Art de vivre și artiști legendari, weekendul acesta și de Crăciun, la TV5MONDE

Artiștii francofoni sărbătoresc Crăciunul în arena circului Academia Fratellini - joi, 25 decembrie, de la ora 19.30

Artiști legendari, filme și emisiuni de excepție, care vorbesc despre cultura francofonă de pretutindeni, în perioada următoare, la TV5Monde. De la istoria nescrisă, până la muzică sau gastronomie sofisticată. Mai jos, câteva recomandări pentru acest week-end și pentru seara de Crăciun.

 Vineri, 19 decembrie, de la ora 20.30 (52 min.)

Carnetele lui Julie

Julie Andrieu parcurge drumurile Franței și ne face să descoperim istoria fiecărei regiuni prin intermediul unei rețete foarte vechi, tipică zonei respective. În ediția de vineri seara, Julie ne va duce pe valea Maurienne, în Savoie, și ne va arăta peisaje somptuoase. Își va începe povestea într-o sanie.

Din meniu: crozets (specialitate din Savoie pe bază de hrișcă), agnolos (paste ravioli umplute cu miel și spanac), farçon. O emisiune prezentată de Julie Andrieu.

Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 22.00 (140 min.)

Patrick Sébastien Ze fiesta! 40 de ani pe scenă

Încojurat de mulți prieteni, de asemenea, artiști, Patrick Sébastien sărbătorește 40 de ani de scenă în legendara sală Olympia, din Paris. O particularitate a acestui spectacol este faptul că publicul va purta costume. Bineînțeles, și artiștii vor fi costumați pe scenă, ca în vremea în care Patrick Sébastien realiza emisiunea Carnaval, cu umor și momente de mare emoție.

Duminică, 21 decembrie, de la ora 22.00 (76 min.)

Tabloul

Animație. Trei tipuri de personaje trăiesc împreună într-un tablou neterminat: Toupinii, Pafinii și Reufii. Toupinii se consideră a fi superiori celorlalți, așa că preiau puterea și îi vânează și înrobesc pe Pafini și pe Reufi. Convinși că numai pictorul poate readuce armonia, când va termina tabloul, Ramo, Lola și Pană pleacă în căutarea acestuia. Regia: Jean-François Laguionie (Franța/Belgia, 2011)

De Crăciun

Joi, 25 decembrie, de la ora 19.30 (135 min.)

300 Choeurs pour les fetes - Les artistes font leur show/300 de coruri pentru Sărbătorile de iarnă – Spectacolul marilor artiști. Artiștii francofoni sărbătoresc Crăciunul în arena circului Academia Fratellini! Salvatore Adamo, les Prêtres, Kendji Girac, Isabelle Boulay, Vincent Niclo, Nolwenn Leroy, Anggun, Dave, Joyce Jonathan, Alizée, Roch Voisine, Corneille, Inna Modja, Hervé Vilard, Annie Cordy vor interpreta alături de un cor prestigios versiuni noi și inedite ale unor piese legendare. Pe parcursul emisiunii, ei devin, pe rând, și prezentatori care ne invită în culise...

 


Galerie poze