10 noi filme cu eroine sau cu distribuție preponderent feminină. Când le vedem

În Captain Marvel, Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei

Filmele cu eroine în prim plan sau cu distribuție majoritar feminină se fac din ce în ce mai consecvent la Holywood, pentru înlăturarea discriminării de gen într-o industrie unde bărbații primeau roluri principale. Într-o lună dedicată femeii, trecem în revistă zece producții cu distribuţie majoritar feminină ori cu o femeie cap de afiş, producţii ce se lansează anul acesta în cinematografele noastre.

Captain Marvel
din 8 martie 2019 în cinematgrafele din toată țara

„Captain Marvel este fără îndoială un film feminist şi nu doar pentru că are în centrul atenţiei o supereroină. Şi modul cum sunt gândite personajele masculine contează pentru a înclina balanţa. Când nu se mulţumesc cu rolul de aghiotanţi mai mult sau mai puţin irelevanţi în luptă, bărbaţii din Captain Marvel sunt superficiali şi mincinoşi, obsedaţi de putere şi de răzbunare. În comparaţie, Carol Denvers/Captain Marvel pare gata să rezolve toate situaţiile”, scria Cinemagia odată cu lansarea de Ziua Femeii a filmului.

Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei.

Distanţa dintre mine şi mine
din 8 martie 2019 în cinematgrafele din toată țara

Documentarul „Distanța dintre mine și mine”, care o are în centru pe scriitoarea și poeta Nina Cassian, s-a lansat de Ziua Femeii în cinematografele noastre. este un film despre credinţe, artă şi putere, care explorează fricţiunea dintre memoria personală şi arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală şi naraţiunile pe care le construim despre trecut. Poeta avangardistă, compozitoarea şi graficiana Nina Cassian (1924 – 2014) a fost simultan complice şi problematică pentru regimul stalinist, după care a intrat în conflict direct cu regimul Ceauşescu, şi a terminat într-un exil nedorit la New York în 1985.

Touch Me Not
la cinema din 15 martie, interzis minorilor

Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel mai bun film de debut la Berlinale, Touch Me Not va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019. Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, Touch Me Not urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Filmul vorbește despre nevoia de contact uman și teama de intimitate, despre cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine. Laura pornește într-o aventură terapeutică de combatere a mecanismelor de autoapărare și înfruntare a tabuurilor.

 Little/Șefa a intrat la apă
comedie ce se lansează la cinema pe 12 aprilie

Regina Hall, pe care o știm din Girls Trip, și Marsai Martin, din serialul Black-ish sunt protagonistele comediei Șefa a intrat la apă, prima, în rolul președintei unei companii IT de succes, iar cea din urmă, în versiunea adolescentină a acesteia, care se trezește într-o dimineață că are acum 13 ani, fix înaintea unei prezentări de care depinde viitorul firmei ei.

Issa Rae (Insecure), este April, multîncercata ei asistentă personală și singura care cunoaște secretul - și anume că torționara ei este acum captivă în trupul unei fetițe. Șefa a intrat la apă este o comedie ireverențioasă despre prețul succesului, puterea solidarității feminine și despre o a doua șansă de a te maturiza așa cum trebuie.

The Curse of La Llorona/Blestemul femeii care plânge
horror cu premiera în cinematografele din România pe 19 aprilie

Film bazat pe o legendă urbană mexicană despre fantoma unei femei misterioase. Plasat în anii 1970, The Curse of La Llorona urmărește povestea unei văduve (Cardellini) ce lucrează ca asistent social care descoperă asemănări tulburătoare între tragedia propriei familii și cea a unui caz pe care îl investighează. În ambele situații pare a fi vorba despre o fantomă răzbunătoare. Legenda femeii care plânge e bine cunoscută printre mexicani dar va ajunge la urechile tuturor odată cu lansarea acestui film, cu premiera în România pe 19 aprilie.

Miss Bala
film de acțiune cu lansare pe marile noastre ecrane pe 3 mai

Povestea este a unei câștigătoare a unui concurs de frumusețe, care se vede forțată să lucreze pentru un cartel criminal după ce este martoră la uciderea cuiva foarte drag ei.

The Hustle/Ticăloasele
din 10 mai pe marile noastre ecrane

Anne Hathaway and Rebel Wilson joacă în această comedie rolul a două infractoare care păcălesc bărbați bogați, prădându-i cu zâmbetul pe față.

X-Men: Dark Phoenix
film cu supereroi ce o are în centru pe puternica și greu de controlat Jean Grey/Phoenix, la cinema din 7 iunie

Sedusă și coruptă de puterea extraordinară de care dispune, Jean se transformă în Dark Phoenix, devenind astfel un dușman de temut. Confruntându-se cu noua succesiune de evenimente, X-men va trebui să hotărască dacă viața unui singur membru al echipei este mai  importantă decât cea a oamenilor din întreaga lume.

Where'd You Go, Bernadette
din 9 august pe marile noastre ecrane

După ce mama ei, Bernadette, dispare misterios, Bee, de 15 ani, urmăreşte mailurile, documentele şi corespondenţa secretă pentru a o putea găsi. Richard Linklater este regizorul, Cate Blanchett joacă rolul lui Bernadette. Kristen Wiig, Billy Crudup şi Judy Greer de asemenea au roluri în film.

Frozen II
din 22 noiembrie pe marile noastre ecrane

Sequel-ul oferă protagoniştilor o nouă aventură plină de mister – vedem cum au evoluat vieţile lui Anna, Elsa şi Kristoff, însă transformarea cea mai relevantă (după cum a sugerat co-regizorul Chris Buck) pare să vină din partea Elsei, Frozen II fiind filmul ei.

Filme