5 detalii interesante despre sezonul 3 din Vikings: Valhalla

Orice poveste are un sfârșit. În cazul serialului istoric Vikings: Valhalla, lansat în anul 2021 și creat de Jeb Stuart, finalul curge natural odată cu sezonul al treilea.

Fanii sunt nevoiți să își ia adio de la vikingii lor preferați – Harald Sigurdsson (Leo Suter), Leif Eriksson (Sam Corlett), și Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) – dar nu înainte de a-i însoți într-o ultimă aventură.

Pentru a fi la curent cu tot ce trebuie să știți, v-am pregătit un articol cu 5 detalii interesante despre sezonul 3 din Vikings: Valhalla, disponibil de astăzi pe Netflix.

Scurtă recapitulare

Acțiunea din Vikings: Valhalla se petrece la o sută de ani după cea din primul serial Vikings. În secolul al XI-lea, când tensiunile dintre englezi și nordici cresc, cei din urmă trebuie să lupte cu asiduitate pentru integritatea lor etnică, pentru cultura, limba și teritoriile lor.

După o lungă călătorie spre Constantinopol, plină de pericole, voința vikingilor și instinctul lor de prezervare și supraviețuire le vor fi testate ca niciodată. Având în vedere că la ultima noastră întâlnire cu ei vărsarea de sânge a fost de nedescris, nu putem să nu ne întrebăm: s-a terminat sau va continua?

De ce este sezonul 3 ultimul?

Creatorul Jeb Stuart a mărturisit într-un interviu pentru Tudum by Netflix de ce a dorit să încheie serialul cu sezonul al treilea, în ciuda succesului și al faptului că este foarte îndrăgit de public: „Când am început proiectul în urmă cu cinci ani, am muncit din greu cu această distribuție și echipă incredibilă pentru a crea o călătorie care am sperat cu toții că o să fie satisfăcătoare. Desigur, fiind vorba de personaje istorice reale există întotdeauna mai multe aspecte ale vieții lor care ar putea fi explorate, dar a avut sens din punct de vedere al narațiunii ca voiajul lui Leif, Freydís și Harald să se finalizeze cu al treilea sezon. Și abia așteptăm ca fanii să vadă deznodământul acestui capitol al istoriei.”

Personaje noi

În ciuda faptului că seria urmează să se încheie, există două noi personaje notabile care apar de-a lungul ultimelor opt episoade. Unul dintre ele este Erik the Red (Goran Višnjić), tatăl lui Leif și Freydís, iar celălalt este George Maniakes, un general bizantin curajos, interpretat de boxerul german de origine română Florian Munteanu – cunoscut pentru Creed II, Creed III și filmul Marvel Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Dezvăluirile trailer-ului

Care este momentul în care ar fi bine te întorci acasă? Atunci când ai pierdut totul. Această idee își face apariția în trailer prin vorbele lui Harald și anticipează noile provocări ale celor trei vikingi. Unul dintre cele mai șocante cadre este acela în care Freydís este pe punctul de a fi arsă pe rug. Apoi o vedem în altă scenă, pregătită să plece alături de sătenii ei în căutarea unui loc mai pașnic pentru nordici. Canute îngenunchează în fața creștinilor, lepădându-se de propria religie și mitologie. Lief se întâlnește cu un cartograf și îi expune dorința sa arzătoare de a călători spre vest. Toate aceste momente și multe altele se lasă a fi descoperite de fani.

 

Concluzia creatorului

Jeb Stuart a încheiat cu următoarele afirmații: „Sunt atât de recunoscător că am avut trei sezoane pentru a spune poveștile lui Leif, Harald și Freydís. Știam de la început că vreau să arăt evoluția modului în care trei dintre cei mai faimoși vikingi au devenit personajele monumentale pe care le cunoaștem astăzi și tocmai asta am făcut. Sper că atunci când publicul va putea vedea noul sezon, va fi entuziasmat de noile culmi pe care acești eroi au ajuns.”

Sezonul 3 din Vikings: Valhalla este disponibil de astăzi pe Netflix!

Citește și alte articole din aceeași secțiune:

Vezi alte noutăți în secțiunea Netflix de pe Cinemagia

Filme
Persoane