Apple achiziționează compania de efecte motion capture din spatele noului Războiul Stelelor

Compania Faceshift a colaborat la ultimul Războiul Stelelor, dând viață personajelor din galaxii îndepărtate

Apple a cumpărat, conform Mashable.com, o tânără companie specializată în efecte motion-capture, mai precis una care transformă imaginile video cu mimica actorilor în imagini cu personaje computer-generated ce replichează aceeași mimică. Compania Faceshift, cu sediul la Zurich, a colaborat la ultimul Războiul Stelelor, dând viață personajelor extraterestre din galaxii îndepărtate.

Faceshift utilizează tehnologia motion capture care preia mimica unor fizionomii reale de actori și o transpune modelelor digitale de personaje din filme. Tehnica a fost utilizată atât în cinematografie, cât și în jocuri video precum L.A. Noire.

Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat știrea pentru publicația TechCrunch, fără a da însă detalii despre partea financiară. Site-ul Faceshift descrie activitatea firmei drept „captura realistică a emoțiilor și a expresiilor faciale”. Astfel, un zâmbet omenesc poate apărea pe fața unui căpcăun. Acest tip de tehnologie a devenit tot mai populară în rândurile comunității tehnice.

Și Snapchat a achiziționat Looksery în toamna lui 2015, cea de-a doua firmă realizând o aplicație integrată efectelor speciale marca Snapchat.

Filme