Sinopsis

1. Sânge proaspăt

La jumătatea Triasicului, lumea încă își revină după un fenomen de dispariție în masă care, cu milioane de ani în urmă, a eliminat 95 la sută din formele de viață. În cea mai mare parte, Pământul este acoperit cu deșerturi uriașe, însă în apropierea polilor există anotimpurile musonice.

2. Vremea titanilor

La sfârșitul Jurasicului, dinozaurii dominau globul. Cel mai răspândit grup de dinozauri erau Sauropodele. Aceste ierbivore cu gâturi lungi erau uriașe chiar și în rândul dinozaurilor, cântărind între 20 și 70 de tone.

3. Marea crudă

Deși dinozaurii s-au bucurat de mult succes pe uscat, nu au reușit și în mare – acesta este habitatul unui alt grup de reptile, cu totul diferit, la fel de grozav, bucurându-se de la fel de mult succes.

4. Gigantii Cerurilor

...exista o specie care le eclipseaza pe toate. Este Ornithocheirus… 12 metri anvergura aripilor si cu un corp mai mare decât al unui om. Este regele necontestat al înaltimilor.

5. Spiritele padurii de gheata

Suntem la mijlocul Cretacicului si dinozaurii sunt mai raspânditi ca niciodata, ajungând în toate partile globului. Dar un loc reprezinta o provocare speciala : Polul Sud.

6. Moartea unei dinastii

Este sfârzitul Cretacicului. Continentele iau forma de astazi. Dar aceasta miscare a scoartei Pamântului a produs o crestere a activitatii vulcanice. Eruptii masive care au durat secole au distrus peisajele, umplând atmosfera cu gaze si resturi. Aceasta lume dezolanta este înca stapânita de dinozauri, asa cum s-a întâmplat în ultimele 160 de milioane de ani, dar dominatia lor se apropie de sfârsit.