Birdman îl învinge pe Boyhood la Oscaruri?

Premiul Asociaţiei producătorilor americani transformă drama cu Michael Keaton în favorit

Am descris într-un articol de săptămâna trecută marile desfăşurări de forţe din spatele fiecărei ediţii a premiilor Oscar, dar şi modul cum premiile diverselor asociaţii de la Hollywood pot prevesti câştigătorii statuetelor. Birdman, apreciatul film al lui Alejandro González Iñárritu (citeşte cronica) l-a învins pe Boyhood (o cronică aici) la premiile Asociaţiei producătorilor americani, devenind favorit la Oscarul pentru Cel mai bun film la ediţia cu numărul 87 a premiilor.

În ultimii şapte ani câştigătorul premiului Asociaţiei producătorilor a coincis de fiecare dată cu cel al statuetei pentru Cel mai bun film. În ultimii 25 de ani, cei doi laureaţi au fost aceiaşi de 18 ori, comentează BBC News.

Un alt premiu bun indicator al câştigătorilor Oscar este premiul Asociaţiei regizorilor, care va fi decernat pe 7 februarie. În istoria de 66 de ani a acestei gale, câştigătorul trofeului pentru cel mai bun regizor a primit în 59 de cazuri şi Oscarul la aceeaşi categorie. Şi de această dată favoriţi sunt Alejandro González Iñárritu şi Richard Linklater. Dacă Linklater pierde şi premiul Asociaţiei regizorilor, sunt mari şanse ca Boyhood să se transforme din favoritul următoarei gale Oscar în marele pierzător al acesteia.

Ce film este favoritul tău la Oscar 2015?

Filme
Persoane