Actor din The Last Kingdom, în rolul detectivului Harry Hole într-un serial Netflix

Personajul din romanele poliţiste ale lui Jo Nesbø va fi interpretat de Tobias Santelmann

Fanii celor 13 romane ale lui Jo Nesbø cu detectivul norvegian Harry Hole vor avea parte de o nouă versiune a personajului, după ce acesta a fost interpretat de Michael Fassbender în filmul din 2017 The Snowman (cronica noastră, deloc entuziastă, aici). Într-o nouă superproducţie Netflix, Hole va fi jucat de Tobias Santelmann, actorul cunoscut pentru rolul principal din primele trei sezoane The Last Kingdom, în opinia noastră cel mai bun serial cu vikingi realizat vreodată.

Ca şi o altă serie cu un investigator popular, Reacher, serialul Jo Nesbø’s Detective Hole are toate şansele să devină o prezenţă longevivă pe platforma de streaming, din moment ce fiecare bestseller ar putea fi ecranizat într-un întreg sezon. Însuşi Nesbø scrie scenariul, iar primul sezon va veni cu o dublă provocare: un criminal în serie înspăimântă oraşul Oslo, dar protagonistul trebuie să-l înfrunte şi pe inamicul său, Tom Waaler (interpretat de Joel Kinnaman, actorul suedez care a reuşit să facă cu succes trecerea la Hollywood), un poliţist corupt.

Deadline anunţă că pe lângă cei doi actori menţionaţi deja în serial vor apărea Pia Tjelta, Peter Stormare, Anders Baasmo, Ellen Helinder, Simon Berger, Ingrid Bolsø Berdal şi Kelly Gale. Nu ştim în acest moment când se va lansa serialul pe Netflix.

Foto: Tobias Santelmann în rolul lui Ragnar cel Tânăr din The Last Kingdom.

Filme
Persoane