Am rămas plăcut surprins de felul cum au abordat acest film cu comunitatea amish..Subiectul filmului este inedit,are un ritm bun care îți atrage atenția,are de asemenea și un decor interesant,într-un mod rustic ce îți stârnește un interes major în privința intrigii..Recomand cu interes..!
madda97
pe 06 Noiembrie 2018 10:43
Mereu am fost fascinata de civilizatia Amish, a fost interesant sa ma uit la un film care expune putin din civilizatia lor. Mi-a placut prestatia actorilor foarte mult si plot-ul mi s-a parut ceva inedit si captivant.
cezarika21
pe 30 Septembrie 2017 08:19
Trăind într-o lume tot mai agitată și lipsită de repere, noi, oamenii, am ajuns să uităm ce înseamnă traiul în sânul naturii, să nu mai prețuim un răsărit de soare, foșnetul unei holde de grâu, sunetul scos de un animal domestic, o masă simplă și sănătoasă, o dragoste curată și un trai pașnic, alături de semenii noștri. Este ceea ce ne oferă filmul ”Witness”, o regăsire a simplității și bucuriei de a trăi într-un mediu ancestral lipsit de forfota stresantă a orașului modern.
Filmul lui Peter Weir este un thriller tipic ce se desfășoară într-un mediu atipic: o modestă comunitate Amish din Pennsylvania, în care detectivul John Book (interpretat de Harrison Ford) este nevoit să se ascundă după ce a descoperit o serie de activități ilegale desfășurate de conducerea forțelor de poliție din Philadelphia. Poate că acțiunea este previzibilă, poate că diferența de culturi este prea frapantă, poate că atmosfera pare impregnată de un sentimentalism dulceag, dar, cu toate acestea, ”Witness” nu-și pierde puterea de fascinație, arătându-ne o alternativă posibilă a vieții moderne în care valorile morale nu au devenit doar termeni uzați din dicționar și poate o viziune a unui paradis anterior căderii omului în păcat.
Privit din acest punct de vedere, titlul filmului capătă conotații noi. Nu mai este vorba doar de copilul martor al crimei de la începutul filmului, ci de noi, spectatorii, martori ai decăderii morale a civilizației moderne sub acțiunea viciilor și a setei de distrugere.
Această dramă, pigmentată periodic cu momente violente, nu critică mediile diferite de viață, neavând un aspect moralizator, dar prezintă indirect un contrast între comportamentul quasirobotic al omului modern și comportamentul uman al omului credincios. La fel ca personajul interpretat de Harrison Ford, poate că ar trebui să ne oprim o perioadă pe loc și să ne analizăm propria viața pentru a vedea dacă, undeva pe drumul între naștere și moarte, nu ne-am pierdut umanitatea și am devenit mașinării lipsite de rațiune și de suflet.
bitter_moon
pe 01 Ianuarie 2014 17:58
Pentru că acest film ne prezintă un bărbat gata să îşi dea viaţa pentru a apăra o femeie şi un copil aflaţi în pericol; pentru că acest bărbat a luptat în numele onoarei, al demnităţii şi al legii, păstrându-şi integritatea morală până la capăt; pentru că ne este prezentată şi o femeie frumoasă, a cărei candoare a rămas nealterată de timpurile moderne graţie traiului în cadrul comunităţii orânduite după cele mai austere norme şi pentru că vedem şi un copil de o puritate şi gingăşie angelice, îl consider obligatoriu de văzut, mai ales de către bărbaţii mai tineri din zilele noastre !
Iulidesprefilme
pe 24 Septembrie 2012 19:54
L-aş revedea cu plăcere, mai ales pentru interpreţii principali.
Tyybi1
pe 22 August 2012 11:33
Capodopera e mult spus. Obligatoriu de vazut ar fi mai indicat pentru acest film.
mtraianc
pe 29 Mai 2012 10:34
doar atita ,, este un film foarte bun ....................................
alex_il_fenomeno
pe 20 Martie 2012 15:40
un thriller extraordinar pentru anul in care a fost realizat , atat de intens si de emotionant , cu un Harrison Ford care s-a potrivit ca uns cu personajul sau . daca inceputul este putin mai lent , totul se declanseaza totodata cu locul gresit in care s-a aflat copilul Amish , astfel ca incepe o lupta pe viata si pe moarte pentru protagonisti impotriva unor inamici necunoscuti . printre momentele de actiune si cele de incordare s-au mai strecurat si cateva scene romantice , care au oferit culoare filmului . per ansamblu , este o pelicula fascinanta care nu te dezamageste . de urmarit cu incredere .
radu3455
pe 29 Februarie 2012 16:25
un thriler exceptionabil ce nu are cum sa te plictiseasca mai ales ca joaca Harrison Ford ca de fiecare data a jucat perfect nota 10
wildinthecountry
pe 24 Noiembrie 2011 00:20
scena preferata?cea din hambar in care john book danseaza cu femeia pe celebra melodie a lui sam cooke ,wonderful world...atractia pluteste in aer
De vizionat.
Vegetarian
pe 08 Octombrie 2011 00:13
Comunitatea amish din SUA = viata tihnita , fara termene limita , munca in grup nu contracost , fara claxonari inutile , sicanari si raliuri in trafic , fara droguri , etc . Armele sunt pt a lua viata cuiva . Ei cred ca este gresit sa faca asta . Numai Dumnezeu face asta . Cand au fost razboaie si ceilalti oamenii leau spus : `` trebuie sa luptati , trebuie sa ucideti ! Este singura cale de a apara binele `` , au cautat alta cale .
Lulli
pe 06 Septembrie 2011 23:28
Un film foarte interesant chiar merită fiecare minut ! Dar totuşi nota 8 mi se pare suficientă... parcă lipseşte ceva !
frodo_b
pe 10 August 2011 13:48
„Witness” este un thriller în care sunt incluse trei istorii. Prima ne povestește despre detectivul John Book din Philadelphia care caută dileri de substanțe narcotice cu ajutorul unui martor copil Samuel care la o vîrstă fragedă și în circumstanțele în care se afla a văzut cea mai mare crimă cu proprii săi ochi. A doua istorie este o istorie de dragoste dintre John Book și mama lui Samuel - Rachel care trăind în comunitatea Amish departe de lumea tehnologizată și decăzută s-a îndrăgostit într-însul cu o dragoste curată și neprihănită. Ultima istorie este despre singurătate. Despre omul care veșnic caută dar nu găsește niciodată cei trebuie căci nu caută acolo unde trebuie.
Scenariul care a primit Oscarul în 1986 întradevăr este original fără vre-un izvor literar. Conviețuirea în sînul amishilor l-a influențat pe Detectiv care și-a revizuit posibil chiar și modul de viață în care a trăit pînă acum. Deci ce vedem pînă la urmă în acest film? Două concepte de supraviețuire. Modul american care demult a devenit murdar, dar care a reușit să se implementeze în orice colț al lumii datorită unei simplități aparente. Și modul unor oameni care în încercarea lor să nu decadă se închid în comunități mici cu propriile legi, obiceiuri și filozofii. Această „înapoiere” în opinia multora are plusurile sale. Te învață să te simți iarăși om, așa cum ai fost conceput să fii. Să nu ucizi, să nu furi, să nu fii rău... Ar fi foarte bine să revenim și noi uneori la această stare primară...
Denumirea filmului deși are în vedere copilul ce a fost martor la o crimă, defapt subînțelege altceva. Martori suntem noi. Dar la ce anume? Suntem martori ai decăderii culturii, a legilor morale, a sentimentelor. O privire dintr-o parte asupra Americii ne-a permis mai crunt să privim asupra situației acute în care ne aflăm, dar pe care mulți dintre noi s-au învățat să nu o observe. Iscusitul australian Peter Weir apoi ne transpune în alte circumstanțe. Ne face să vedem cu proprii ochi estetica unor relații primare curate fără de minciuni și prejudicii. Și asta în sînul unei comunități patriarhale de tip medieval. Această dragoste se dovedește pînă la urmă să fie imposibilă. Căci contopirea a 2 lumi diferite întodeauna a dus la conflicte între aceste 2 societăți incapabile de a se înțelege una pe alta. John Book a înțeles acest fapt și a plecat. Nu trebuie să considerăm evadarea sa drept o lașitate. La urma urmei fiecare om are dreptul să săvîrșească orice dorește. Poate cineva dintre noi s-ar întoarce. Sau poate ar luao cu dînsul...
PS: Lupta finală este excelentă
Crist11
pe 31 Iulie 2011 16:18
Bineinteles, Indy, a jucat in tot felul de filme, dragoste, actiune, comedie, aventura... le-a facut pe toate, iar acest film a fost bun, nu a fost el de nota 10, dar mi-a placut, mai ales ca este genul de film care ii place lui.
ciuci
pe 20 Martie 2010 08:38
obligatoriu de vazut
mi-a placut fiecare secunda
e o capodopera acest film
l-am vazut de peste 10 ori
pssst
pe 22 August 2003 15:16
am fost tentat sa il consider un film prost. dar nu este. este jucat impecabil de HF, KMG si pusti. da, desi scenariul este apa de ploaie, ba chiar apa distilata (sic!) totusi cei trei joaca foarte convingator si intr-adevar dau cele ****.
insa scenariul este cel care nu scirtiie: este varza! pai filmul e rupt in trei bucati: ianinte de hamish, in sinul hamish si lupta de final, destul de reusita as a matter of fact - ce ziceti de danny glover, in comparatie cu lethal weapon?
pai da, partea centrala a filmului este rupta de epos si de-aia scenariul sucks... pacat, pentru ca daca scenariul nu era asa static si scenele de suspans erau mai dese, filmul ar fi fost fain.
ma gindesc la citeva lucruri: ele se refugiaza acolo, coruptii track him down, hamish sunt socati de o urmarire violenta in sinul lor, din care HF scapa cu KMG si pustiul. apoi ei ajung in mediul lui naturel, orasul, in care el totusi se apara mai bine: acolo o urmarire foarte bine legata in epos si apoi o confruntare finala, in care viata sa-i fie eventual salvata de o carte de rugaciuni care o tinea la piept, cadou de la ea, care opreste un glont - sau altceva in sensul asta, poate mai putin tras de par, dar suficient de dramatic.
ori, dramatismul e dat numai de scena despartirii, in care personajele demonstreaza ca de fapt conventiile sociale sunt mai presus de individ: e de fapt mai pesimist decit daca el murea...
Filmul lui Peter Weir este un thriller tipic ce se desfășoară într-un mediu atipic: o modestă comunitate Amish din Pennsylvania, în care detectivul John Book (interpretat de Harrison Ford) este nevoit să se ascundă după ce a descoperit o serie de activități ilegale desfășurate de conducerea forțelor de poliție din Philadelphia. Poate că acțiunea este previzibilă, poate că diferența de culturi este prea frapantă, poate că atmosfera pare impregnată de un sentimentalism dulceag, dar, cu toate acestea, ”Witness” nu-și pierde puterea de fascinație, arătându-ne o alternativă posibilă a vieții moderne în care valorile morale nu au devenit doar termeni uzați din dicționar și poate o viziune a unui paradis anterior căderii omului în păcat.
Privit din acest punct de vedere, titlul filmului capătă conotații noi. Nu mai este vorba doar de copilul martor al crimei de la începutul filmului, ci de noi, spectatorii, martori ai decăderii morale a civilizației moderne sub acțiunea viciilor și a setei de distrugere.
Această dramă, pigmentată periodic cu momente violente, nu critică mediile diferite de viață, neavând un aspect moralizator, dar prezintă indirect un contrast între comportamentul quasirobotic al omului modern și comportamentul uman al omului credincios. La fel ca personajul interpretat de Harrison Ford, poate că ar trebui să ne oprim o perioadă pe loc și să ne analizăm propria viața pentru a vedea dacă, undeva pe drumul între naștere și moarte, nu ne-am pierdut umanitatea și am devenit mașinării lipsite de rațiune și de suflet.
De vizionat.
Scenariul care a primit Oscarul în 1986 întradevăr este original fără vre-un izvor literar. Conviețuirea în sînul amishilor l-a influențat pe Detectiv care și-a revizuit posibil chiar și modul de viață în care a trăit pînă acum. Deci ce vedem pînă la urmă în acest film? Două concepte de supraviețuire. Modul american care demult a devenit murdar, dar care a reușit să se implementeze în orice colț al lumii datorită unei simplități aparente. Și modul unor oameni care în încercarea lor să nu decadă se închid în comunități mici cu propriile legi, obiceiuri și filozofii. Această „înapoiere” în opinia multora are plusurile sale. Te învață să te simți iarăși om, așa cum ai fost conceput să fii. Să nu ucizi, să nu furi, să nu fii rău... Ar fi foarte bine să revenim și noi uneori la această stare primară...
Denumirea filmului deși are în vedere copilul ce a fost martor la o crimă, defapt subînțelege altceva. Martori suntem noi. Dar la ce anume? Suntem martori ai decăderii culturii, a legilor morale, a sentimentelor. O privire dintr-o parte asupra Americii ne-a permis mai crunt să privim asupra situației acute în care ne aflăm, dar pe care mulți dintre noi s-au învățat să nu o observe. Iscusitul australian Peter Weir apoi ne transpune în alte circumstanțe. Ne face să vedem cu proprii ochi estetica unor relații primare curate fără de minciuni și prejudicii. Și asta în sînul unei comunități patriarhale de tip medieval. Această dragoste se dovedește pînă la urmă să fie imposibilă. Căci contopirea a 2 lumi diferite întodeauna a dus la conflicte între aceste 2 societăți incapabile de a se înțelege una pe alta. John Book a înțeles acest fapt și a plecat. Nu trebuie să considerăm evadarea sa drept o lașitate. La urma urmei fiecare om are dreptul să săvîrșească orice dorește. Poate cineva dintre noi s-ar întoarce. Sau poate ar luao cu dînsul...
PS: Lupta finală este excelentă
mi-a placut fiecare secunda
e o capodopera acest film
l-am vazut de peste 10 ori
insa scenariul este cel care nu scirtiie: este varza! pai filmul e rupt in trei bucati: ianinte de hamish, in sinul hamish si lupta de final, destul de reusita as a matter of fact - ce ziceti de danny glover, in comparatie cu lethal weapon?
pai da, partea centrala a filmului este rupta de epos si de-aia scenariul sucks... pacat, pentru ca daca scenariul nu era asa static si scenele de suspans erau mai dese, filmul ar fi fost fain.
ma gindesc la citeva lucruri: ele se refugiaza acolo, coruptii track him down, hamish sunt socati de o urmarire violenta in sinul lor, din care HF scapa cu KMG si pustiul. apoi ei ajung in mediul lui naturel, orasul, in care el totusi se apara mai bine: acolo o urmarire foarte bine legata in epos si apoi o confruntare finala, in care viata sa-i fie eventual salvata de o carte de rugaciuni care o tinea la piept, cadou de la ea, care opreste un glont - sau altceva in sensul asta, poate mai putin tras de par, dar suficient de dramatic.
ori, dramatismul e dat numai de scena despartirii, in care personajele demonstreaza ca de fapt conventiile sociale sunt mai presus de individ: e de fapt mai pesimist decit daca el murea...