Alexandru Papadopol recomandă Adevăratul curaj

"Fiecare vorbă a lui Jeff Bridges îmi 'traducea' în acţiune trecutul personajului"

Alexandru Papadopol a văzut la cinema filmul Adevăratul curaj şi a fost impresionat de jocul actorilor. "Mi-a plăcut în primul rând curajul actorilor de a crea nişte personaje în concordanţă cu epoca reprezentată în film".

Despre adolescenta de 14 ani Hailee Steinfeld (care o joacă pe Mattie, personajul central al filmului), Papadopol spune că e "foarte cinstită în discurs". Tânăra actriţă are o nominalizare la Oscar pentru interpretare.

 

Fiecare vorbă îmi 'traducea' în acţiune trecutul personajului.

Despre Jeff Bridges, unul dintre actorii preferaţi, Papadopol spune că prin interpretarea lui simţi ce fel de viaţă a dus personajul. "Fiecare vorbă îmi 'traducea' în acţiune trecutul personajului".

Întrebat despre filmul original, True Grit din 1969, Papadopol spune că John Wayne joacă un fel de erou al Vestului Sălbatic, pe când în Adevăratul curaj - remake-ul din 2010 - "descoperim oameni reali cu probleme şi nu eroi ai Vestului Sălbatic".

Un top al celor mai bune roluri făcute de Bridges până acum, în viziunea lui Papadopol, îl situează pe primul loc pe Marele Lebowski  (1998), pe doi - personajul din True Grit - "Rooster" Cogburn, iar pe trei  - Jack Lucas, Regele pescar  (1991).

Adevăratul curaj/True Grit rulează în acest moment în Arad, Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Timişoara în toată reţeaua Cinema City din ţară, la Cityplexul din Constanţa, Odeon Cineplex din Cluj, cinema Patria şi Hollywood Multiplex din Bucureşti.

 

Filme
Persoane