15 filme romantice de epocă

Poveștile de dragoste ne încântă mereu, fie că le descoperim în paginile unui roman, pe marile ecrane sau în viețile noastre. Atunci când scriitorii ori scenariștii plasează povestea într-un context istoric îndepărtat în timp de noi, miza filmului se îmbogățește. Iată, în continuare, cele mai frumoase povești de dragoste plasate într-un anumit moment din istorie, povești selectate din mulțimea de filme romantice de epocă de căte specialiștii publicației IndieWire.

1. Shakespeare îndrăgostit (1998)

Ideea unei comedii romantice câștigătoare a categoriei Cel mai bun film la Premiile Academiei este adesea luată în râs, dar filmul „Shakespeare îndrăgostit” al lui John Madden din 1998 va exista mereu pentru a dovedi contrariul. După șapte Oscaruri la ceremonia din 1999, filmul rămâne una dintre cele mai fermecătoare poveşi de dragoste de epocă din toate timpurile. Madden nu doar că realizează impresionanta transformare a lui William Shakespeare (Joseph Fiennes) într-un seducător chipeş, ci şi aruncă o lumină caldă, romantică pe Era elisabetană.

Modul în care Madden ia două narațiuni cunoscute la nivel universal și le întreţese perfect laolaltă este genial. Filmul îl urmărește pe tânărul dramaturg Will Shakespeare, aflat în chinurile unei poveşti pasionale de dragoste cu Viola de Lesseps (Gwyneth Paltrow în rolul ei de Oscar), fiica unui negustor bogat, care este menită să se căsătorească cu Lordul Wessex (Colin Firth). Pe măsură ce dragostea lui Will pentru Viola devine mai profundă, el începe să scrie o piesă de teatru inspirată de aventura lor, care va deveni în cele din urmă „Romeo și Julieta”. Iată un gest romantic cu adevărat grandios...