5 detalii interesante despre Sweet Tooth

Ultimul sezon din îndrăgitul serial de acțiune și aventură, Sweet Tooth, este disponibil de astăzi pe Netflix

A fost lansat ultimul sezon din îndrăgitul serial de acțiune și aventură Sweet Tooth, despre un băiat jumătate om, jumătate căprioară care, împreună cu amicii lui din aceeași specie, încearcă să dezlege misterul conceperii hibrizilor și să descopere originea unui virus mortal într-o lume post-apocaliptică.

Povestea este bazată pe seria de benzi desenate cu același nume, semnată de Jeff Lemire și José Villarrubia. Ca să vă puteți pregăti pentru ce urmează, punem la dispoziție cinci detalii interesante despre sezonul al treilea al producției originale Netflix, disponibil de astăzi pe platforma de streaming.

O poveste arctică

Deși există și în primul sezon o călătorie inițiatică, cea de final se diferențiază datorită peisajului arctic care conturează o atmosferă cu totul aparte. Gus / Sweet Tooth (Christian Convery), Jepperd (Nonso Anozie), Wendy (Naledi Murray) și  Bear (Stefania LaVie Owen) pornesc în căutarea unei peșteri din Alaska, menită să dețină răspunsul la toate întrebările lor, iar tablourile naturale sunt mai îmbietoare vizual ca niciodată.

Creatorul Jim Mickle a vorbit cu Tudum by Netflix despre abordarea aleasă pentru a încheia seria: „Sezonul 3 este o poveste arctică cu noi aventuri interesante și ceea ce sperăm să fie o concluzie satisfăcătoare a acestei povești epice. Gus va vedea o parte a lumii și a umanității pe care nu a văzut-o în sezonul 1 sau 2.”

Cel mai întunecat sezon

Gus și prietenii lui se maturizează incredibil de mult pe parcursul serialului, din cauza lucrurilor cu care se confruntă, ceea ce duce inevitabil la dorința de a trece peste trecutul lor tumultos. Rănile și pierderile suferite trebuie vindecate, însă pentru asta este nevoie de o introspecție sinceră și amănunțită ce poate deveni dureroasă. Din acest motiv, sezonul 3 din Sweet Tooth atinge teme mai întunecate decât celelalte. Personajele intră în profunzime pentru a descoperi sursa suferinței și a o elimina de la rădăcină.  

Obstacolele întâlnite

Gus este mai valoros decât și-ar putea imagina, fapt pentru care încercarea celor cinci de a salva lumea este întâmpinată de obstacole la tot pasul. Helen Zhang (Rosalind Chao) este probabil cea mai periculoasă și evidentă amenințare dintre toate, întrucât scopul ei final este să extermine rasa hibrizilor pentru a restaura gloria omenirii de altă dată. Fiica ei Rosie (Kelly Marie Tran) și Băieții Lup sunt acoliți în acest plan malefic. Dr. Singh (Adeel Akhtar) este de asemenea un personaj ce nu inspiră încredere, deoarece ideile lui de a combate virusul cu ajutorul lui Gus, primul hibrid, alunecă pe o pantă a cruzimii și egoismului.

Distribuția

Sezonul 3 din Sweet Tooth se bucură de patru personaje secundare noi, toate de sex feminin. Mama lui Gus, Birdie (Amy Seimetz), o cercetătoare care studiază cazul fiului ei pentru a afla cum pot fi înfrânți Bolnavii, își va face apariția mai des pe micul ecran. Zhang, singura membră rămasă din cei Trei, este antagonistul principal al acestor opt episoade. Siana (Cara Gee), o prietenă apropiată a lui Birdie, și fiica sa hirbridă Nuka (Ayazhan Dalabayeva) completează distribuția de actori secundari.

Concluzii neașteptate

Care va fi soarta oamenilor și a hibrizilor? Ce personaje supraviețuiesc acestei ultime aventuri? Cine este naratorul pe care l-am auzit încă de la începutul serialului? Nu doresc să dau spoilere, impactul este mult mai puternic dacă aflați pe cont propriu. Însă vă mai împărășesc un ultim detaliu din culise: Jim Mickle este surprins de felul în care finalul serialului reflectă propunerea lui dintr-un document din 2017. „Acolo era literalmente o pagină care spunea cum se termină, și am cam uitat de asta. Întotdeauna am știut că era acolo, dar când m-am întors am fost doar șocat de cât de mult a rămas din ea.”

Citește și alte articole din aceeași secțiune:

Vezi alte noutăți în secțiunea Netflix de pe Cinemagia

Filme
Persoane