Atelierul „Civil Society Pitch” la One World Romania 2016, în perioada 26-27 martie

Data limită pentru înscrieri este 22 februarie 2016

În premieră la cea de-a noua ediție de festival: „Civil Society Pitch”.  Este un proiect inovator prin care organizatorii își propun să cupleze echipe mixte de profesioniști din lumea filmului și societatea civilă cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale. Doritorii se pot înscrie la atelierul care se va desfășura în perioada 26-27 martie la București, în ultimele două zile ale festivalului. Data limită pentru înscrieri este 22 februarie 2016.

Regizorii, producătorii sau artiștii vizuali caută mereu subiecte interesante, unice pentru filmele și proiectele lor, iar activiștii pentru drepturile omului sunt în căutare de metode noi și creative de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor din domeniul în care activează.

O modalitate foarte bună de a semnala și a aduce în atenția publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor în filme documentare. Organizațiile neguvernamentale nu dețin însă mijloacele și expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineaștii ajung cu greu la subiectele cu impact social. One World Romania vine în întâmpinarea acestor nevoi și îi va ajuta pe toți să își găsească perechea perfectă.

Tutorii atelierului sunt Ioana Avădani, directorul Centrului de Jurnalism Independent și Alexander Nanau, regizor și producător de film documentar, cărora li se va alătura Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia.

Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare.

Cele mai bune proiecte vor intra în competiția Future Docs din vara acestui an și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro.

Atelierul este realizat în colaborare cu Festivalul Watch Docs, cu sprijinul programului Advocate Europe. Pentru mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa [email protected]. Vă așteptăm și pe facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2016!