Comentarii Comentează
  • Giulianodirt666
    pe 08 Iunie 2024 18:44
    Clasic! Pentru cei ce au auzit de Michael Crichton.Sursa de inspirație pentru Westworld
  • Horatiucrisan
    pe 15 Februarie 2024 13:06
    Un science fiction foarte bun pentru acea perioadă cu o idee originala. Din păcate în filmele de azi apar puține idei originale, cea mai mare parte a filmelor din ultimul deceniu fiind niste remakeuri ale unor filme cu idei novatoare precum a fost Westworld unde nu se prezintă o lume a robotilor și a inteligenței artificiale într-o perioadă în care abia apăruseră diodele electroluminescente și circuitele integrate.
  • sabinalin
    pe 19 Octombrie 2016 15:31
    De trei saptamani incoace HBO a inceput sa difuzeze "Westworld", un serial care ameninta sa devina cel mai interesant proiect al postului TV de la "Game of thrones" incoace din mai multe motive: subiectul foarte interesant, foarte ofertant, scenariul foarte bine scris, cu intorsaturi de situatie inteligent aduse din condei si, bineinteles, actorii intre care avem marea placere de a-i revedea, in roluri importante, pe Anthony Hopkins si Ed Harris. Serialul HBO a readus in atentia publicului filmul original scris si regizat de Michael Crichton, o interesanta combinatie de western si S.F in care cea mai interesanta aparitie o are Yul Bryner, adevarata legenda hollyoodiana cand vine vorba de povestile Vestului Salbatic.
  • xerses
    pe 20 Iulie 2015 22:51
    M-a cam plictisit iar finalul nu mi-a placut, caci a fost prea brusc.
  • cezarika21
    pe 17 Octombrie 2014 09:50
    Deşi astăzi pare desuet, "Westworld" rămâne un clasic al genului SF atât prin ideea sa ingenioasă, cât şi prin interpretarea bântuitoare şi terifiantă de către Yul Brynner a unui pistolar android. Ideea de plecare a filmului o constituie posibilitatea oamenilor din viitor de a-şi petrece vacanţele în parcuri de distracţie în care sunt reproduse epoci istorice favorite precum Roma precreştină, Evul Mediu sau Vestul Sălbatic. Acele parcuri sunt populate cu androizi aproape imposibil de distins de oamenii reali, dar programaţi să execute o anumită sarcină.

    Ideea călătoriei în scop de distracţie a oamenilor din viitor în anumite perioade istorice nu era nouă la acea dată. Spre exemplu, scriitorul Ray Bradbury imaginase în povestirea "A Sound of Thunder" (1952) o călătorie în scop de distracţie în epoca dinozaurilor. Călătoria imaginată de scenaristul Michael Crichton în "Westworld" nu are loc însă într-o lume reală, ci într-un parc de distracţii ce simulează cu autenticitate acele epoci. Proiectaţi să ţină companie vizitatorilor, androizii suferă însă o transformare teribilă atunci când o defecţiune de programare se răspândeşte ca o boală şi îi face să capete un comportament agresiv faţă de oameni.

    Povestea este vizionară, punând în discuţie posibilitatea existenţei unor imperfecţiuni chiar şi în sistemele concepute a fi perfecte. Efectele speciale sunt inovatoare pentru începutul anilor '70, "Westworld" fiind primul film ce a folosit procesarea digitală a imaginii prin pixelare. Din păcate, lipsa de experienţă regizorală a scenaristului Michael Crichton scade calitatea unui film ce putea intra în galeria celor mai vizionare filme SF din toate timpurile. Acţiunile dirijate neglijent, montajul imperfect, multe momente inutile, interpretări mediocre (cu excepţia celeia a lui Yul Brynner) sunt minusurile acestui film. Primele două treimi ale filmului par ieftine, în timp ce abia ultima treime este realmente valoroasă.
  • alex_il_fenomeno
    pe 31 Octombrie 2013 23:54
    Un S.F. nu chiar clasic,mai degraba premodern, cu niste efecte speciale bune pentru acei ani, acum, privind din prezent poate ca am putea stramba din nas, insa trebuie sa le apreciem pentru ca atunci tehnica nu era cea din ziua de azi, scenele fanteziste avand rostul lor esential in acest film. Ideea de baza a fost buna, dovedind si un scenariu realizat in amanunt, realizarea propriu-zisa destul de rezonabila, actorii foarte expresivi iar tensiunea una pe masura, cu o aventura frumoasa ce chiar merita vizionata, nu numai de fanii acestui gen, ci de orice cinefil aflat in cautarea unui film.
  • Roxy_kitty
    pe 14 Septembrie 2013 18:15
    Mi-a amintit de ideea holospaţiului folosită în Star Trek : şi acolo sunt câteva momente în care ceva se defectează în funcţionarea holospaţiului, iar consecinţele sunt pe măsură... Probabil şi acest film a fost o sursă de inspiraţie. Un element SF care te pune pe gânduri...
  • llullaillaco
    pe 17 Mai 2013 19:34
    Are cam acelasi sf, in comun cu filmul Futureworld -1976, unde Yul Brynner joaca intr-o postura de Romeo Robotul Salvator.
  • cosmin_kedii
    pe 16 Martie 2013 12:53
    Scris si regizat de Michael Crichton, "Westworld" a fost o sursa de inspirație pentru James Cameron
  • Vegetarian
    pe 13 Noiembrie 2010 04:07
    Nu scuipa samburi pe un servitor mai puternic si mai destept decat tine ... Robotii femei sau barbati , batjocoriti , se razbuna . Dorinta de a strica , batjocori , kinui etc , se pote face mai bine cu o unealta care functioneaza fara soft sau kiar cu o fiinta inferioara , care are o viata scurta , un sobolan un gandac etc , pt care protectia animalelor nu da amenzi . ..