Comentarii Comentează
 • Nyghty
  pe 06 Ianuarie 2015 15:07
  Ironiile şi replicile inteligente sunt deja un aspect care a definit filmele regizate de Woody Allen de-a lungul timpului. De această dată însă, avem de a face şi cu un Larry David care aduce un plus de aciditate elementelor menţionate anterior.

  "Whatever Works" îşi avertizează spectatorii încă de la început în legătură cu ceea ce vor urma să vadă, iar modul în care acest avertisment este făcut aduce zâmbete încă din primele momente ale vizionării. Boris, adică Larry David, este genul de persoană realistă/pesimistă care profită de orice moment pentru a-şi arăta superioritatea faţă de "omizile" ce îl înconjoară.

  Din păcate pentru el, destinul îi aruncă o astfel de "omidă" în apartamentul lui. Melodie nu-i înţelege ironiile, iar gusturile şi percepţia asupra vieţii sunt definitorii pentru o persoană normală din societatea actuală.

  O va da afară din apartament pe Melodie? Cum va reacţiona când va afla că aceasta s-a îndrăgostit de el? Ce va face când se va trezi cu părinţii ei la uşă? Până la urmă, nici nu contează, căci destinul i-a pregătit cu totul altceva ţâfnosului Boris.
 • dido
  pe 02 Martie 2014 09:18
  chiar daca esti batran,senil,ipohondru si plin de sine,intr-un final iti vei afla jumatatea...Cam asta mi s-a parut mie a fi mesajul filmului,dealtfel plin de replici savuroase in inegalabilul stil al maestrului Allen...Discursul de inceput al lui Boris, intruchipat ,,genial" de catre Larry David,m-a convins sa urmaresc filmul,sa empatizez cu anumite personaje dar la un moment dat a devenit de-a dreptul hilar faptul ca toti protagonistii erau fie frustrati sexual,fie homosexuali nedeclarati,fie dornici de ,,menage a trois"etc.Oricum,merita vazut si merita trase niste invataminte,desi nu toti putem trai dupa ,,principiul ce-o fi o fi"...
 • cezarika21
  pe 19 Februarie 2014 18:23
  Ca şi majoritatea filmelor lui Woody Allen, "Whatever Works" tratează într-o notă ironică subiecte precum frica de moarte, lipsa de sens a existenţei, snobismul oamenilor avuţi, fanatismul religios, inutilitatea majorităţii relaţiilor sexuale, norocul şi superficialitatea majorităţii oamenilor reduşi la o viaţă dominată de nevoi primare tipic primitive (somn, mâncare, băutură şi sex). Filmul este format din dialoguri ironice, în care strălucesc replicile satirice rostite de Larry David, transformat în acest film într-un alter-ego al personajelor interpretate de Allen mai demult.

  Filmul este per ansamblu destul de amuzant dacă îl priveşti doar ca o producţie de divertisment, contrar sfatului oferit la început de personajul principal. Din păcate, multitudinea de idei generoase ale lui Woody Allen se topesc într-un scenariu implauzibil tipic american cu soţi şi amanţi. Teoriile filozofice ale lui Allen sunt greu de urmărit şi pe alocuri confuze, scoţând în evidenţă ideea că viaţa îşi are propriul ei curs, greu de schimbat, căruia trebuie să adaptezi. "Acceptă orice îţi oferă viaţa şi vei fi fericit" este sfatul fizicianului filozof Boris Yellnikoff, interpretat cu ironie şi cu cinism de comicul Larry David. Ia decizia de a-ţi trăi viaţa cu bune şi cu rele. Ce-o fi o fi...
 • a_anywhere
  pe 08 Octombrie 2013 00:13
  "(...) orice fericire poti lua si darui,
  orice masura a gratiei divine, orice functioneaza.
  Si nu va pacaliti singuri, depinde de ingeniozitatea voastra umana.
  O mare parte din existenta voastra este norocul,
  mai mult decat va place sa recunoasteti (...)"
 • alexrobert1
  pe 12 Mai 2013 07:38
  Desi nu este o comedie de genul "Mr Bean" la care sa razi in hohote la aproape fiecare actiune a protagonistului, replicile si gesturile lui Larry te amuza intotdeauna.
 • mishu88
  pe 03 Februarie 2013 18:07
  ... a fost mortal. =)) ”I, I, I, I...” :))) Dialoguri deștepte, situații amuzante... Merită văzut! Atenție, IQ minim 100... :))
 • Marginal
  pe 22 Octombrie 2012 11:25
  Un film genial, cu replici care ar trebui sa dea de gandit!
 • lili22
  pe 30 August 2012 11:11
  W.A. nu vine cu nimic nou.O comedie in plus, ca multe altele, lumea merge ca semneaza un regizor cunoscut, altfel....
 • cosmin_kedii
  pe 13 Martie 2012 23:03
  Larry David este foarte amuzant. Woth văd. Nu este premiat cu Oscar, dare este foarte placut.Amuzant, În mod clar a fost Hal David spunând cuvintele lui Woody Allen.
 • Allexander
  pe 22 Decembrie 2011 00:19
  E interesant, merita vazut. Whatever works cred ca ofera o alta perspectiva asupra vietii, scopurilor si nu in cele din urma asupra sentimentelor, mai ales dragostea.
 • Sorin87
  pe 03 Decembrie 2011 15:00
  un umor subtil, foarte cinic si iute pe alocuri, mi-a placut, o comendie care merita vazuta.nota 10
 • AimeeLov
  pe 25 Iulie 2011 11:33
  Un film interesant.Merita vazut pentru ati face o idee despre viata in general...Larry David si-a interpretat foarte bine rolul...mi-au placut replicile lui in general..
 • adisandu
  pe 29 Martie 2011 02:12
  Un umor elevat, subtil, inteligent, trebuie să recunosc că este cea mai bună comedie pe care am vizionat-o în ultimii ani.
 • aayana
  pe 12 Martie 2011 21:52
  Mai în glumă, mai în serios, subiecte precum perpetuarea inutilă a speciei, fanatismul, prejudecățile, dragostea și efemeritatea, sexul, fițele oamenilor cu bani, visele inocenților, teoria probabilității, sunt puse în mixer. Pe lângă asta, replici ironice, puțin verde în față, puțin public implicat în poveste și... orice funcționează. Din toate filmele lui Woody Allen văzute până acum, ăsta e preferatul meu. Larry David este genial și nu din cauza fizicii cuantice.
 • goldenleaves
  pe 10 Martie 2011 15:24
  nu cred ca place oricui e pentru fanii woody allen pentru cine apreciaza o comedie ironica si auto-ironica pentru cine se poate lua uneori in gluma imi place ffff tare de evan rachel wood
 • psihologu
  pe 30 Ianuarie 2011 18:12
  Parca nimic nu acompaniaza mai bine o delicioasa poveste de moravuri, cu dialoguri istete/taioase, ca o plimbare prin Manhattan si East Village si Chinatown si Queens...In fond vorbim despre un film de Woody Allen....
  Merita vazut.
 • Geo_Ruxy
  pe 06 Ianuarie 2011 20:57
  M-a cam plictisit, are o idee simpla, poate prea simpla... Larry Davis ce mai salveaza filmul, dar in rest...?!
 • EYLINE
  pe 27 Decembrie 2010 21:56
  Pierdere de timp... mai bine razi ca prostul de ce-ti aduci aminte decat sa-ti pierzi rabdarea cu povestea numai pentru a fi amuzat de unele scene puerile
 • kraker
  pe 13 Decembrie 2010 03:30
  dacă nu era Larry David filmul nu avea niciun farmec, tipul ştie să spună ceea ce spune, fiind în concediu mă uit la muklte filme, aşa că vă recomand şi vouă you again, l-am văzut de curând şi mi-a plăcut la nebunie
 • mariokempes
  pe 08 Decembrie 2010 08:54
  L-am vazut de curand pe HBO si m-a impresionat placut. Larry David este foarte bine ales, scenariul bine gandit si actorii joaca de nota 10. Imi place personajul lui Larry, hatru si mereu nemultumit. Un film din care poti intelege cate ceva despre viata daca ai oarece abilitati. Abia astept sa-l mai vizionez inca odata, merita.
 • RomaniaMare
  pe 24 Noiembrie 2010 10:38
  Un film foarte bun si hilar. Fara a avea replici geniale, te face insa te simti bine pe toata durata filmului. Pur si simplu nu poti sa sta impasibil la filmul asta. Prea tare.
  Inca o bulina alba pentru Woody Allen .
 • alex_il_fenomeno
  pe 17 Noiembrie 2010 11:12
  de abia l-am vizionat si pot spune ca este excelent realizat ! Woody Allen a reusit sa faca o alta mare productie , filmul descriind cu lux de amanunte ce se intampla cand niste vieti se intersecteaza ! 9+
 • cetateanu
  pe 03 Noiembrie 2010 19:07
  Daca vrei să explici în câteva cuvinte cum este lumea de astăzi, cum este societatea în care trăim este suficient să-l asculţi pe Larry David în monologul de 3 minute de la începutul filmului. Pentru necunoscători Larry David este geniul din spatele serialului Seinfeld, este creatorul unuia dintre cele mai bune personaje din istoria serialelor, George Costanza. Cu sute de milioane în buzunar Larry nu a renunţat să facă ceea ce îi place, adică să ia în râs toate lucrurile stupide din lume iar când Woddy Allen îl ajută avem de-a face cu o comedie pe cinste.

  Personajul din filmul Whatever Works este un geniu în fizică în vîrstă de 50 de ani care se trezeşte că toată lumea care-l înconjoară este sinistră şi întunecată iar ideea sinuciderii este ceva firesc. Nereuşind acest lucru şi sătul de mediocritatea persoanelor care-l înconjoară zi de zi Boris devine o persoană ,,amabilă,, care spune tuturor adevărul în faţă nepăsându-i dacă jigneşte pe cineva. Tiparul de zi cu zi din viaţa lui Boris se schimbă după ce o cunoaşte pe Melody, o tânără ce este în căutarea unei slujbe şi a unui apartament. Boris o ia pe Melody în grija lui dar în scurt tip personalitatea acestuia şi teoria despre viaţa fără însemnătate devine molipsitoare. Cei doi ajung să se îndrăgostească unul de altul şi să se căsătorească. Timp de un an de zile Boris îşi regăseşte echilibrul de care avea nevoie în viaţă alături de Melody până când mama ei, Marietta, distrusă de aventura soţului îşi face apariţia. Aceasta se îndrăgosteşte rapid de New York dar şi de prietenii lui Boris care descoperă în ea un geniu al fotografiei. Ca într-o comedie de situaţie soţul Mariettei îşi face apariţia ca să complice situaţia şi mai mult.

  Finalul aduce fericirea mult aşteptată de toţi. Boris depresiv că Mallory îl părăsise se aruncă din nou pe fereastră pentru a cădea pe o femeia care ajuge să-i completeze existenţa dar care să nu-i modifice percepţiile. Melody găseşte iubirea, tătăl ei la fel dar în braţele unui bărbat iar Marietta îşi împarte carierea şi viaţa cu cei doi bărbaţi care îi satisfac nevoile pe deplin.

  În regia lui Woddy Allen, Whatever Works este un pic diferit faţă de alte creaţii ale maestrului, pentru că aici toată lumea primeşte ce a căutat iar comicul se transformă în batjocură. Sfatul lui Boris de la final – fură orice moment de fericire din viaţă... orice funcţionează, este de defapt singura şanşă pentru orice de a fi cu adevărat fericit şi de a nu fi doborât de coşmarul existenţial al lumi de zi cu zi.
 • cristal.fusion
  pe 28 Septembrie 2010 23:16
  Este o comedie cu replici acide...ironice.Genial!!
 • Kable
  pe 21 Septembrie 2010 15:22
  O comedie filozofica foarte buna, "cand toata lume spune ca esti un geniu, mai bine sa mergi sa te culci ... cu Evan Rachel Wood"
 • septick
  pe 18 Septembrie 2010 18:24
  O comedie diferită, un concept diferit = Whatever Works

  Boris Yellnikoff (Larry David) este un personaj în vârstă, din cale afară de antipatic, încrezut şi singuratic, care urăşte clişeele, filozofează mult şi prost şi crede că a fost foarte aproape de premiul Nobel. Crezând că este un geniu, ia peste picior pe toată lumea şi îi îndepărtează pe cei cu un intelect mai scăzut decât el.
  Întâlnind o fată de 21 de ani, Melody, care şi-a părăsit căminul, o primeşte cu câteva incovenienţe la el în casă. Trec zile întregi, iar personajul nostru se mai îmbunează. Ajungând chiar să se mărite cu el, Melody afirmă de repetate ori că este mai mult decât fericită, deşi recunoaşte tot de atâtea ori că îi este mai mult asistentă medicală decât soţie. Mama sa, Marietta, o beţivă, o critică de nenumărate ori, deşi şi ea este mai mult decât excentrică. Trecând prin mai multe încurcături şi întorsături de situaţie, personajele noastre îşi încheie prestaţia, mai ales Boris, care se află în legătură directă cu spectatorul.

  Whatever Works este un film amuzant tocmai prin replici care se vor serioase şi prin filozofările ambulante ale lui Boris. Este o comedie cu totul şi cu totul diferită, de care vă veţi îndrăgosti pe loc, dacă aveţi un dezvoltat simţ al umorului. Are un scenariu mai aparte pentru o comedie, mai inteligent decât la aşa-zisele filme haioase, cu replici cretine.

  M-au cam deranjat un pic cadrele din film - arată de parcă ar fi luate de un amator, dar chiar şi ele îi dau o nuanţă comică peliculei.

  Incheiând, este un film care îţi dă o lecţie de viaţă, un pic cam extravagantă, explicată ca la proşti - nu şovăi prea mult când ai de luat decizii, trăieşte-ţi viaţa din plin şi fă greşeli! Ce-o fi o fi...
 • Mihai2508
  pe 06 Septembrie 2010 00:46
  Un film mai deosebit, un film placut, in care cel mai mult mi-au placut replicile, care au fost geniale.
 • kasmyn
  pe 05 Septembrie 2010 21:46
  o comedie reusita despre viata, unele personaje, unele ce au asemanare de gindac si asistenta se aseamana cu Irinel si Monica Columbeanu!!
 • Breath
  pe 05 Septembrie 2010 21:08
  Acum este pe hbo si il urmaresc printre picaturi. Nu prea sunt atras sa-l urmaresc in continuare...
 • ciobotaru
  pe 09 August 2010 20:45
  mie mi s-a parut foarte frumos , e chiar pe gustul meu
 • Dorotheea
  pe 13 Iulie 2010 18:26
  Este un film amuzant, o comdie bună. Mi-a plăcut extrem de mult genialul Boris și replicile lui inteligente. Trebuie sa recunosc că nu mă așteptam la finalul pe care l-a avut.
 • litone
  pe 19 Mai 2010 08:57
  Nu pot spune ca a fost un film prost ,dar nici foarte bun sau genial cum am mai auzit mai sus. Este un film bun si atat ,care merita vazut .Parerea mea! ENJOY IT!
 • pe 15 Mai 2010 01:08
  CoolRank: 7.5/10
  - atmosfera & entertainment: 8/10
  - regie: 9/10
  - actori: 8/10
  - scenariu: 6.5/10
  - montaj: 7.5/10
  Nota IMDb: 7.3/10
  Il ador pe Woody Allen. Si orice film al lui este un must-see pentru mine. Whatever Works se inscrie cu succes in seria comediilor negre demi-realiste despre relatii ale regizorului si pot spune cu mana pe inima ca, desi nu este unul dintre cele mai reusite filme ale sale, este cu siguranta unul care merita vazut. Whatever Works este centrata in jurul ideei ca viata noastra este arbitrara, nu se desfasoara conform unui fir logic ...
 • alexandru_d
  pe 11 Mai 2010 23:05
  o comedie placuta care m-a adus mai aproape de cartea lui Brian Souza, "Nascut pentru a reusi"; stii ce vrei? te cunosti oare pe tine insuti? ...
 • Radu1711
  pe 11 Mai 2010 21:49
  mi-a placut filmul, este interesant, nu prea am vazut filme de acest gen dar m-am uitat cu placere la el
 • VVVVV
  pe 01 Mai 2010 14:38
  superb...un film american, vesel, colorat, optimist...mi-a placut!
 • miss_amelie
  pe 29 Aprilie 2010 16:47
  e dragut filmul. te invata sa cauti fericirea oriunde. :)
 • klaudya_e
  pe 25 Aprilie 2010 02:33
  stilul inconfundabil al lui Woody Allen isi face simtita prezenta inca de la inceput....cred ca altceva nu ar mai fi de spus;)
 • DeeaD
  pe 20 Aprilie 2010 00:10
  are acel ceva care te face sa te uiti cu placere:D.Il recomand
 • Coroner
  pe 19 Aprilie 2010 15:47
  Excelent film,ca mai toate filmele scoase de maestrul Woody Allen!N-are rost sa spun mai mult,e un "must see",totusi cred ca nu mai e cazul sa avertizez neuronii singuratici devoratori de filme cu Van Damme ca nu e pentru ei,asa-i?
 • Yufeng
  pe 17 Aprilie 2010 15:42
  Film foarte bun, umor de calitate, multe dialoguri "brici". Un Larry David în formă maximă, dar și o Evan Rachel Wood sclipitoare.
 • dorina_sara
  pe 15 Aprilie 2010 18:53
  MI-A PLACUT FILMUL...ARE UN UMOR UNIC, NU M-AM PLICTISIT LA EL SI CONSIDER CA MERITA VAZUT!:)
 • adelyky
  pe 13 Aprilie 2010 12:16
  Nu este filmul la care sa razi prea mult..este genul de film la care te uiti si fiecare replica te face sa zambesti si sa te gandesti.. Mi'a placut filmul si consider ca trebuie vazut :)
 • victor_neo75
  pe 12 Aprilie 2010 15:47
  Woody Allen l-a regizat pe si mai vorbaretul Larry David, cunoscut ca scenarist al serialului "Seinfeld" si actor si scenarist al recentului "Curb Your Enthusiasm".

  E vorba despre un om de 60 si ceva de ani (Larry David) cu o ideologie puternica asupra religiei, relatiilor si a liberului arbitru al vietii cotidiene, care vorbeste cu oricine doreste sa il asculte, inclusiv cu noi, publicul. Parerile sale sunt insa zdruncinate cand o cunoaste pe tanara si naiva Melody (Evan Rachel Wood).

  "Whatever Works" (2009) este un film marca Woody Allen, adica are mult dialog si sunt puse in discutie teme filosofice asupra vietii, dar nu se ridica la complexitatea relatiilor din anteriorul "Vicky Christina Barcelona" (2008), regizat tot de Allen.
 • GabrielaSirbu
  pe 11 Aprilie 2010 16:27
  In filmul asta se deruleaza firesc si fara artificii, viata si te simti, literalmente, bagat in seama. Este un film in care se vorbeste mult despre lucruri considerate tabu, lucruri pe care le gandim, majoritatea dintre noi, dar pe care nu le exprimam din ipocrizie.
  Este un film incantator si-i dau stelute pt. "obligatoriu de vazut" pentru ca asa este, iar cei care-l vor vedea, sigur vor iesi din sala cu un mare zambet pe chip, il vor comenta indelung si-l vor recomanda - ca si mine - si altora.
 • aedabnairam
  pe 10 Aprilie 2010 18:51
  Cand am intrat in sala, am crezut ca am gresit: aceasta era goala, iar filmul incepea peste un minut. M-am asezat si am gandit: "Trebuie sa fie un film foarte bun, altfel sala ar fi fost plina!". Si am avut dreptate. Pentru ca filmul iti arata cum este viata si putini remarca lucrul acesta. Mesajul lui este clar: sa iei din viata ceea ce ti se potriveste. Probabil ca veti intreba: si in ce consta potriveala, daca o tanara de 21 de ani se casatoreste cu un barbat de 60 sau mai mult?

  Ar trebui sa aflati ca oamenii trec in viata prin momente foarte grele. Din mai multe motive: educatie, prejudecati, teama, rautatea celorlalti, etc. De regula ne eschivam si adoptam o atitudine defensiva. Suferinta care se amplifica iti arata ca nu esti pe drumul cel bun, adica pe cel ce ti se potriveste. Nu este nicio filozofie sa accepti cea ce viata iti ofera. Iar un batranel de 60 de ani, care se apleaca asupra ta atunci cand ai nevoie de ajutor este numai o sansa. Unii o accepta, altii sunt revoltati si persista in suferinta...

  Iar daca ai parte in viata de prejudecati, este bine sa vezi filmul, pentru a afla ca uneori oamenii care scapa de ele, se simt fericiti. Unii acceptahomosexualismul, altii menage a trois si cate altele.

  Prin urmare, nu-l scapati! Aveti ce invata de la acest film...
 • Ammelie
  pe 07 Aprilie 2010 12:25
  Woody Allen meets Larry David. Ce poate insemna asta? Ironie si auto-ironie, teorii cinice despre viata si dragoste, un strop de romantism neconventional, multe glume bune si replici de memorat. Personajul de savant nevrotic i se potriveste ca o manusa lui Larry David (mai ales partea cu 'nevrotic' :) ). In toate filmele lui Allen, pare foarte amuzant sa fii inadaptat social. :) Pentru fanii lui Larry David si pentru cei care au nevoie de o doza de Woody Allen at his best, e genial! 7.5/10
 • razsax
  pe 07 Aprilie 2010 07:29
  Nu ai cum sa te plictisesti!
  Situatiile sunt foarte bine abordate, iar Larry David e un actor desavarsit.
 • veronica210
  pe 06 Aprilie 2010 20:13
  "Ca sa stiti, asta nu e cel mai placut film al anului . Asa ca daca sunteti unul dintre idiotii care vor sa se simta bine,duceti-va sa va faceti un masaj la picioare. " :)))))) Imi place ca ne-a avertizat de la inceput ..ce pot sa zic..este un film cu replici nesimtite, sarcastice, ironice..Am ras la unele faze..m-a amuzat cum a spus spre final.. "sunt oameni care se uita la noi.. adica...au fost cand a inceput..nu stiu acum cati au mai ramas.." :))) ce mesaj vrea sa transmita acest film? ca destinul are simtul umorului..:P
 • qwerty_user
  pe 05 Aprilie 2010 11:29
  un film excelent ! acelasi genial Larry David ! un must pentru iubitorii de gen ;)
 • smoace
  pe 03 Aprilie 2010 15:06
  Larry David este genial! il urmaresc pe omu asta mereu
 • Nyame
  pe 31 Martie 2010 19:13
  Este mai mult decat genial.. Larry David are un stil inconfundabil... E o comedie cu rasturnari de situatie incredibile.. Merita vazut...
 • razvan21
  pe 15 Martie 2010 21:53
  intr-adevar genial, am ras cu adevarat la unele faze!
 • pe 14 Martie 2010 15:59
  [...] sunt critic de film, dar vă recomand Whatever Works. Ca un fan iremediabil al lui Larry David, din momentul în care l-a adus pe Seinfeld pe lume (şi [...]
 • the_one773
  pe 21 Februarie 2010 01:55
  unde dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut, pur si simplu genial
 • AdrianPopescu
  pe 12 Ianuarie 2010 01:05
  O incursiune 'woodyana' in situatiile bizare caracteristice zilelor noastre! O adevarata lectie de ironie si cinism data de un 'geniu'! Esenta: cu putin noroc - Orice Functioneaza.