A Knight of the Seven Kingdoms: tot ce știm despre următorul prequel Game of Thrones

Iată tot ce știm până acum despre acesta

Odată cu lansarea promo-ului HBO ce prezintă viitoarele show-uri din perioada 2024-2025, au apărut primele imagini de la un nou serial spin-off din universul Game of Thrones.

Dacă avem de așteptat mai mult de un an pentru un nou sezon din House of the Dragon, putem să ne relaxăm cu gândul că în 2025 va apărea un serial cu o poveste cu totul nouă, ce se întoarce în periculosul continent Westeros. Astfel, trecem în revistă toate informațiile pe care le avem despre acest următor titlu.

În aprilie 2023, HBO a anunțat că va extinde franciza Game of Thrones printr-un nou show fantasy cu titlul provizoriu A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

 

Despre ce este vorba
A Knight of the Seven Kingdoms urmărește aventurile și peripețiile lui Ser Duncan the Tall (cel Înalt), viitorul Lord Comandant al Gărzii Regelui și ale scutierului său tânăr, Egg, care va deveni viitorul Rege Aegon V Targaryen.

Potrivit sinopsis-ului HBO, cu un secol înainte de evenimentele din Game of Thrones, doi eroi neobișnuiți cutreieră prin Westeros... un tânăr cavaler naiv, dar curajos, Ser Duncan the Tall, și scutierul său, Egg. Într-o epocă în care tot dinastia Targaryen se află pe Tronul de Fier și amintirea ultimului dragon nu a dispărut din memoria oamenilor, destine mărețe, dușmani puternici și fapte periculoase îi așteaptă pe acești prieteni excepționali.

 

Unde se situează această poveste în universul Game of Thrones

Povestea are loc cu aproximativ 90 de ani înainte de întâmplările din Game of Thrones și cu 77 de ani după cele de la finalul sezonului 2 din House of the Dragon. Aceasta se va petrece în Westeros, în special în Regatul The Reach, considerat drept casa cavalerismului și condus de Casa Tyrell din Castelul Highgarden.

 

Când va avea loc premiera

Chiar dacă nu are, deocamdată, dată stabilită pentru premieră, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight va apărea cel mai probabil în a doua parte a anului 2025. Primul sezon va avea 6 episoade.

 

Adaptare după o serie de cărți

Viitorul prequel va fi adaptat după o serie de nuvele ale creatorului Game of Thrones, George R.R. Martin, cu titlurile The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) și The Mystery Knight (2010). În 2015, acestea au fost publicate sub forma unei antologii denumite A Knight of the Seven Kingdoms.

Dacă totul merge conform planului, primul sezon va fi o adaptare directă a primei nuvele, urmând apoi ca două alte viitoare sezoane să prezinte evenimentele din celelalte două nuvele existente.

 

Distribuția

Conform postării de pe blogul său din 21 mai, George R.R. Martin a confirmat că majoritatea distribuției a fost deja selectată, ilustrând un videoclip cu tânărul actor de 9 ani, Dexter Sol Ansell, care a fost ras în cap pentru a deveni personajul Egg.

 

Restul de actori ce interpretează roluri principale sunt:

- Peter Claffey drept Ser Duncan the Tall/Dunk

- Daniel Ings drept Ser Lyonel Baratheon

- Finn Bennett drept Aerion Targaryen

- Sam Spruell drept Maekar Targaryen

- Tanzyn Crawford drept Tanselle

- Bertie Carvel drept Baelor Targaryen

 

Filmări

Serialul se află momentan în producție, filmările începând pe data de 18 iunie în Belfast, Irlanda.

 

Implicarea lui George R.R. Martin

Autorul Game of Thrones se implică în mod direct în spin-off-ul A Knight of the Seven Kingdoms, fiind scenarist și producător executiv. În postarea sa de pe blog, acesta a anunțat că serialul "va fi mult mai scurt decât Game of Thrones și House of the Dragon, cu un ton foarte diferit... dar este tot Westeros, așa că nimeni nu este cu adevărat în siguranță."

Scriitorul a afirmat, de asemenea, în 2023 că scopul lui este acela de a produce adaptări fidele ale poveștilor pe care le-a creat, așa că ne putem aștepta la un serial autentic în ceea ce privește universul Game of Thrones.

 

Cine este la cârma serialului 

În afară de Martin, Ira Parker va fi scenarist și producător executiv, acesta scriind deja pentru primul sezon din House of the Dragon, mai exact episodul 4, denumit King of the Narrow Sea.

Showrunner-ul de la House of the Dragon Ryan Condal va fi și acesta producător executiv, alături de Vince Gerardis, Owen Harris, și Sarah Bradshaw.

Unul dintre regizorii lui A Knight of the Seven Kingdoms va fi Owen Harris, care a mai regizat episodul San Junipero din Black Mirror. Acesta va regiza 3 episoade. Celelalte 3 episoade vor fi regizate de Sarah Adina Smith, care a mai regizat câteva episoade din show-ul Lessons in Chemistry.

 

Costurile producției 

Potrivit publicației americane Deadline, costul primului sezon din House of the Dragon a fost de aproape 200 milioane de dolari, la care s-au mai adăugat costurile de marketing, care s-au ridicat la peste 100 de milioane de dolari.

Desigur, o mare parte din costurile acestui prim spin-off s-au dus către efectele speciale necesare pentru a ilustra diverși dragoni, ceea ce nu va fi cazul (cel mai probabil) la același nivel și pentru A Knight of the Seven Kingdoms. Mai mult, primul sezon din acest viitor prequel va avea doar 6 episoade, așa că această adaptare ar trebui să fie mai ieftină.

 

Probleme de producție 

Acest nou serial despre cavaleri ar fi putut să înceapă filmările mai repede, doar că producătorii s-au confruntat cu aceleași probleme pe care le-a avut întreaga industrie de film și TV anul trecut: greva actorilor și scenariștilor de la Hollywood. Din acest motiv, producția serialului a fost amânată mai bine de 5 luni. Acum, însă, serialul se află în producție.

 

Când apare

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight va avea premiera pe platforma Max, cel mai probabil în toamna sau iarna anului 2025.

Având în vedere că în 2024 a apărut sezonul 2 din House of the Dragon, iar cel de-al treilea sezon se estimează că va apărea în 2026, fanii francizei Game of Thrones se vor putea bucura de conținut nou în fiecare an în viitorul apropiat. Sperăm doar să apară și ultimele două cărți ale lui George R.R. Martin (The Winds of Winter și A Dream of Spring) cât mai curând.

 

Filme
Persoane