Părerea criticului
Yesterday propune o premisă extrem de interesantă - „Cum ar fi viața fără Beatles?", dar - în loc să exploreze premisa interesantă a unei lumi contemporate lipsite de una dintre cele mai importante influențe - el se limitează la un artificiu narativ care generează o comedie dulceagă obișnuită, în care mesajul este că nu avem nevoie de altceva pe lume decât de iubire.

Jack (Himesh Patel) este un cântăreț și compozitor care tot încearcă să se lanseze. La început, cânta în săli goale în fața unor oameni dezinteresați, fapt ce-i afectează încrederea și îl face să se întrebe dacă nu ar fi mai bine să se reapuce de predat. Când conștientizează că trăiește într-o lume în care The Beatles nu au existat, Jack se găsește în dilemă.

Până la urmă decide să transmită muzica lor ca și cum ar fi a lui, astfel captând atenția lui Ed Sheeran. În timpul turneului cu Ed, Jack devine un fel de superstar, și deși își trăiește visul, apar foarte multe complicații.

Lily James îl însoțește pe Patel în călătoria prin universul creat de regizorul Danny Boyle și scenaristul Richard Curtis, interpretând-o pe profesoara/managera/prietena Ellie.

Indiscutabil, muzica și versurile din „Yesterday” facilitează depănarea firului narativ. Muzica în sine creează un arc narativ al călătoriei lui Jack.

Punct central al călătoriei emoționale parcurse de Jack este orașul Suffolk, locul unde filmul începe și se termină, atât literal cât și metaforic. Și în Liverpool sunt filmate câteva scene care-l surprind pe Jack, întorcându-se din L.A. pentru a se conecta cu spiritul trupei chiar în orașul unde s-a format.

Ed Sheeran apare în film ca el însuși, un artist cu vânzări record și un număr impresionant de premii, fiind talentul responsabil pentru unele dintre cele mai răsunătoare cântece din istorie.