traiesti, s-o simti alaturi de personaje. Actorii perfect alesi, cadrele, coloana sonora completeaza in cel mai inspirat mod desfasurarea actiunii. Am citit si cartea si ma bucur ca in film nu s-a insistat extrem de mult pe partea de razboi, in prim plan fiind drama Gemmei si-a celor cu care si-a intersectat destinul.
 • cosmin_kedii
  pe 01 Noiembrie 2013 09:44
  Filmul este perfect în toate privințele :interesanta poveste , locuri minunate unde au loc evenimente , Penelope este minunata ca întotdeauna - și în formă , în imaginea unei femei mature , care a suferit atât de mult
 • mitso
  pe 29 August 2013 12:45
  Filmul este o dramă în cel mai adevărat sens. Pe lângă drama femeii sterile, drama bărbatului care o iubeşte, ororile războiului în mijlocul căruia trăiesc, ''mutilează'' şi mai mult personajele. Penélope Cruz a învăţat italiana pt acest rol şi a fost răsplătită cu un premiu italian faimos David di Donatello. De asemenea, filmul acesta este bazat pe nuvela Margaretei Mazzantini '' Venuto al mondo''.
 • AliceT
  pe 21 Iulie 2013 21:08
  E drept ca a trecut cu greu prima jumatate de ora din film.Dar daca ai rabdare, iti primesti rasplata pe parcursul filmului.Merita vazut.
 • Cinefilul007
  pe 09 Iulie 2013 18:59
  In mod surprinzator, Venuto al Mondo, e printre putinele filme care devin mai bune spre final sau pe parcurs. Incepe nu prea promitator, dar reuseste sa capteze atentia. Desi pare un amalgam de situatii si momente, la final ne dam seama ca de fapt este o poveste despre viata, viata unui copil.
  Recenzia intreaga, aici: http://cinefilul007.blogspot.ro/2013/07/venuto-al-mondo-un-amestec-de.html
 • evaalbertina
  pe 08 Iunie 2013 08:55
  Pare plictisitor dar finalul salveaza tot filmul. Te lasa mut.
 • blueye
  pe 09 Aprilie 2013 20:15
  Am ramas profund impresionata de acest film. Un film care reuneste drama unei mame sterile, iubirea, si drama razboiului,