10 detalii din culisele celui de-al treilea sezon Bridgerton

Echipa de creație a serialului original Netflix Bridgerton a lucrat întotdeauna cu atenție la detalii, iar simbolistica a reprezentat mereu un aspect important. Însă în sezonul 3, creatorii și-au întrecut propriile așteptări.

Aspectul vizual al părului, costumelor, machiajului și al decorului reflectă caracteristicile principale ale personajelor și transformările suferite de ele, dezvăluind de asemenea secrete despre sursele de inspirație.

În cele ce urmează puteți descoperi zece informații interesante despre procesul de lucru la al treilea sezon, disponibil de astăzi pe Netflix.

41.148 de metri de material

 

Creativitatea nu este unicul lucru esențial atunci când construiești o lume de la zero. Resursele materiale sunt de multe ori la fel de importante ca cele umane. De aceea, la confecționarea costumelor pentru cele opt episoade au fost folosiți 41.148 de metri de material, deci mai mult de 41 de kilometri. Asta înseamnă, cu aproximație, lungimea a 411 terenuri de fotbal!

 

Unde o mai putem vedea pe Penelope

 

Nicola Coughlan, actrița care o joacă pe Penelope Featherington și poate fi văzută pe Netflix și în serialul Derry Girls, a primit de la colegul ei de platou Sam Phllips, aflat în rolul Lordului Debling, un tricou inscripționat cu „TEAM DEBLING”. Cred că știm în ce direcție vrea să o influențeze, însă nu credem că mita este cea mai bună modalitate. Până la urmă, triunghiul amoros format din ei și Colin Bridgerton nu poate fi rezolvat de actriță, doar de scenariști.

Marilyn Monroe și Rita Hayworth, surse de inspirație 

Metamorfoza lui Penelope din acest sezon Bridgerton este subliniată prin intermediul mai multor elemente estetice. Părul ei este acum mai liber, iar buclele largi sunt inspirate de vedete hollywoodiene precum Marilyn Monroe și Rita Hayworth, în contrast cu buclele mici și părul prins în agrafe din sezoanele anterioare, care simbolizau timiditatea și anxietatea ei. Machiajul este și el complex și încrezător, față de cel anterior, neutru și inocent. Fluturii sunt de asemenea exponenți metaforici ai protagonistei sezonului, fiind prezenți pe jurnalul ei, pe scara familiei Featherington și pe alte decoruri și costume.

 

Oglinzile, un rol important

 

Alte simboluri reprezentative pentru ideea schimbării sunt oglinzile, aluzie la dualitate, prezente adeseori în locurile în care se află Penelope și într-o scenă importantă adaptată din volumul Juliei Quinn, dar și jocul de umbre și lumini, întrucât aceasta a trăit mare parte din viața ei fiind eclipsată de alte fete, iar acum ajunge în sfârșit să strălucească la propriu și la figurat.

 

Scena inspirată din O fată minunată (1999), în regia lui Robert Iscove

 

Balul celor Patru Anotimpuri este evenimentul la care Penelope își face publică schimbarea de look și personalitate. Deși scena în care aceasta coboară pe scările acoperite de flori de cireș – reprezentative renașterii – poate aminti de multe alte produse cinematografice, creatoarea Jess Brownell menționează filmul O fată minunată (1999), în regia lui Robert Iscove, ca sursă principală de inspirație.

 

Vechi vs. nou, la Balul Lunii Pline

 

O altă întâlnire socială însemnată a fost Balul Lunii Pline, pentru care echipa însărcinată cu decorurile a creat aranjamente florale, unul principal în formă de lună plină, dar și câteva conexe și mai mici, șaisprezece la număr, pentru diferitele faze ale lunii. De asemenea, camera a fost iluminată prin 500 de lumânări cu LED. Tot la această serată se remarcă și diferența dintre accesoriile actuale și cele „vechi”, acestea noi fiind caracterizate în special printr-o lipsă aparentă de structură. Un exemplu este podoaba capilară purtată de Penelope, creată din 15 părți mai mici realizate cu diverse materiale precum organza plisată, paiete, foiță de aur, tul, broșe, cristale, și panglică cu efect de oglindă.

 

Felurile de mâncare sunt mai colorate ca niciodată

 

Aranjamentele florale nu sunt totuși singurele piese de rezistență ale întrunirilor sociale din Bridgerton. Felurile de mâncare sunt mai colorate ca niciodată datorită ingedientelor folosite de echipa culinară: piersici, struguri roz, papaya, pere, prune, frăguțe și portocale. Ceaiurile PG Tips sau Tetley degustate de actori pe ecran sunt și ele cât se poate de reale, iar în pauze ei se pot bucura și de medlene, biscuiți cu lavandă și trandafiri și alte gustări preparate special pentru distribuție.

 

Grace Kelly și Audrey Hepburn, sursă de inspirație pentru Francesca Bridgerton

 

Pentru Francesca Bridgerton costumierii au avut încă o dată în vedere legende ale modei din secolul trecut: Grace Kelly sau Audrey Hepburn, iar pianul la care cântă în reședința familiei este o piesă originală din secolul al 17-lea și a trebuit acordat de fiecare dată când a fost folosit. Asta pentru că autenticitatea și acuratețea istorică este esențială pentru echipa serialului.

 

Lady Danbury vine cu o tușă personală din cultura ghaneză

 

Actrița britanică cu origini africane Adjoa Andoh, interpreta lui Lady Danbury, s-a impus în Bridgerton datortă stilului său vestimentar, mizând pe accesorii provenite din moștenirea ei culturală ghaneză. O putem vedea purtând un simbol adinkra, care înseamnă „a pleca și a te întoarce” și este o trimitere directă la memoria bunicii ei, o tușă personală emoționantă care îmbogățește universul seriei.

Clădiri mari, destine încurcate

 

Nu în ultimul rând, arhitectura este un alt domeniu din care echipa s-a inspirat pentru realizarea decorurilor. Clădirile comuniste impozante, construite astfel încât să determine oamenii să se simtă mici, au fost punctul de pornire pentru sălile grandioase, spațiile înguste și coloanele uriașe, toate necesare pentru a face numeroasele personaje să pară niște furnici agitate ce se plimbă dintr-o parte în alta, cu prea puțin control asupra propriului destin.

Vizionare plăcută! Sezonul 3: Partea 2 din Bridgerton este disponibil de astăzi pe Netflix

Citește și alte articole din aceeași secțiune:

Vezi alte noutăți în secțiunea Netflix de pe Cinemagia

Filme
Persoane