Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • dan.apostol
    pe 10 Noiembrie 2017 09:30
    Daca nu esti cinefil adevarat mai bine nu incerci! Film mare si foarte greu si imposibil de gasit si vazut. Filmul e pe potriva romanului si sa faci remake-uri cu actori americani care vorbesc, se misca si articuleaza altfel inseamna sa faci cunoscut romanul dar atat. Vad ca rusii au reluat Ana Karenina, au facut partea a doua la Soare inselator si noi facem Morometzii II. Pare normal pentru ca a venit alta (alte) generatzii din urma si .......ei, e randul lor!
  • serban_ionescu
    pe 18 Iulie 2017 16:50
    O ecranizare de dimensiuni epice a celebrului roman "Razboi si Pace" al marelui scriitor rus, dar si al literaturii universale Lev Tolstoi, care reprezinta o adevarata fresca foarte reusita atat istorica dar si sociala a societatii in special aristocratice ruse din primul si inceputul celui de al-2-lea deceniu al secolului XIX, paralel cu o foarte reusita abordare cinematografica a valorosului regizor rus Sergei Bondarchuk a inclestarii deosebit de dramatice dintre armata franceza a lui Napoleon Bonaparte si armata tarista rusa condusa de maresalul Kutuzov, foarte bine realizata cinematografic in special in partea a-3-a a filmului dar si in ultima parte (a-4-a) referitor la retragerea armatei franceze napoleoniene, decimata de gerul napraznic si viscolele furibunde ale climei tipic hibernale rusesti. O remarca speciala o merita si oglindirea deosebita a somptuozitatii interioarelor locative ale clasei aristocratice nobiliare ruse ale epocii respective asociate cu fastul, eleganta, bunul gust dar si bunele maniere, cat si NOBILE CARACTERE, eidentiate in special, dar nu numai, cu ocazia balurilor, spectacolelor artistice,etc...,cat si a destul de numeroaselor momente in care este evidentiat intr-un mod deosebit si poate uneori chiar exagerat de patetic spiritul tipic rusesc, dar subliniez ca SPECIFIC EXCLUSIV perioadei istorice tariste a secolului XIX, destul de mult anterioara introducerii ULTRA DEZASTRUOSULUI, MALEFICULUI BOLSEVISM profund si la fel de malefic,PERVERSIFICATOR PROFUND al spiritului uman, imediat dupa revolutia MALEFIC-BOLSEVICA din octombrie 1917 ! Foarte frumoasa actrita Lyudmila Savelyeva, realizeaza o foarte buna interpretare a rolului gingasei, ingenuei si cu un caracter deosebit de nobil, al tinerei contese Natasha Rostova. In concluzie o ecranizare original-ruseasca a romanului rusesc "Razboi si Pace" al marelui Lev Tolstoi, care desi pare totusi de o durata mult prea mare si incarcata uneori de un patetism un pic exagerat, merita dupa parerea mea nota 8,3 si 8 stele !
  • cezarika21
    pe 19 Decembrie 2015 03:30
    Monumentala serie ”Război și pace”, ce a ecranizat romanul omonim al lui Lev Tolstoi, transpune extraordinara concepție istorică a marelui scriitor rus, precum și descrierea extrem de vie și profundă a omenirii ca parte integrantă a unei societăți aflate în plină evoluție. Cineastul Serghei Bondarciuk nu dorește să se îndepărteze de textul literar și respinge abordarea limitată de tip prolecultist, prezentând înalta societate rusă așa cum o înfățișase Tolstoi în cartea sa.

    Atmosfera societății rusești de la începutul secolului al XIX-lea este descrisă cu realism și eleganță, în timp ce războiul ruso-francez este mitizat ca o înfruntare a titanilor. Bătăliile de la Schöngrabern, Austerlitz și Borodino sunt reprezentate memorabil, prilejuind desfășurări masive de forțe și evidențiind eroismul poporului rus. Epoca proletcultismului violent al lui Eisenstein pare de domeniul trecutului, iar Bondarciuk aduce o viziune realistă critică a istoriei Rusiei.

    Secvențele pline de forță ale războiului sunt împletite cu momente de dragoste ce oscilează între pasiunea nobilă și slăbiciunile omenești, precum și cu meditații profunde cu privire la soarta omului și la scopul vieții sale. Bondarciuk reușește să evidențieze lipsa de însemnătate a omului la scară planetară și importanța urmăririi unor țeluri nobile în detrimentul pasiunilor meschine.

    Unele portrete cinematografice sunt deosebit de puternice precum cele create generalilor Kutuzov și Bagration, prințului Andrei Bolkonski și tatălui său, lui Pierre Bezuhov și Natașei Rostova. În ceea ce-l privește pe Napoleon, viziunea lui Bondarciuk nu se deosebește de cea a lui Tolstoi, agresorul fiind descris ca un tiran lipsit de conștiință, cu mințile întunecate și însetat de sânge. Ultimele două părți ale filmului depășesc limita patriotismului și au o pronunțată tendință naționalistă, susținând indirect superioritatea morală și spirituală a poporului rus.

    Epopeea războiului ruso-francez realizată de Tolstoi în ”Război și pace” este o culme a literaturii universale, ce impresionează prin textul șlefuit cu mare artă, prin descrierile pline de substanță ale comportamentului uman și prin meditațiile profunde cu privire la viața omului. Transpunerea sa cinematografică realizată de Serghei Bondarciuk este la rândul ei o capodoperă artistică și produce emoții estetice indescriptibile, tipice marilor creații artistice rusești. Fără a considera că exagerez, îndrăznesc să plasez ecranizarea lui Bondarciuk pe același nivel valoric cu ”Siberiada” lui Andrei Mihalkov-Koncealovski, ambele filme reprezentând culmi ale cinematografiei rusești.
  • adriana_herta
    pe 17 Februarie 2015 05:50
    .
    O capodoperă a literaraturii universale, romanul lui Lev Tolstoi, transpus genial într-o capodoperă a cinematografiei mondiale, prin creaţia regizorală şi artistică a lui Serghei Bondarciuc şi-a unei pleiade senzaţionale de monştri sacri ai ecranului sovietic care pătrund, interpretează şi transpun magistral pe ecran toată spiritualitatea unui popor rus aflat în culmea istoriei sale.

    Alegerea unei tinere balerine, Liudmila Savelieva, imprimă atâta fragilitate, delicateţe şi puritate Nataşei, încât orice altă ecranizare a pălit pe lângă aceasta. Genialitatea regizorului Bondarciuc, dar şi a actorului transfigurat în tandreţea bolovănoasă a lui Pierre Bezuhov. Nobleţea şi spiritul de sacrificiu al prinţului Andrei, redate de Viaceslav Tihonov. Sau apariţia memorabilă a lui Nikita Mihalkov, prefigurând şirul lui viitor de monştri sacri : Pianina mecanică, Gară pentru doi, Oblomov sau Soare înşelător.

    Un omagiu adus, în plin regim sovietic, nobilimii ruse, atât de rafinate, culte şi patrioate, glorioasei armate ţariste, conduse de mareşalul Mihail Kutuzov şi, nu în ultimul rând, mujicilor ruşi care, ca de obicei, au dus greul istoriei.
    .
  • cosmin742000
    pe 12 Martie 2013 19:49
    Cea mai buna ecranizare a capodoperei lui Lev Tolstoi
  • Iulidesprefilme
    pe 12 Ianuarie 2013 17:18
    O ecranizare care reușește să pătrundă în atmosfera celebrului roman tolstoian, să surprindă caracterele, să recreeze o lume încărcată de obiceiuri, mentalități, spaime, confruntări...o pagină de istorie frământată, o lecție de viață...Este filmul în care găsești deopotrivă splendori și decăderi ale unei societăți pusă la încercare...O distribuție fabuloasă oferă putere ecranizării, iar premiul Oscar este meritat...
  • ciprian34
    pe 29 Ianuarie 2012 15:58
    Lung,obositor de lung si daca te-ar tine captiv tot timpul,din pacate are multe momente moarte peste care am sarit,cred ca romanul e mult mai interesant
  • mihaelatb
    pe 11 Octombrie 2010 00:37
    cea mai buna ecranizare a celebrului roman al lui Lev Tolstoy. Iar Sergei Bondarchuk isi arata maiestria si ca regizor si ca actor