10 lucruri mai puțin știute despre Al Pacino

Considerat unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile, Al Pacino își va serba luna aceasta cea de-a 77-a aniversare. Cinemagia consemnează astăzi zece lucruri mai puțin cunoscute despre actorul care s-a facut remarcat în anii 1970, devenind o figură reprezentativă a filmelor americane pe întregul mapamond.

S-a născut pe 25 aprilie 1940 în South Bronx, New York și are bunici materni și paterni sicilieni. A jucat rol de mafiot în trilogia The Godfather, în Scarface (1983) și Dick Tracy (1990). A continuat să joace roluri de bărbați cu poziții de putere și autoritate, dar și personaje aspre, cu principii, însă înclinate spre violență.

După cum bine știm, discursul vulcanic, vocea de fumător înrăit sunt nota lui caracteristică. Statură relativ mică e depășită de personalitatea puternică.

A avut multe slujbe mărunte până să devină actor

Înainte de a deveni actor profesionist, Al Pacino a avut mai multe slujbe, inclusiv mesager, vânzător de pantofi, vânzător de supermarket, lustragiu, om de mutări mobilă, angajat la birou, vânzător de fructe.

Cândva a lucrat ca plasator la Carnegie Hall. Într-un interviu pentru Playboy, relatează că a fost dat afară de la serviciul de plasator atunci când se admira într-o oglindă de pe perete.

Filme
Persoane