Blade Runner, transformat într-o franciză?

Producătorii filmelor The Blind Side şi The Book of Eli au cumpărat drepturile de producţie ale peliculei din 1982

Numărul vechilor filme de succes care urmează să fie refăcute creşte pe zi ce trece, iar Blade Runner, regizat de Ridley Scott în 1982, intră şi el pe lista acestora. Potrivit Hitfix, Cei de la Alcon Entertainment sunt în discuţii pentru obţinerea drepturilor de producţie ale filmului de la Bud Yorkin, unul dintre foştii co-producători executivi ai filmului original.

Yorkin este gata să cedeze drepturile de ecranizare ale romanului lui Philip K. Dick, „Visează androizii oi electrice?”, după care a fost realizat filmul, însă doreşte să fie şi de această dată în echipa de producători, alături de soţia sa, Cynthia Sikes Yorkin. Creatorii lui Alcon, Broderik Johnson şi Andrew Kosove au alcătuit echipa din spatele unor filme precum The Blind Side şi The Book of Eli.

În legătură cu noul Blade Runner, pentru care Waner Bros. va fi co-finanţator şi distribuitor, Johnson şi Kosove au declarat: „Aceasta este o achiziţie majoră pentru compania noastră, şi un film care se află printre preferatele noastre. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem, de a face dreptate amintirii filmului original cu orice prequel sau sequel pe care îl vom realiza. Avem planuri pe termen lung vizavi de această franciză şi explorăm concepte de producţie diferite; nu ne vom limita doar la un mijloc de exploatarea a poveştii”.

Filmul lui Scott l-a avut pe Harrison Ford în rolul protagonistului, fostul detectiv Rick Deckard. Acţiunea este plasată în anul 2019, când Deckard este solicitat din nou pentru a elimina o echipă de roboţi humanoizi, care au scăpat dintr-o mină aflată pe o colonie spaţială şi s-au refugiat pe Pământ. În căutarea sa, detectivul dă peste nişte tulburătoare secrete ale corporaţiei Tyrell, producătoarea androizilor, şi încearcă să dejoace planurile acesteia.

Filme
Persoane