10 filme cu scene incendiare

O scenă nud, despre care se credea că s-a pierdut, cu Marilyn Monroe în drama The Misfits a lui John Huston, a fost redescoperită. Fragmentul, tăiat din filmul lui Huston, s-a crezut anterior că a fost distrus, scrie deadline.com

Într-o scenă de dragoste cu Clark Gable, cearșaful alunecă de pe Marilyn Monroe, expunându-i trupul gol. Ar fi fost prima scenă nud făcută de o actriță americană într-o producție de anvergură în era filmului cu sonor, dacă ar fi ajuns în montajul final al filmului, scrie presa internațională.

Romancierul Charles Casillo a făcut descoperirea secvenței în timpul cercetărilor pentru cartea sa, Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon, publicată săptămâna trecută. Casillo l-a intervievat pe Curtice Taylor, fiul lui Frank Taylor, producătorul filmului The Misfits și a aflat că bărbatul ține fragmentul într-un dulap, sub cheie, de la moartea tatălui său, survenită în 1999.

Regizorul John Marcellus Huston a refuzat să includă secvența nud în varianta finală a filmului, după câte se spune pentru că a considerat-o superfluă în economia poveștii. Dar, din fericire, Frank Taylor a considerat-o atât de importantă și revoluționară încât a salvat-o...

The Misfits a fost filmat în 1961, scris de soțul de atunci al lui Monroe, Arthur Miller. Spune povestea a trei cowboys ce luptă pentru atenția unei femei frumoase. Este ultimul film al lui Monroe înainte de moartea subită. 

Cinemagia salută descoperirea fragmentului cu o trecere în revistă a unor filme celebre cu scene fierbinți sau care au loc la temperaturi ridicate. În plus, vacanța de vară este pe sfârșite dar promite încă cel puțin două săptămâni toride, așa că -  weekendul acesta - ne îndreptăm atenția spre filme cu scene incendare sau desfășurate la temperaturi ridicate, în care cădura e palpabilă iar atmosfera sufocantă.

Șapte ani de casnicie/The Seven Year Itch (1955)

Cu acțiunea desfășurată vara, celebra comedie romantică e favorită pentru una dintre cele mai hot scene din istoria filmului, una dintre cele mai vizionate, parodiate şi copiate.

Protagonista este Marilyn Monroe, într-o rochie albă, probabil cea mai spectaculoasă apariţie dintr-o carieră deloc lipsită de apariţii spectaculoase.

Imaginea lui Monroe cu rochia ridicată de curentul de aer provocat de venirea metroului este considerată una dintre cele mai cunoscute din ultimul secol de cinema. Designerul ei, William Travilla, a fost creatorul costumelor pentru opt dintre filmele lui Monroe.

Regizorul Billy Wilder a profitat de prima sa colaborare cu Marilyn Monroe pentru a aborda tema dorinței în toate formele sale cele mai îndrăznețe. Protagoniști sunt familistul Richard Sherman (jucat de Tom Ewell) și frumoasa lui vecină (Marilyn Monroe).

Filme
Persoane