Comentarii Comentează
  • Deceoare
    pe 18 Septembrie 2023 19:44
    Un film care s-a vrut istoric dar majoritatea cadrelor sunt de interior. Cu luptele și mai ales cai din belșug mai puțin. Așa cum cităm un "user" Filmul nu este o reușită cinematografică. În concluzie: O mare porcărie. De bifat doar la CV.
  • user-63b02ad8a0ee8
    pe 13 Aprilie 2023 10:51
    O reușită a politicii românești de atunci ....prin care Republica Socialistă România a reușit o colaborare cinematografică cu capitaliștii din Vestul Europei..... Filmul nu este o reușită cinematografică.....costumele sunt bine făcute.... portretele (machiaje) sunt O.K.....dar filmul nu impresionează intr-atât in cât să spui WAW .... și nici nu-ți rămâne prea mult timp în memorie....
    Deranjează și datul din gură a actorilor într-o anumită limbă....și traducerea făcută de o altă voce in limba franceză
  • balta67verde
    pe 29 August 2019 12:41
    Un film istoric foarte bun. Povestea lui William Cuceritorul, varianta lui Sergiu Nicolaescu.
  • cosmin742000
    pe 02 Septembrie 2016 13:43
    O coproductie romano-franco-elvetiana buna.Un film istoric marca Sergiu Nicolaescu
  • cezarika21
    pe 16 Iulie 2012 08:06
    Acest film istoric prezintă domnia lui Wilhelm Cuceritorul, începând cu recunoașterea sa ca duce al Normandiei și până la încoronarea sa ca rege al Angliei, după cucerirea acestei țări (1066). El a fost realizat inițial ca un serial de televiziune în limba franceză în șase episoade cu titlul "Guillaume le conquérant", iar în 1989 a fost realizată și o versiune cinematografică românească în două serii, care a fost difuzată în premieră în România la 13 august 1990. Unii autori au considerat acest film ca o reeditare a filmului Mihai Viteazul în variantă victorioasă.

    Realizat ca o coproducţie franco-helveto-română, "Cucerirea Angliei" (titlul sub care a rulat filmul în cinematografele româneşti) a fost regizat de Gilles Grangier și Sergiu Nicolaescu. Există multe asemănări cu "Mihai Viteazul" (1971) precum modul de organizare a luptelor, turnirul la care asistă cei doi viitori inamici (Mihai Viteazul și Sigismund Báthory, respectiv Wilhelm Cuceritorul și viitorul rege Harold al II-lea al Angliei, ambele filmate într-o poiană din apropierea Castelului Bran), dragostea neîmplinită a personajului principal și secvența încoronării celor doi conducători.

    Filmul este bine realizat din punct de vedere tehnic, comparabil cu filmele de capă şi spadă ale anilor '60-'70. Accentul este pus pe cavalerismul medieval, pe politica expansionistă a marilor puteri şi pe dominarea inamicilor prin forţă militară. Povestea este însă lipsită de profunzime, regizorii concentrându-se pe secvenţele de acţiune spectaculoase. Merită evidenţiate interpretările bune ale actorilor Emanoil Petruţ, Marga Barbu şi Enikõ Szilágyi. Varianta românească are o durată redusă, mai puţin de jumătate din durata variantei franceze, prin urmare unele acţiuni pot deveni greu de înţeles pentru că s-au tăiat cadre numeroase la montaj.
  • Giorgio2009
    pe 07 Mai 2009 23:23
    Am fost translator pentru John Terry-eram ghid pe relatia Engleza la ONT Carpati Brasov
    si am primit ca job :" insarcinarea" de a activa in aceasta calitate.M-am bucurat ca m-am achitat foarte bine si totul a fost " a buon fine " -ca experienta a fost extraordinara-as repeta-o la infinit daca s-ar putea-am intalnit oameni si caractere deosebite-si amintirile placute ma bantuie inca, mai am foto din acea vreme-aveam doar 21 de ani, dar ce frumos a fost! Sergiu Nicolaescu este un profesionist desavarsit si merita TOT RESPECTUL PENTRU VALOARE, CARIERA SI PROFESIONALISM IMPECABIL !