Bioshock nu a murit: noutăţi despre mult aşteptata ecranizare

Netflix reconfingurează în acest moment anvergura pe care o va avea retro SF-ul

Cu greu poţi găsi un titlu care să fi trecut prin mai multe mâini şi companii de producţie ca Bioshock, ecranizarea după popularul joc omonim lansat în 2007 şi care a fost vândut, împreună cu continuările sale, în aproape 40 de milioane de exemplare. După o perioadă în care la cârma proiectului s-a aflat Gore Verbinski, aflat la apogeul carierei datorită filmelor Piraţii din Caraibe, Bioshock este acum un proiect Netflix, iar producătorul Roy Lee a dat informaţii despre film în cadrul evenimentului Comic Con.

Conform producătorului citat de Variety, proiectul este în continuare în dezvoltare cu regizorul Francis Lawrence, cunoscut pentru I Am Legend şi patru din filmele The Hunger Games. Lee spune că în prezent povestea este reconfigurată pentru a fi mai... intimă, ceea ce se traduce imediat printr-un buget mai mic. "Versiunea în lucru acum este de anvergură mai mică şi va oferi o perspectivă mai personală, spre deosebire de planurile iniţiale", a spus producătorul fără să ofere un timeline din care să deducem când am putea vedea Bioshock pe Netflix.

Reamintim subiectul: acţiunea din Bioshock este plasată într-un 1960 alternativ în oraşul subacvatic Rapture, o utopie construită de magnatul Andrew Ryan ca alternativă la societatea controlată de autorităţi politice şi religioase tot mai abuzive. După o perioadă de pace şi progres, Rapture intră în declin după ce locuitorii săi exagerează cu experimentele genetice şi refuză să respecte unica lege a Ryan: întreruperea oricărui contact cu exteriorul.

Personajul principal este Jack, pasagerul unui avion care se prăbuşeşte deasupra cupolei oraşului şi ajunge în interior. Pentru a supravieţui, Jack va trebui să evite complicatele sisteme de apărare ale oraşului, dar şi pe locuitorii mutanţi ai acestuia. Cei mai periculoşi sunt Taţii cei mari, fiinţe enorme, protejate de costume ca de scafandru, care apără Micile surori, creaturi cu aspectul unor fetiţe, purtătoare de ADN modificat în stare să ofere fel de fel de puteri celui care le ucide. Una din marile provocări ale jocului este tocmai această importantă decizie pe care trebuie s-o ia eroul, să ucidă sau să salveze Micile surori, ceea ce va influenţa şi finalul aventurii protagonistului în Rapture.

Filme
Persoane