10 filme pentru copii care ne-au traumatizat copilăria

Este inestimabilă valoarea basmelor fraților Grimm, în ciuda cruzimii și violenței lor.  Cenușăreasa, Scufița roșie, Hansel și Gretel sunt doar câteva exemple de poveşti pe care doar imaginaţia inocentă a copiilor le mai pondera brutalitatea. Fetiţa transformată în sclavă de către mama vitregă, bunicuţa înghiţită de lup, copii mâncaţi de vrăjitoare (acest din urmă exemplu oglindeşte, de altfel, o realitate din Europa anului 1100, când canibalismul se practica).

Unele dintre aceste poveşti, alături de altele, aparţinând altor autori, au fost dramatizate şi ecranizate. Iată, în paginile ce urmează, o serie de filme, adunate într-un clasament de publicaţia Moviefone. cu poveşti ce ne-au tulburat copilăria.

Până la urmă, să vezi pe micul sau marele ecran, copil fiind, haine de blană făcute din pielea unor adorabili dalmaţieni, animale murind, copii transformaţi în măgari pentru că sunt neascultători sau personaje despărţite de mamele lor, te poate marca în moduri inimaginabile.

Pinocchio (1940)

Generaţii întregi de copii au fost speriaţi când Pinocchio şi prietenii lui umani au fost transformaţi în măgari şi potenţial condamnaţi la o viaţă de sclavie - totul pentru că au fost neascultători.

Pinocchio este un film de animație lansat pe 7 februarie 1940 în Statele Unite, produs de Walt Disney și regizat de Ben Sharpsteen și Hamilton Luske. Este al 2-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 cu Albă că Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante incasări din toate timpurile. Este bazat pe povestirea Aventurile lui Pinocchio, a lui Carlo Collodi. 

Filme
Persoane