Americanii îi fac statuie lui Robocop

Iniţiatorii proiectului au strâns deja 50.000 de dolari şi vor ridica statuia în Detroit, cu ajutorul primarului

Locuitorii unui oras al Statelor Unite, Detroit (Michigan), ar putea admira în curând o statuie a lui… Robocop. Fanii eroului, dezamăgiţi de declaraţia primarului din Detroit, David Bing, conform căreia nu existau planuri de construire a unei statui a celebrului personaj, au susţinut iniţiativa artistului Jerry Paffendorf, care a înfiinţat un site de donaţii pentru ca statuia lui Robocop să poată fi realizată, scrie CinemaBlend.

Suma necesară pentru a demara proiectul, 50.000, a fost deja obţinută, însă strângerea banilor va continua până pe 29 martie, pentru ca sculptorii şi constructorii implicaţi în ridicarea statuii să poată obţine cel mai bun rezultat posibil. Momentan, iniţiatorii proiectului, care au acum şi sprijinul primarului, se află în căutarea celui mai potrivit loc din oraş pentru „copia” lui Robocop.

Statuia ar putea deveni un celebru punct turistic al orașului imaginat în filmul lui Verhoeven din 1987, iar o un asemenea precedent ar putea da idei si fanilor altor celebri roboţi sau semi-roboţi. Probabil că locuitorii oraşului Chicago se gândesc deja la un ansamblu de statui Transformers. Sau… poate nu.