A murit Maggie Smith

Se încheie o carieră de şapte decenii în teatru, film şi televiziune

Protagonistă a nenumărate meme-uri datorită sarcasmelor redutabilului ei personaj din fenomenul Downton Abbey, Violet Crawley, actriţa britanică Maggie Smith s-a stins din viaţă la vârsta de 89 de ani. A avut o carieră exemplară, câştigând două premii Oscar (din şase nominalizări) şi opt premii BAFTA.

Numită o "comoară naţională" de câtre premierul britanic Keir Starmer, Smith a căpătat o popularitate globală după ce a interpretat rolul exigentei profesoare Minerva McGonagall în seria Harry Potter. Cariera ei în film, teatru şi televiziune se întinde pe mai bine de şapte decenii.

Decesul actriţei a fost anunţat de fiii săi, Toby Stephens şi Chris Larkin, care au dezvăluit că actriţa s-a stins în pace, în această dimineaţă, în timp ce era internată în spital. "Cei doi fii ai ei şi cei cinci nepoţi iubitori sunt devastaţi de pierderea unei mame şi bunici cu totul extraordinare", a anunţat familia.

Foto: Maggie Smith, într-una din rarele ei apariţii în public din ultima vreme, la finala feminină de la Wimbledon în iulie 2023. Sursa foto: Hepta.

Persoane