10 arme cool din filmele SF

Lume a viitorului, arată-ne minunăţiile tale! Aşa ar suna incantaţia unui iubitor al SF-ului în faţa unui glob de cristal. Dacă substituim globului lumea cinematografului, aflăm o mulţime de răspunsuri incitante şi satisfăcătoare, iar în acest articol ne vom concentra pe o subcategorie a tehnologiei viitorului esenţială în supravieţuire… armele. Cele mai cool, mai eficiente şi mai neobișnuite vor intra în acest top 10, din care vor lipsi însă elementele magice (de exemplu, inelul din Lord of the Rings) sau cele legate de lumea supereroilor (costumul lui Iron Man sau ciocanul lui Thor), fie că sunt gadgeturi pe post de arme, autovehicule sau nave spaţiale.

Dacă v-au plăcut armele din District 9, atunci Elysium – apare la noi pe 16 august – vă va aduce satisfacţie. Cu acelaşi regizor la cârmă, Neill Blomkamp, SF-ul ce îl are ca protagonist pe Matt Damon îşi desfăşoară acţiunea în anul 2159, într-un viitor în care omenirea a făcut din Terra un loc dezolant, dar care a evoluat enorm din punct de vedere al tehnologiilor folosite în mai toate domeniile. Primele imagini din film ne-au atras tocmai prin apariţia de semi-cyborg  a lui Max, personajul interpretat de Matt Damon şi abia aşteptăm să vedem restul.

Minority Report – Sick Stick

Nu este o armă letală, dar dacă vezi ce poate face, nu o mai consideri un simplu… baston, aşa cu pare a fi la prima vedere. Este arma ofiţerilor de la Precrimă şi, asemenea unui pistol cu electroşocuri, cauzează o stare extremă de rău celui împotriva căruia este îndreptat. Şi nu mai poţi fugi atunci când te îneci cu vomă, nu-i aşa?

Filme
Persoane