5 seriale cu și despre sport pe care să nu le ratezi

Vara aceasta ne aflăm într-un plin sezon sportiv, așa că iată 5 seriale captivante Netflix pe care să le vedeți atunci când nu urmăriți sportul vostru preferat.

Campionatul European de Fotbal 2024 și turneul de tenis de mare șlem de la Wimbledon s-au încheiat și mai avem de așteptat puțin până la următoarea cursă de Formula 1, dar și până la începutul Jocurilor Olimpice de la Paris. Din fericire, Netflix este plin de seriale captivante cu și despre sport pe care putem să le urmărim până la următoarea competiție sportivă. Iată recomandările Cinemagia cu serialele pe care le puteți vedea pe Netflix!

 

Simone Biles Rising

Lumea a fost șocată atunci când gimnasta Simone Biles s-a retras de la numeroasele evenimente din timpul Jocurilor Olimpice de vară 2020 de la Tokyo – mai ales având în vedere faptul că ea era favorită pentru mai multe medalii de aur. Biles se lupta cu sănătatea ei mintală și în loc să se forțeze, ea a decis să se retragă din competiție. Patru ani mai târziu, Biles are treburi neterminate, iar serialul documentar Simone Biles Rising oferă o privire intimă asupra acestei povești. Regizată de Katie Walsh, seria de patru episoade ilustrează antrenamentul intens al lui Biles pentru a-și relua poziția în frunte. Simone Biles: Rising este disponibil începând de astăzi.

 

Sprint 

Când vine vorba de atletism la nivel olimpic, fiecare fracțiune din fiecare secundă contează.

„Este nevoie de un talent deosebit, atât fizic, cât și mental, pentru a reuși într-o lume în care soarta ta este decisă în doar 10 secunde”, a spus președintele World Athletics Sebastian Coe pentru Netflix anul trecut.

Sprint, un nou docuseries al echipei din spatele popularului Formula 1: Drive to Survive, acoperă fiecare milisecundă din lunga călătorie de la Campionatele Mondiale din 2023 până la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Seria urmărește șapte sportivi care se antrenează din greu pentru a câștiga aurul olimpic la Paris. Aceștia sunt: Noah Lyles (SUA), Sha’carri Richardson (SUA), Shericka Jackson (Jamaica), Zharnel Hughes (Anglia), Lamont Marcell Jacobs (Italia), Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica) și Elaine Thompson (Jamaica).

 

Receiver

De la creatorii Quarterback, serialul documentar de opt episoade Receiver prezintă miza acestei poziții extrem de importantă - wide receiver - de pe terenul de fotbal american, care este cea mai strâns legată de cea de quarterback.

„Se spune că nu există o poziție mai dificilă în sport decât un quarterback NFL”, spune legendarul coordonator de joc Peyton Manning în primele momente din Receiver. „Dar adevărul este că aruncarea unei pase este doar jumătate din poveste. Cel mai bun prieten al unui quarterback este receiver-ul.”

Un receiver trebuie să aibă o coordonare foarte bună între ochi și mâini și reflexe rapide. Ceea ce îi separă pe receiverii NFL de colegii lor este capacitatea de a se detașa de apărători, astfel încât quarterback-ul să aibă mai multe opțiuni de a pasa. Așadar, serialul este plin de divertisment atunci când îi putem vedea la lucru pe Davante Adams de la Las Vegas Raiders, Justin Jefferson de la Minnesota Vikings, Amon-Ra St. Brown de la Detroit Lions și Deebo Samuel și George Kittle de la San Francisco 49ers.

 

Colin in Black and White

Colin în alb și negru este o miniserie îndrăzneață despre povestea maturizării lui Kaepernick, realizat de co-creatori Ava DuVernay și Colin Kaepernick. Un copil de culoare adoptat de o familie de albi, Kaepernick a avut de înfruntat o mulțime de obstacole legate de rasă, clasă și cultură. Colin în alb și negru îi are în distribuție pe Jaden Michael, în rolul tânărului Colin, înainte ca acesta să atingă cel mai înalt nivel în fotbalul american și să devină quarterback în NFL, activist și o adevărată legendă. Nick Offerman și Mary-Louise Parker joacă rolul părinților săi bine-intenționați (Rick și Teresa), iar Colin Kaepernick însuși este în rol de narator al propriei povești, care ghidează publicul de-a lungul unei serii de momente istorice și contemporane pline de culoare.

 

Captains of the World

De la vestiar și până în teren, această docuserie oferă imagini exclusive, din culise, ale tuturor celor 32 de echipe care au luptat la fotbal în Cupa Mondială FIFA 2022. Este o continuare a serialului documentar Captains, ce a ilustrat efortul și antrenamentul jucătorilor din timpul calificărilor pentru cupa din Qatar. Captains of the World vine cu interviuri cu antrenori, căpitani și jucători importanți, printre care Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Harry Kane și Gareth Bale, reamintind momentele dramatice și triumfătoare de la Cupa Mondială. De la recordurile bătute de Messi și marea victorie a Argentinei până la cele mai mari dezamăgiri ale unor jucători precum Ronaldo, Harry Kane și Thiago Silva, povestea acoperă fiecare moment important de la Cupa Mondială.

Filme