Sinopsis
“Am vrut sa arat relatiile dintre productia globala a alimentelor si modul nostru de viata. M-au interesat aspectele de lunga durata. (…) Protagonistii filmului, pescari din Franta, lucratori imigranti din Spania, tarani din Austria, Brazilia si Romania si doi manageri (Elvetia si Romania) critica deschis anomaliile sistemului de productie alimentara globala. A fost foarte greu sa gasesc persoane de acord sa spuna ceea ce gandesc in fata camerei de luat vederi. Desi am intalnit la fiecare colt tarani care, dupa doua minute, incepeau sa critice structurile europene, preturile impuse si presiunea distribuitorilor. Dar nu doreau neaparat sa-i si filmez“, a declarat regizorul pentru Hotnews, cu ocazia premierei care a avut loc la Frankfurt. El a adaugat ca nu a avut nici o intentie moralizatoare. «De aceea n-am numit filmul „Ei hranesc lumea“ (concernele multinationale, n.a.), ci „Noi hranim lumea“. Pentru ca noi avem posibilitatea sa alegem ce fel de alimente vrem sa mancam, naturale sau industriale», a spus Wagenhofer.” – Maria David - 2006 (Gardianul)

"În prezent, agricultura de pe întreaga planetã ar putea hrãni fãrã probleme circa 12 miliarde de oameni. Altfel spus, fiecare copil care moare astãzi de foame este, de fapt, o crimã." Jean Ziegler, Raportor Special al Natiunilor Unite.

"România are încã produse gustoase, naturale, cum noi de mult nu mai cultivãm. Românii ar putea sã-si vândã scump produsele gustoase, în toatã Europa. Totusi, si ei se grãbesc sã cultive tot produsele agricole pe care le avem si noi aici, în Vest, în surplus. Unde vor sã le vândã? Cui?" Erwin Wagenhofer