Academia Americană de Film profită de o portiță din lege ca să aibă participanți la Gala Oscar

Academia a scris într-o scrisoare că toți nominalizații și invitații lor vor avea statut de „angajați esențiali”

Sezonul premiilor are propriul mod de a da în vileag inechitățile de la Hollywood, mai ales din mijlocul pandemiei, scrie avclub.com. Oscarurile au avut greutăți să își organizeze prima ceremonie din perioada Covid, cerându-le inițial participanților să vină fără mască, de parcă lucrurile ar fi mers normal. 

Totuși, Academia de film a uitat un detaliu foarte important: mulți nominalizati nu locuiesc în Statele Unite și nu sunt pregătiți să își riște viața doar pentru șansa de a câștiga o statuetă, discursurile pe Zoom fiind scoase din discuție de către organizatorii galei. Variety anunță că Academia a scris într-o scrisoare că toți nominalizații și invitații lor vor avea statut de „angajați esențiali” , profitând de o portiță din lege.

După ceva controverse, organizatorii Oscarurilor au ales un spațiu în Londra în care nominalizații să participe la gală, în loc să o facă la Los Angeles. Totuși, Academia de Film încearcă cu disperare să pretindă că totul e normal, de parcă nu ar fi murit 2,8 milioane de oameni de COVID anul trecut, mai comentează publicația avclub.com.

Acum, se poartă de parcă nu ar fi în poziția aceea ingrată a persoanelor din domeniu care au fost martori la tragedia morții oamenilor din cauza COVID.

Deoarece gala Oscarurilor este o emisiune TV, toți cei implicați în producție – inclusiv invitați – sunt acoperiți de aceleași scutiri care au permis și altor emisiuni TV să continue filmarea. Academia de film a mai specificat, de asemenea, că există diferite cerințe de carantinare și de sosire în funcție de locul din care vine oaspetele - dacă vine din Statele Unite, vine din străinătate dintr-o zonă cu risc redus, sau dintr-una cu risc ridicat.