Netflix
×
Utilizator
×

Beverly Hills Cop se întoarce pe marile ecrane

Eddie Murphy revine în rolul lui Axel Foley, polițistul iconic din Detroit care se reîntoarce în orașul elitist pentru al patrulea film al seriei Beverly Hills Cop, disponibil de astăzi pe Netflix

Beverly Hills Cop: Axel F reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Mark Molloy. Comedia de acțiune care funcționează fără probleme și ca film de sine-stătător este disponibilă de astăzi pe Netflix și aduce împreună o parte din vechea distribuție.

Nu trebuie să fi văzut trilogia originală ca să fi auzit melodia Axel F, specifică protagonistului francizei. Este întipărită în mintea ta, chiar dacă nu știi asta. Poate ești din generația mea și ai cunoscut prima dată varianta de la Crazy Frog. Poate ești din generația mea și Beverly Hills te face să te gândești la desenele animate Totally Spies! sau poate te-ai născut între aceste două producții și ai copilărit cu serialul Beverly Hills 90210.

Oricum ar fi, notele sintetice ale lui Harold Faltermeyer din theme song-ul Beverly Hills Cop sunt atemporale și exprimă un singur lucru pentru toată lumea: nostalgie. Același sentiment pe care îl vei simți privindu-l pe Eddie Murphy pe ecran – din nou, indiferent dacă ai văzut primele filme sau nu. Pentru că există o oarecare magie în faptul că un actor atât de talentat și carismatic revine la îndrăgitul personaj care i-a adus celebritate instantă, la 40 de ani de la începutul poveștii și la 30 de ani de la ultima apariție a lui Foley pe ecran.

Beverly Hills Cop (1984) a fost nominalizat la Globurile de Aur și la Premiile Oscar pentru Cel mai bun scenariu original și urmărește un polițist din Detroit ajuns în Beverly Hills – două orașe aflate în completă antiteză – pentru a investiga moartea prietenului său cel mai bun, deși zona se află în afara jurisdicției sale.

Pentru că publicul din ziua de astăzi este atât de obișnuit cu filmele de comedie îmbinate cu acțiune precum 21 Jump Street sau Red Notice, este important de menționat că Beverly Hills Cop a fost pionierul genului. Umorul înnăscut și improvizațiile incredibile ale lui Murphy, alături de radiografierea satirică a enormelor discrepanțe sociale, au adus o doză de autenticitate nemaiîntâlnită ce a propulsat încasările peliculei, transformând-o într-un blockbuster.

Acum, așteptarea a luat sfârșit. În Beverly Hills Cop: Axel F, orașul și personajul titular, maturizat de vârstă și de experiențe, își dau din nou întâlnire. Aventura lor este plasată în epoca modernă, însă spiritul a rămas același. De data aceasta, Foley trebuie să lucreze cu Jane (Taylour Paige), fiica lui înstrăinată, pentru a dezvălui o conspirație. Primește ajutorul detectivului Abbot (Joseph Gordon-Levitt) și al câtorva personaje deja cunoscute.

Printre vechii prieteni ai lui Axel pe care publicul are ocazia să îi revadă pe ecran se numără Billy Rosewood (Judge Reinhold) și John Taggart (John Ashton), colegii săi de la Departamentul de Poliție din Beverly Hills. Paul Reiser intră înapoi în personajul Jeffrey Friedman, un amic din Detroit al protagonistului, iar Bronson Pinchot are o nouă apariție în rolul lui Serge. Din echipa de filmare originală face parte și producătorul Jerry Bruckheimer, creditat cu salvarea acestei producții. Actorii Taylour Paige și Joseph Gordon-Levitt se alătură distribuției, completată de Kevin Bacon în interpretarea lui Captain Cade Grant.

Despre franciză și ce reprezintă continuarea ei a vorbit cel mai scurt și la obiect Reiser, mărturisind pentru Tudum by Netflix: „A fost o parte esențială din viețile multor oameni. Au vizionat-o împreună cu copiii lor și poate chiar cu nepoții. Iar Eddie, care este o forță de neoprit, se întoarce și face încă o parte din ceva ce toți am iubit? Acest lucru în sine este un eveniment. De câte ori avem ocazia să ne bucurăm de așa ceva? Bucurați-vă de el cât îl aveți.”

Cred că ar fi înțelept să îi urmărim cu toții sfatul și să accesăm platforma de streaming începând de astăzi!

Iar în caz că nu ați văzut primul film sau doar doriți să vă reîmprospătați memoria, îl găsiți și pe acela tot pe Netflix.

Filme
Persoane